Ασ. Σκόνδρα: «Καταθέτουμε» με πράξεις τον σεβασμό μας στην Ελληνίδα μητέρα»

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Βουλευτή Καρδίτσας Ασημίνας Σκόνδρα

Ασ. Σκόνδρα: «Καταθέτουμε» με πράξεις τον σεβασμό μας στην Ελληνίδα μητέρα»

Η γιορτή της μητέρας είναι μια ημέρα – φόρος τιμής στο πρόσωπό της γυναίκας – μάνας και όλοι οι λαοί της γης, αναγνωρίζοντας την προσφορά της, στη ζωή, την οικογένεια και την κοινωνία την εορτάζουν σήμερα.

Είναι μία ημέρα αφιερωμένη σε κάθε γυναίκα, που έχει αναθρέψει, έχει φροντίσει, έχει αγαπήσει ένα παιδί, είτε το έχει φέρει η ίδια στον κόσμο, είτε όχι. Ο κορυφαίος ρόλος της μητέρας στην οικογένεια γίνεται ακόμα πιο σημαντικός στη σημερινή κοινωνία. Ως Πολιτεία, δείχνουμε και οφείλουμε να  δείξουμε ακόμη πιο έμπρακτα το σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξη στην Ελληνίδα μάνα.

Η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το ρόλο της μητέρας, αλλά και τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, εφαρμόζει πολιτικές που ενισχύουν την «ταυτότητά της», βάζοντας γερά θεμέλια με στόχο την υποστήριξη των πολλαπλών ρόλων που η ελληνίδα μητέρα καλείται  να ανταπεξέλθει, σχοινοβατώντας ανάμεσα στα μητρικά καθήκοντα και τις ανάγκες μιας σύγχρονης γυναίκας.

Δεν παραλείπουμε να ενισχύσουμε με στοχευμένα μέτρα την μονογονεϊκή οικογένεια, με αρχηγό την μητέρα, την ανύπαντρη, την διαζευγμένη ή την μητέρα που έχασε τον σύζυγο  – σύντροφό της. Και φυσικά, στηρίζουμε την ανασφάλιστη μητέρα, την αγρότισσα, την εργάτρια, την υπάλληλο, τη γυναίκα επιχειρηματία και την κάθε μάνα που δίνει καθημερινά τη δική της μάχη.

Προστατεύουμε τη μάνα νοικοκυρά, την πολύτεκνη, και τη μητέρα που θαρραλέα προέβη σε υιοθεσία.

Δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε κίνητρα στους νέους μας να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικάστο πρόβλημα της υπογεννητικότητας, αφού το δημογραφικό είναι ένα εθνικό ζήτημα που μας απασχολεί έντονα.

Κύριο μέλημα του κράτους πρόνοιας, ήταν και είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή πολιτικών στήριξης της μητέρας, της οικογένειας και του παιδιού. Η ύπαρξη αυτών των πολιτικών αποτελεί αναγκαία συνθήκη, για να αναστραφεί η σημερινή αρνητική δημογραφική τάση.

Προσωπικά, θέλοντας να συμβάλλω ουσιαστικά στην προστασία και την ενημέρωση όλων ενάντια στη βία, με έμφαση στις γυναίκες και τα παιδιά, ξεκίνησα πριν λίγο καιρό στην Καρδίτσα μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενάντια στην έμφυλη βία, τα φαινόμενα γυναικείας κακοποίησης και την ενδοοικογενειακή βία.

Το ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της εκστρατείας είναι ενθαρρυντικά μεγάλο και θα συνεχίσουμε τις δράσεις σε όλο το Νομό μας. Με αφορμή λοιπόν την σημερινή εορτή θα ήθελα ξανά να εκφράσω το σεβασμό μου σε όλες τις γυναίκες που παλεύουν για τα αυτονόητα, την αξιοπρεπή επιβίωση των ίδιων και των παιδιών τους.

Χρόνια Πολλά σε όσες γυναίκες είναι ή νιώθουν μάνες!

Ασημίνα Σκόνδρα

Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας
Total
0
Shares