Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: Να αποφευχθεί το κλείσιμο καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Καρδίτσα 

UwAAAABJRU5ErkJggg==

Ασ. Σκόνδρα: Να αποφευχθεί το κλείσιμο καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Καρδίτσα 

Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, κατέθεσε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. ΑσημίναΣκόνδρα, σχετικά με το φημολογούμενο κλείσιμο υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη της Καρδίτσας.

Σε δήλωση της, η Βουλευτής τονίζει:

«Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσα αναφορά στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, όταν πληροφορήθηκα, ότι η Διεύθυνση της Τραπέζης Πειραιώς σχεδιάζει την παύση των εργασιών ενός εκ των δύο υποκαταστημάτων, που λειτουργεί στην πόλη της Καρδίτσας.» 

Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό, ότι σε επιστολή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρει ότι το φημολογούμενο κλείσιμο θα φέρει αρνητικές εξελίξεις για την τοπική επιχειρηματικότητα.

 Η επιλογή της Τράπεζας να κλείσει υποκατάστημα στην Καρδίτσα δυσχεραίνει αντί να διευκολύνει την πρόσβαση σε ποιοτικές, πελατοκεντρικές τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων, όσο και για επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής. 

Σημειωτέων, η εν λόγω Τράπεζα εξυπηρετεί για τις συναλλαγές τους, τον μεγαλύτερο αριθμό αγροτών του Νομού μας, που ως γνωστόν, είναι κατά κύριο λόγο αγροτική Περιφέρεια. 

Επιπλέον, θα χαθούν θέσεις εργασίας και θα υποβαθμιστεί ο ρόλος της Τράπεζας στην τοπική κοινωνία. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν πρέπει να επιτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος. 

Σε μία εποχή, που η τοπική κοινωνία δοκιμάζεται από τις αλλεπάλληλες διεθνείς, εθνικές και τοπικές κρίσεις, όπως ο Ιανός, οφείλουμε, κάθε αλλαγή να συνυπολογίζει την τοπική οικονομία.»
Total
0
Shares