Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: «Ημέρα της γυναίκας – Να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη»

Asimina Skondra 656

Ασ. Σκόνδρα: «Ημέρα της γυναίκας – Να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη»

«Πολλαπλά τα μηνύματα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας, που όλα έχουν αναφορά την ισότητα των δύο φύλων.

Η σημερινή επέτειος, που εορτάζεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, έρχεται να αναδείξει τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει το γυναικείο φύλο, αλλά και τους αγώνες που δίνει καθημερινά.

Γυναίκες που σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, κατά της πανδημίας του κορωναϊού, αφού αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας, προσφέροντας για το κοινωνικό σύνολο.

Την ίδια στιγμή, οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το τελευταίο χρονικό διάστημα και έχουν αναφορά σε κακοποιήσεις γυναικών, από άνδρες που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, αλλά και η αύξηση του ποσοστού ενδοοικογενειακής βίας – λόγω εγκλεισμού της πανδημίας και όχι μόνο,- επιβεβαιώνουν τη θλιβερή διαπίστωση, αναιρώντας κάθε ιδέα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παράλληλα, ζητήματα, όπως τα υψηλά ποσοστά της γυναικείας ανεργίας, η άνιση μισθολογική μεταχείριση, το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης της εργαζόμενης μητέρας, η περιορισμένη αναλογία συμμετοχής των γυναικών σε κέντρα λήψης αποφάσεων, επανέρχονται με μεγαλύτερη ένταση.

Στην εποχή της γρήγορης πληροφορίας, της τεχνολογίας και της προόδου, δεν μπορεί να συζητάμε ακόμη, για δίκαιη κατανομή ανάμεσα στα δύο φύλα, όλων των υποχρεώσεων και των ευθυνών του δημοσίου και ιδιωτικού βίου.

Γι΄αυτό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έθεσε σε προτεραιότητα τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου αποκατάστασης της ισότητας, σε θέματα εργασιακά και θεσμικά, αλλά και στήριξη της εργαζόμενης γυναίκας και μητέρας και των νέων οικογενειών.

Για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, θεσμοθέτησε κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο για την οικογένεια και τη δημογραφία.

Η προσπάθεια συνεχίζεται δυναμικά και καλούμαστε όλες και όλοι, να περιφρουρήσουμε τις όποιες κατακτήσεις, έχουν επιτευχθεί στα ζητήματα της ισότητας των δυο φύλων και να συνεχίσουμε, με ένταση τις προσπάθειες για ίσες ευκαιρίες και ισότιμη αντιμετώπιση, με στόχο την κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανάπτυξη.

Γιατί, η μη αξιοποίηση των γυναικών, σημαίνει σπατάλη των δυνάμεων του μισού ανθρώπινου δυναμικού.

Αντίθετα, η αξιοποίηση και η πρόοδος των γυναικών, σημαίνει ευημερία και πρόοδο όλης της κοινωνίας. Έχει αποδειχθεί, ότι οι γυναίκες, με την ευαισθησία, την διορατικότητα, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητά τους, επιτυγχάνουν τους στόχους και τα έργα τα οποία αναλαμβάνουν.

Η γυναίκα με την παρουσία της και τη δράση της, έχει δυναμικό, και πολλαπλό ρόλο στην κοινωνία.

Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της, αφού είναι το σημείο αναφοράς της οικογένειας.

Στην κατάκτηση της πλήρους ισότητας, οφείλουμε όλοι μας να συμβάλουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά, περνώντας από τη θεωρία και τους  συμβολισμούς, στην πράξη και τα αποτελέσματα.

Το μήνυμα της Παγκόσμια Ημέρας, απευθύνεται στις κυβερνήσεις, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία των πολιτών, να αναγνωρίσουν έμπρακτα στην καθημερινότητα, τον ισότιμο ρόλο, ανδρών και γυναικών, την ενεργοποίηση και συνεργασία των δύο φύλων και την άρση των όποιων ανισοτήτων, προς όφελος όλων μας».

Ασημίνα Σκόνδρα

Βουλευτής ΝΔ Ν. Καρδίτσας

 

 

 




Total
0
Shares
Previous Article
Xrysoula Katsavria

«8 Μάρτη: παγκόσμια ημέρα της γυναίκας»

Next Article
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα στις ηρωίδες με τις λευκές ποδιές

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα στις ηρωίδες με τις λευκές ποδιές

Related Posts