Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: «Ισονομία και αναλογικότητα. Τέλος στην ασυδοσία, αναρχία, καταστροφές»

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

Ασ. Σκόνδρα: «Ισονομία και αναλογικότητα. Τέλος στην ασυδοσία, αναρχία, καταστροφές»

Εύστοχες και δυναμικές απαντήσεις από το Βήμα της Βουλής, έδωσε στην Αντιπολίτευση η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, σε όσα ειπώθηκαν περί «χούντας» και «φασίζουσες εμπνεύσεις», στη συζήτηση του Νομοσχεδίου «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» του Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Η κ. Σκόνδρα μεταξύ άλλων ανέφερε:

«46 χρόνια χρειάστηκαν για να έρθει προς συζήτηση το παρόν νομοσχέδιο. Αυτή την εκκρεμότητα, μόνο η τολμηρή κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, μπορούσε να διευθετήσει.

Ένα μεταρρυθμιστικό και ρυθμιστικό νομοσχέδιο, που εισάγει στην έννομη τάξη της χώρας διατάξεις, όπως ισχύουν σε όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου.

Ως συνήθως η αριστερά αντιδρά. Λένε τα γνωστά, για προσχηματικό διάλογο, για εκτέλεση επιταγής της Ε.Ε. για κατασταλτικό μηχανισμό, για ποινικοποίηση της δράσης, της πάλης και της σύγκρουσης. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν τα εσκαμμένα.

Ακούσαμε για χουντικές διατάξεις, για φασίζουσες εμπνεύσεις και άλλα τέτοια ωραία πράγματα. Η ειρωνεία είναι, ότι το ακούσαμε από χείλη, που η ιδεολογική τους καταβολή, παραπέμπει σε καθεστώτα απολυταρχικά και κόκκινες χούντες. βλέπε Λένιν, Στάλιν, Μάο…

Και που τα λέτε;

Στη ΝΔ, που ο εθνάρχης και ιδρυτής της Κων/νος Καραμανλής, αποκατέστησε τη Δημοκρατία στη πατρίδα μας και νομιμοποίησε το ΚΚΕ;

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πέρασε τα παιδικά του χρόνια, κοντά στον εξόριστο, από τη χούντα πατέρα του, τον αείμνηστο Πρόεδρο Κων/νο Μητσοτάκη;

Στον Υπουργό, που πορεύτηκε όλα του τα χρόνια με τις αρχές της σοσιαλ-δημοκρατίας;

Ή μήπως απευθύνεστε στους πολίτες – που δεν είναι κατ’ επάγγελμα αναρχικοί, αφισοκολλητές η ριζοσπάστες διαμαρτυρόμενοι – αλλά θέλουν να πηγαίνουν στην εργασία τους.

Το λογικό και το έντιμο, θα ήταν να καλοδεχτείτε και να επαινέσετε το σημερινό νομοσχέδιο, διότι είναι αυτό, που τελειώνει τον χουντικό νόμο του 1971. Αυτόν τον νόμο που εσείς, οι ριζοσπάστες αριστεροί, επί 5 ½ χρόνια τον αφήσατε να υπάρχει.

Και όχι μόνο αυτό. Αλλά με όλη την αριστερή ευαισθησία, που σας διακρίνει, πέρυσι τον Ιανουάριο, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προέβησαν σε διώξεις αγροτών στη Θεσσαλία, για παρακώληση συγκοινωνίας παρακαλώ, με σύντομες διαδικασίες και χωρίς να έχει προηγηθεί απολογία τους.

Αγρότες και Εργάτες ήταν και αυτοί, που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν και να κοινοποιήσουν τα προβλήματα τους. Και μέχρι πρόσφατα, ακόμα ταλαιπωρούνταν στα δικαστήρια.

Όπως σας συμφέρει δηλαδή.

Αλήθεια, γιατί το 2017, απαγορεύσατε στην ΠΟΑΣΥ να διαδηλώσει; Υπήρχε κίνδυνος οι αστυνομικοί, οι θεματοφύλακες της έννομής τάξης, να διαπράξουν αδικήματα ή εγκλήματα κατά την πορεία τους;

Είχαν δίκιο τελικά οι αγρότες. Όταν κάποιοι, ήθελαν να προτείνουν τον κ. Τσίπρα, για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, οι αγρότες ήθελαν να τον προτείνουν για το «Νόμπελ Υποκρισίας και Αυταρχισμού».

Ο βασικός πυρήνας του νομοσχεδίου είναι ότι η δημοκρατία εγγυάται, το πεδίο ελευθερίας όλων. Όχι μόνο αυτών, που θέλουν να διαδηλώσουν.

Η ελευθερία του ενός δηλαδή, περιορίζεται εκεί, που οι πράξεις του συγκρούονται, με τις ελευθερίες του άλλου.

Σέβεται απολύτως, το δικαίωμα της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης, όπως κατοχυρώνεται, στο άρθρο 11 του Συντάγματος.

