Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: Η στήριξη της οικογένειας απόλυτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία

Ασ. Σκόνδρα: Η στήριξη της οικογένειας απόλυτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία

 

Δυναμικά και με  εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι επισκέψεις της υποψήφιας Βουλευτή τη Ν.Δ. κ. Ασημίνας Σκόνδρα στα χωριά του Νομού μας.

Η κ. Ασημίνα την Πέμπτη επισκέφθηκε τον Άγιο Βησσάριο, το Καππαδοκικό, τη Φίλια, τους Μαυραχάδες, το Νέο Ικόνιο, το Γραμματικό, ενώ χθες Παρασκευή τη Λεύκη, τα Ορφανά, το Φύλλο, τη Συκαιώνα, το Πέτρινο και τον Άγιο Δημήτριο.

Χωριά που άλλοτε έσφυζαν από ζωή και που σήμερα νιώθει κανείς την μελαγχολία από την μείωση του πληθυσμού και την έλλειψη παιδικών φωνών.

Στις συζητήσεις οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι οι νέοι λόγω της ανεργίας δεν δημιουργούν πια οικογένειες και όσες υπάρχουν αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Άλλοι πάλι εγκαταλείπουν τον τόπο που γεννήθηκαν και αναζητούν την τύχη τους σε χώρες του εξωτερικού. Ο νομός Καρδίτσας και κατ’ επέκταση η Ελλάδα ερημώνει.

Όπως τονίζει η κ. Σκόνδρα παλαιότερα χαρακτηρίζαμε το δημογραφικό, ως «βραδυφλεγή βόμβα» στα θεμέλια της χώρας και του Έθνους. Σήμερα όμως η βόμβα αυτή είναι έτοιμη να εκραγεί, με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες.

Η κατάσταση εξελίσσονταν δυσοίωνα και προ κρίσης, επιδεινώθηκε με την απαρχή της κρίσης και το αποκορύφωμα ήρθε, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την εμμονική, ιδεοληπτική, αριστερόστροφη πολιτική της.

Οι νέοι άνεργοι, που συντηρούνται από τους φτωχοποιημένους συνταξιούχους γονείς και παππούδες ή οι εργαζόμενοι με μισθούς 300 ευρώ, ούτε που διανοούνται να δημιουργήσουν οικογένεια. Γκρέμισε η κυβέρνηση αυτή, τους μικρομεσαίους από την υπερφορολόγηση, χτυπάει αλύπητα την επιχειρηματικότητα, εξάντλησε τους αγροτοκτηνοτρόφους και δημιούργησε ανυπέρβλητα εμπόδια στους νέους επιστήμονες.

Επόμενο λοιπόν, όταν οι νέοι μας δεν μπορούν οι ίδιοι να συντηρηθούν και όλο το σκηνικό γύρω τους, δημιουργεί μόνο απελπισία και απογοήτευση, με τι κουράγιο και ποιες προοπτικές, να κάνουν όνειρα και να προγραμματίσουν γάμο και παιδιά;

Η υπογεννητικότητα και η  μετανάστευση των νέων μας από την μία και η προσέλευση χιλιάδων παρανόμων μεταναστών από την άλλη, δημιουργούν μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση.

Το δημογραφικό είναι ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα και εξελίσσεται σε μεγάλη απειλή και για την οικονομία.

Για την Νέα Δημοκρατία η στήριξη των νέων οικογενειών και των εργαζόμενων γονέων είναι απόλυτη προτεραιότητα.

Για το σκοπό αυτό το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι:

– Καθιέρωση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται

– Αύξηση του ορίου του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

– Επαναφορά των επιδομάτων για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018)

– Δέσμευση πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού.

– Επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών και ενίσχυση των ολοήμερων σχολείων που λειτουργούν μέχρι τις 18.00 με ουσιαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης, ώστε το πρόγραμμα των παιδιών να εναρμονίζεται καλύτερα με τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.

skondra asimina episkepseis 1

skondra asimina episkepseis 2

skondra asimina episkepseis 3




Total
0
Shares
Previous Article
c44cbcbf7613e2af61a1e1255f00f6c6

Ο Κώστας Τσιάρας στην πληγείσα από το χαλάζι περιοχή

Next Article
asimina skondra 1

Πρόγραμμα επισκέψεων της υπ. Βουλευτή Ασημίνας Σκόνδρα

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”