Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: «Η ΝΔ στηρίζει έμπρακτα τους πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρέσκεται στο να δημαγωγεί»

Asimina Skondra new 1

Ασ. Σκόνδρα: «Η ΝΔ στηρίζει έμπρακτα τους πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρέσκεται στο να δημαγωγεί»

Απογύμνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ η Ασημίνα Σκόνδρα, μιλώντας στη Βουλή για την ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας. Απευθυνόμενη στη πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε:

«Αποκαλύψαμε την πολιτική τρικυμία του ΣΥΡΙΖΑ, τη μικροκομματική τακτική και τον  καιροσκοπισμό, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά του Υπουργού μας. Έχουμε μία Αξιωματική Αντιπολίτευση, επικίνδυνη, δημαγωγική, με αγκυλώσεις, που νομίζει ότι μπορεί να διαγράψει τα 4 ½ χρόνια που κυβέρνησε. 

Τονίζω ιδιαίτερα την υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορά τις Καρδιτσίωτισσες και τους Καρδιτσιώτες, πληγέντες της θεομηνίας του περασμένου μηνός. Ο Πρόεδρος του, ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε στους αγρότες, ισχυριζόμενος ότι η Κυβέρνηση μας δεν τους στηρίζει, και μας κουνάει επιδεικτικά το δάκτυλο.   

Ενώ δεν έχει ψηφίσει κανένα νομοσχέδιο, ούτε αυτά που αφορούσαν την στήριξη των αγροτών. Ούτε αυτό για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων του Ιανού, αλλά ούτε τις ρυθμίσεις για τις αποζημιώσεις των αγροτών, που ήρθε στη Βουλή πριν λίγες μέρες.  

Σωστά ακούνε οι συμπολίτες μου στη Καρδίτσα, που είδανε τις περιουσίες και τους κόπους τους να χάνονται από ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφώνησε να δοθεί οικονομική αποζημίωση. Ήρθαν, ο κ. Τσίπρας και στελέχη τους, στη Καρδίτσα… Για το θεαθήναι, όπως προκύπτει. Η υποκρισία στο αποκορύφωμα της! 

Την ίδια ώρα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενάντια στη νέα ΚΑΠ. Ενάντια δηλαδή στην εισροή των 19 δις ευρώ στους Έλληνες αγρότες.  

Ως Βουλευτής του Νομού, οφείλω να αναδείξω την υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που με περισσό θράσος, ψεύδεται και συνεχίζει να προσπαθεί να εμπαίξει τους πολίτες, όταν ταυτόχρονα αρνείται να συμπαρασταθεί στην έκτακτη ανάγκη. Τα δε στελέχη τους στη Καρδίτσα, επιδιώκουν να κάνουν αντιπολίτευση και να αποκομίσουν κομματικά οφέλη, πατώντας πάνω στις λάσπες τις θεομηνίας.  

Το σημείο αιχμής του νομοσχεδίου είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας.Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έταζε Σεισάχθεια και φώναζε «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», ήταν τελικά εκείνος, που κατήργησε οριστικά την προστασία της πρώτης κατοικίας από τον Φεβρουάριο του 2019. 

Κύριοι της αντιπολίτευσης, αφήσατε χιλιάδες πολίτες απροστάτευτους. Ο κ. Σταϊκούρας, ζήτησε και πέτυχε την παράταση ισχύος. Με το πρόγραμμα Γέφυρα, παρατείναμε την προστασία μέχρι σήμερα. Τώρα, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, εξασφαλίζουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας, ακριβώς για να μην χάσουν τα σπίτια τους.  

Στο ζήτημα της πτώχευσης φυσικών προσώπων, και πάλι η Αντιπολίτευση λέει τα γνωστά: «Ταφόπλακα και ομηρία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ευάλωτων νοικοκυριών.Οδηγείτε τους Έλληνες στην εξαθλίωση, πτωχεύετε τον κόσμο του μόχθου» και άλλα πολλά. 

