Ασ. Σκόνδρα: Λύσεις σε πραγματικά προβλήματα δανειοληπτών, αγροτών, επαγγελματιών

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

Νόμος του κράτους, η εξαίρεση των αγροτών από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, στις 29 Ιουλίου.

Στη συγκεκριμένη διάταξη, στάθηκε ιδιαίτερα κατά την ομιλία της,η Βουλευτής μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, δηλώνοντας την ικανοποίησή της, αφού έγινε δεκτή η πρότασή της στο συγκεκριμένο θέμα,στο οποίο πρωτοστάτησε και υποστήριξε με θέρμη.

Μεταξύ των άλλων δε, τόνισε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό νομοσχέδιο, που υλοποιεί σταθερά, τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, για την ανάκαμψη και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίαςμας.

Περιλαμβάνει όμως και την διάταξη για την χορήγηση ισόβιας σύνταξης στους πολεμιστές της Κύπρου, υψίστης συμβολικής σημασίας.

Αποδεικνύει στο σύνολό του, ότι η Κυβέρνηση παρά τις απρόοπτες αντιξοότητες, συνεχίζει με συνέπεια, υπευθυνότητα και μεθοδικότητα το μεταρρυθμιστικό της έργο και με σταθερότητα, βελτιώνει το οικονομικό περιβάλλον και το οικονομικό κλίμα.

Περιλαμβάνει διατάξεις που δίνουν λύσεις σε λιμνάζοντα προβλήματα και παρέχει ουσιαστική βοήθεια σε επιχειρηματίες, αγρότες και  εργαζόμενους, που δοκιμάστηκαν από την πανδημία.

Διανύουμε εκ νέου μία δύσκολη περίοδο και κρίνονται αναγκαίες οι παρεμβάσεις, που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή διαδικασία της ελληνικής οικονομίας, σ’ αυτή την πορεία ανάκαμψης.

Μεταξύ των θετικώνφορολογικών παρεμβάσεων,συμπεριλαμβάνονταικαι οι απαραίτητες πρωτοβουλίες, για την στήριξη των πληγέντων δανειοληπτών.

Εισάγονται ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς της οικονομικής ζωής, όπως της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, των επενδύσεων.

Βασικό άξονα,αποτελούν οι διατάξεις, που προβλέπουν ελαφρύνσειςστην φορολόγηση εισοδήματος εργαζομένων, την προσέλκυση νέων επενδύσεων,με δημιουργία στοχευμένων φοροαπαλλαγών και η παροχή φορολογικών κινήτρων, για φυσικά πρόσωπα του εξωτερικού, ώστε να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία, σε μία ελκυστική Ελλάδα.

Ρυθμίζονται, χρόνια ζητήματα στην φορολόγηση και μία δικαιότερη κοστολόγηση στην ταξινόμηση των οχημάτων, ώστε να εκλείψεισταδιακά η εισαγωγή και κυκλοφορία του παλαιωμένου ρυπογόνου στόλου στην Ελλάδα και ναπροωθηθούν αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, φιλικά προς το περιβάλλον.

Για τον αμιγώς αγροτικό νομό μου, την Καρδίτσα, θα ήταν χρήσιμο να επανεξεταστεί η επιβολή περιβαλλοντικού τέλους χιλίων ευρώ, για οχήματα τεχνολογίας EURO-5, αφού πρόκειται για οχήματα που ουσιαστικά πληρούν πολύ αυστηρές περιβαλλοντικές προϋποθέσεις.

Η απαλλαγή από αυτή την οικονομική επιβάρυνση, ειδικά στους επαγγελματίες και αγρότες, θα διευκόλυνε αρκετά την απόκτηση και χρήση τους.Πιστεύω, ότι κάτι τέτοιο συμβαδίζει με την γενικότερη πολιτική δέσμευση για έμπρακτη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Καλωσορίζω την ρύθμιση, που εξαιρεί τους αγρότες από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος. Σας μεταφέρω την ικανοποίηση των αγροτών της Καρδίτσας, όπως και τη δική μου, που η πρότασή μου συνέβαλε στην θετική αυτή απόφαση.

Με τον ίδιο τρόπο καλωσορίζω την μείωση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις.

Πρόκειται για ουσιαστικά μέτρα, που διευκολύνουν την οικονομική ανάκαμψη, ειδικά σε περιοχές όπως της Καρδίτσας, που βασίζουν σχεδόν ολόκληρο τον κύκλο οικονομικών δραστηριοτήτων τους, στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα.

