Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: και τα μηνύματα παραμένουν επίκαιρα»

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Βουλευτή Καρδίτσας Ασημίνας Σκόνδρα

Ασ. Σκόνδρα: «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: και τα μηνύματα παραμένουν επίκαιρα»

Πολλαπλά τα μηνύματα κατά τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας.

Παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε η ισότητα των δύο φύλων, που αποτελεί άλλωστε βασική αρχή της δημοκρατίας και θεμελιώδη ανθρώπινη αξία, να είναι δεδομένη, φτάσαμε στον 21ο αιώνα και ακόμα οι γυναίκες αγωνίζονται να κατακτήσουν τα αυτονόητα.

Με κυρίαρχο, ίσως, στην εποχή μας, αυτό της αντιμετώπισης διάφορων μορφών έμφυλης βίας, που αναιρεί  κάθε ιδέα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή στοχεύει και η πρωτοβουλία που ανέλαβα το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκειμένου να γίνουμε όλοι κοινωνοί των δικαιωμάτων των γυναικών, να ωθήσουμε τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους.

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι οι μόνες. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ. Κάθε γυναίκα που κακοποιείται, βιάζεται ή δολοφονείται, είναι μια βαθιά πληγή που αιμορραγεί στο σώμα της κοινωνίας και της Δημοκρατίας.

Η βία, η βίαιη συμπεριφορά, δεν έχει ταξική αναφορά. Και έχει καταγραφεί ότι μία στις τρεις γυναίκες, αντιμετωπίζει κάποια στιγμή στη ζωή της, σωματική , ψυχολογική, ή σεξουαλική βία, εντός ή εκτός οικογένειας.

Στην περίοδο αυτή που η χώρα κάνει βήματα προόδου, ζητήματα όπως αυτά,  η γυναικεία ανεργία, η άνιση μισθολογική μεταχείριση, η περιορισμένη αναλογία συμμετοχής των γυναικών σε κέντρα λήψης αποφάσεων, επανέρχονται με μεγαλύτερη ένταση και απαιτούν λύσεις.

Γι΄ αυτό η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει προχωρήσει στη δημιουργία θεσμικού πλαισίου αποκατάστασης της ισότητας σε θέματα εργασιακά και θεσμικά, αλλά και στήριξη της εργαζόμενης γυναίκας και μητέρας και  των νέων οικογενειών.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί δυναμικά και καλούμαστε όλοι και όλες να περιφρουρήσουμε τις όποιες κατακτήσεις έχουν επιτευχθεί στα ζητήματα της ισότητας των δυο φύλων και να συνεχίσουμε, με ένταση τις προσπάθειες για ίσες ευκαιρίες και ισότιμη αντιμετώπιση, με στόχο την κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανάπτυξη. Γιατί, η μη αξιοποίηση  των γυναικών, σημαίνει σπατάλη των δυνάμεων του μισού ανθρώπινου δυναμικού.

Αντίθετα, η αξιοποίηση και η πρόοδος των γυναικών, σημαίνει ευημερία και πρόοδο όλης της κοινωνίας.

Η γυναίκα με την παρουσία της και τη δράση της, έχει δυναμικό, και πολλαπλό ρόλο στην κοινωνία. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της, αφού είναι  το σημείο αναφοράς της οικογένειας.

Με τις σκέψεις μας στραμμένες αυτές τις ημέρες στις γυναίκες, τα παιδιά και γενικότερα τον άμαχο πληθυσμό,  που βιώνουν τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, οφείλουμε όλοι μας να συμβάλουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά, περνώντας από τη θεωρία και τους  συμβολισμούς στην πράξη και τα αποτελέσματα.

Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να είναι  το μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας».

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

Βουλευτής Ν. Καρδίτσας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ




Total
0
Shares
Previous Article
Vatsounia vatsounia

Απάντηση στην ανακοίνωση των εργαζομένων της Εταιρείας ΘΕΟΝΗ Α.Ε.

Next Article
Εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο οι Ατομικές Αγροτικές Επιχειρήσεις

Καθήκον κάθε ανθρώπου ο Σεβασμός της Γυναίκας

Related Posts