Η όποια συνάθροιση  δεν μπορεί να περιορίζει τις ελευθερίες, τις καθημερινές ασχολίες άλλων πολιτών, ούτε την άσκηση, άλλων συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, όπως την ελεύθερη πρόσβαση στην εργασία.

Άρα οφείλουμε να εξετάσουμε το δικαίωμα του συνέρχεσθε, και τα όρια που οφείλουν να υπάρχουν, για να εξασφαλιστεί η ισονομία αλλά και η αναλογικότητα.

Προβλέπεται στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου η δυνατότητα διάλυσης συγκεντρώσεων, υπό όρους και προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, όταν συντρέχουν λόγοι δημόσιας ασφάλειας και απειλή βίας, που μπορεί να διαταράξει την κοινωνικο – οικονομική ζωή.

Και ερωτώ: Δεν οφείλει μια ευνομούμενη πολιτεία, να σταθμίσει τα δεδομένα, και να εξασφαλίσει την δημόσια ασφάλεια, και την ομαλή ροή της εργασίας, και της καθημερινότητας όλων των πολιτών;

  • Να μην διασφαλίσει η Κυβέρνηση, μία στοιχειώδη ευρυθμία, στην λειτουργία της κοινωνίας;
  • Να κλείνουν συστηματικά, οι κεντρικοί δρόμοι των πόλεων;
  • Να βανδαλίζονται πλατείες και καταστήματα, και τις ζημιές, να τις πληρώνουν οι φορολογούμενοι;
  • Να κλείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες;
  • Γενικά, να μπουκάρουν όποιοι θέλουν, όποτε θέλουν, όπου θέλουν και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά; Γιατί έτσι θέλουν;

Γιατί κύριοι; Για να εκτονωθούν τα «παιδιά»; Ή γιατί σας εξυπηρετεί, να χαϊδεύετε στοργικά, όλους όσους καλύπτει αυτό το πέπλο της ανομίας; Όλοι γνωρίζουμε τους υπερασπιστές όσων προσάγονται στη ΓΑΔΑ ή στο αυτόφωρο.

Αυτός είναι ο ορισμός της αριστερής προόδου; Σε πιο λεξικό; Στης Βόρειας Κορέας;

Ας αφήσουμε στην άκρη τους παραλογισμούς και ας συνεννοηθούμε υπεύθυνα, για το καλό του συνόλου της κοινωνίας.

Τα περιθώρια ανοχής των εμπόρων, επαγγελματιών, μεροκαματιαρήδων, καταστηματαρχών εξαντλήθηκαν, αφού δεν αντέχουν πια την ασυδοσία την αναρχία και τις καταστροφές.

Η Ν.Δ. βάζει ένα τέλος στο μπάχαλο, που ταλανίζει εδώ και πολλές δεκαετίες τη χώρα και έχει κοστίσει πολλά σε ζημίες και ανθρώπινες ζωές, όπως τα θύματα της Μαρφίν.

Σε καμία περίπτωση ο νόμος που εισάγουμε, δεν περιορίζει ούτε απαγορεύει, τις ειρηνικές συναθροίσεις. Αντίθετα προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα και παίρνει μέτρα για την άσκηση του δικαιώματος της ελευθερίας. Υπάρχουν δικαστικές εγγυήσεις για αυτό. Μόνο όταν υπάρχουν περιπτώσεις, διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας, όταν γίνονται έκτροπα, όταν απειλούνται ζωές, προβλέπεται διάλυση, πάντα με παράλληλη ενημέρωση, του αρμόδιου εισαγγελέα πρωτοδικών, ώστε να εξασφαλίζεται η νομιμότητα της απόφασης.

Ας μην κρύβονται λοιπόν κάποιοι, πίσω από αντιπολιτευτική ρητορεία, προσπαθώντας να καλύψουν τους γνωστούς αγνώστους, προβάλλοντας μια στείρα άρνηση, σε ένα πρόβλημα που είναι υπαρκτό.

Προχωράμε σε συγκεκριμένη σύγχρονη νομοθεσία, που σέβεται το Σύνταγμα και αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες με ισονομία. Αυτούς που διαδηλώνουν στη μια πλευρά του δρόμου και αυτούς που δεν διαδηλώνουν αλλά πηγαίνουν στις δουλειές τους, στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Αυτούς που απεργούν, αλλά και αυτούς που εργάζονται, στα ασθενοφόρα, στα πυροσβεστικά και στην Άμεσο Δράση, που καλούνται να ζώσουν ζωές.

Η Αντιπολίτευση μας επιτίθεται, αλλά η Ελληνική κοινωνία αυτό το νομοσχέδιο το περίμενε και είναι μαζί μας».




Total
0
Shares
Previous Article
kdap Barouta Tsitsibikou Mouzaki slide

Το ΚΔΑΠ "Τσιτσιμπίκου-Μπαρούτα" ανοίγει στο Μουζάκι.

Next Article
Τρίκαλα: 48 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν σε οικία και ποιμνιοστάσιο

Τρίκαλα: 48 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν σε οικία και ποιμνιοστάσιο

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…