Ο πρωτογενής τομέας, εξάλλου αποτελεί την ραχοκοκαλιά για πολλούς οικονομικούς κλάδους και τομείς της ελληνικής περιφέρειας.

Προχωράμε σε παρεμβάσεις για την εξώδικη επίλυση φορολογικών διαφορών, με αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων και την τόνωση των φορολογικών εσόδων.

Αντίστοιχα, προβλέπεται η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης δωρεών γονικών παροχών κατοικίας και θεσπίζονται αφορολόγητα ποσά, για χρηματικές δωρεές των γονέων προς τα παιδιά, ώστε να διευκολυνθεί η ελληνική οικογένεια, στην αγορά πρώτης κατοικίας, ενισχύοντας παράλληλα και την οικοδομική δραστηριότητα.

Θεσπίζεται το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ,ως μέτρο ανακούφισης στους δανειολήπτες, μεγαλώνοντας το εύρος των δικαιούχων και εντάσσοντας, για πρώτη φορά, τους συνεπείς δανειολήπτες. Παρέχεται κρατική επιδότηση μέχρι 600 ευρώ μηνιαίως,σε μία ευρεία ομάδα δικαιούχων, τόσο για τα εξυπηρετούμενα δάνεια, όσο και για τα μη εξυπηρετούμενα.

Υποστηρίζεται έτσι, το σύνολο σχεδόν των δανειοληπτών, που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση,ενώ παράλληλα περιορίζεται ο κίνδυνος δημιουργίας, νέας γενιάς κόκκινων δανείων.

Καλό δε, θα ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθούν ότι καθιέρωσαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία και να μην κουνάνε το δάκτυλο.

Δεσμευτήκαμεότι θα εφαρμόσουμε πολιτικές, οι οποίες θα τονώσουν την ελληνική αγορά, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα επιτρέψουν στην χώρα, την γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.

Εγκαταλείπουμε, λοιπόν,το νοσηρό μοντέλο του κρατισμού και της υπερφορολόγησης, όπως το εφάρμοσε το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συνεπείς, ειλικρινείς και αποφασισμένοι,  υλοποιούμε μία μία τις υποσχέσεις που δώσαμε, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, διευκολύνουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, δημιουργούμε νέες ευκαιρίες, στηρίζουμε τους πολίτες.

Ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης στην κοινωνία, που είχε παντελώς καταρρακωθεί.

Εφαρμόζουμε πρακτικές, που προωθούν την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάκαμψη.

Στηρίζουμε τον αγροτικό τομέα, που συνεισφέρει άμεσα και ουσιαστικά στο εθνικό προϊόν και έχει δυνατότητες, να προσφέρει πολλά περισσότερα. Είναι ένας, εκ των τριών βασικών πυλώνων, στήριξης της εθνικής μας οικονομίας, μαζί με τη ναυτιλία και τον τουρισμό.

Η Ελλάδα ανήκει στις κατά βάσιν γεωργικές χώρες. Δύσκολα θα αποκτήσει βαριές βιομηχανίες. Άρα αυτό, που έχουμε ως συγκριτικό πλεονέκτημα, πρέπει να το στηρίξουμε στο έπακρο.

Η κυβέρνηση έχει πείσει και τους πιο δύσπιστους, ότι μπορεί και ξέρει να διαχειρίζεται με επάρκεια και επιτυχία μεγάλες κρίσεις και μεγάλες προκλήσεις. Η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας, κατέστησε την Ελλάδα από τις χώρες με τις λιγότερες ανθρώπινες απώλειες.

Ποτέ δεν είπαμε, ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το lockdown, θα ήταν μία εύκολη υπόθεση.

Παρά το ότι, για καθαρά μικροπολιτικά οφέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστούσε και επένδυε σε καινούργια μνημόνια, σε νέα δημοσιονομικά μέτρα και σε μεγάλα ποσοστά ύφεσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωτοστάτησε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διεκδίκησε, έπεισε και επέστρεψε στην Ελλάδα, φέρνοντας 70 δις ευρώ προς όφελος τωνΕλλήνων και της πατρίδας μας.

Τελικά το πεπρωμένων φυγείν αδύνατον. Και το πεπρωμένο της Νέας Δημοκρατίας είναι, να χειρίζεται τα δύσκολα και να βγάζει με επιτυχία την Ελλάδα από τα αδιέξοδα».
Total
0
Shares