Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: «Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης όλες οι επιχειρήσεις του Ν. Καρδίτσας»

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

 

Ασ. Σκόνδρα: «Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης όλες οι επιχειρήσεις του Ν. Καρδίτσας»

Καθολική εφαρμογή μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων του Νομού Καρδίτσας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών του κινδύνου διασποράς από τον κορωνοϊό, ζήτησε η Βουλευτής του Ν. Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, από τους  συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη  και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση.

Στην αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, η Βουλευτής αναφέρει ότι:

 «κ. Υπουργοί, μέσα σ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, που βιώνει η χώρα μας, είναι σαφής και δεδομένη η προτεραιότητα της Κυβέρνησης στη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας. Αυτό αναγνωρίζεται και επικροτείται από όλη την ελληνική κοινωνία.

Με τον ίδιο τρόπο αναγνωρίζεται και η μεγάλη προσπάθεια, για την στήριξη της οικονομίας και τα μέτρα ενίσχυσης της αλυσίδας επιχειρήσεων, εμπόρων, επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων.

Υπάρχει όμως μερίδα επαγγελματικών κλάδων που πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα προστασίας τους από την πολιτεία.

Όπως οι επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα έχουν εξαιρεθεί από τα μέτρα στήριξης, όμως αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λόγω της δραματικής μείωσης του αγοραστικού κοινού, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις, επί της ουσίας υπολειτουργούν, κυρίως λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών, μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, για τη μη διασπορά του ιού στο γενικό πληθυσμό και ο τζίρος τους είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

Οι επιχειρήσεις αυτές καλούνται να μείνουν ανοιχτές και ενώ επιβαρύνονται με τα τρέχοντα έξοδα λειτουργίας, τα έσοδα είναι μηδενικά και παράλληλα έχουν εξαιρεθεί από τα μέτρα στήριξης.

Εύλογα, λοιπόν, ζητούν παρόλο που τυπικά δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, να ενταχθούν στους μηχανισμούς στήριξης που εξαγγέλθηκαν, για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η βιωσιμότητά τους, όσο και οι θέσεις εργασίας που προσφέρουν.

Κύριοι Υπουργοί, οφείλω να σας ενημερώσω, ότι το αίτημα αυτό είναι καθολικό όλων των επιχειρήσεων της Καρδίτσας, μικρών, μεσαίων και μεγάλων, οι οποίες εκπροσωπούνται από το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Καρδίτσας, του οποίου επιστολή σας επισυνάπτω.

Παρακαλώ, όπως εξετάσετε επειγόντως το παραπάνω δίκαιο αίτημα, ώστε να μην πληγεί ο Νομός Καρδίτσας περεταίρω, απ’ αυτή την πανδημία.

Τέλος, ζητώ να με ενημερώσετε άμεσα, σχετικά με τις ενέργειές σας».

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
spyroslappas

Σπύρος Λάππας: H εξαπάτηση των δικηγόρων είναι ολική και πρωτοφανής!!!

Next Article
adespota mouzaki

Βάνδαλοι κατέστρεψαν ταΐστρες για αδέσποτα που τοποθέτησε ο Δήμος Μουζακίου