Τα λέτε εσείς, που ισοπεδώσατε την μεσαία τάξη, που πήγατε την προκαταβολή φόρου στο 100%, που βάλατε 29 φόρους; Εμείς αντίθετα μειώσαμε 18από τους φόρους αυτούς και συνεχίζουμε, διότι ως φιλελεύθεροι είμαστε κατά της υπερ-φορολόγησης και υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Το αντίθετο δηλαδή από εσάς, τους κρατιστές.  

Η Πραγματικότητα έχει ως εξής: το 2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πέρασε την Οδηγία 1023, σύμφωνα με την οποία, δύνανται να πτωχεύουν και τα φυσικά πρόσωπα.  

Με σκοπό να απαλλάσσονται, από όλες τις οφειλές τους και να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους,που το χρειάζονται πραγματικά. Διότι η εικόνα τι μας δείχνει; Ότι και στο παρελθόν και σήμερα υπάρχουν και φυσικά πρόσωπα, που πτωχεύουν. Η πτώχευση δεν αφορά μόνο επιχειρηματίες.  

Τα φυσικά πρόσωπα όμως, που δεν έχουν την δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους, σε όλη τους τη ζωή μένουν εγκλωβισμένα. Κατασχετήρια, μπλοκαρισμένοι λογαριασμοί, στη μαύρη λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Δεν υπάρχει κανένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο να τους απελευθερώσει από τον φαύλο κύκλο των χρεών τους. Ούτε μπορούν να ξεκινήσουν μία νέα δραστηριότητα, για να επιβιώσουν και να ανακάμψουν. 

Υπήρξαν απόπειρες ρυθμίσεων στο παρελθόν, με παράδειγμα το ν. Κατσέλη, που επιχείρησε να αντιμετωπίσει, την αφερεγγυότητα φυσικών προσώπων. Νόμος, που παρείχε προστασία απλόχερα σε όλους, χωρίς κανέναν έλεγχο και κριτήριο, χωρίς απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας. Με αποτέλεσμα 1 στους 4 που έκαναν χρήση, αποδείχθηκαν στρατηγικοί κακοπληρωτές.  

Ένας νόμος που, παρά τις αδυναμίες του, η Νέα Δημοκρατία είχε υπερψηφίσει, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – πιστός στην αρχή της μόνιμης άρνησης– τον είχε καταψηφίσει.

Άσχετα, αν σήμερα τον μνημονεύει και προσπαθεί να τον οικειοποιηθεί, με αποτέλεσμα να διαπληκτίζεται με το πρώην ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας την πατρότητα.  

Ακούστηκε ότι η κυβέρνηση πρωτοτυπεί με το παρόν νομοσχέδιο. Ούτε αυτό είναι σωστό. Σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Αυστρία, η Γαλλία και άλλες, προβλέπεται εδώ και χρόνια, η δυνατότητα πτώχευσης φυσικών προσώπων. 

Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό και καινοτόμο σχέδιο νόμου. Σκοπός του είναι η αποφυγή της πτώχευσης φυσικών προσώπων, φαινόμενο που ωστόσο προϋπήρχε. Αλλάζει ριζικά το πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας, ενσωματώνει θετικά, όλα τα εργαλεία ρύθμισης οφειλών που υπάρχουν, δημιουργώντας ένα ενιαίο πλαίσιο.  

Ταυτόχρονα φτάνει η ώρα της κρίσης, για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Αυτούς, που δεν πληρώνουν, παρότι μπορούν, και αυτό αποβαίνει εις βάρος των υπολοίπων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει την ηθική υποχρέωση, να βάλει οριστικά τέλος, στην κοινωνική αδικία.  

Νομοθετούμε, ώστε να μην παραμένει κάποιος χρεωμένος και εγκλωβισμένος, ούτε αυτός, ούτε τα παιδιά του, στα οποία κληροδοτείται το χρέος. Σήμερα, έχουμε χιλιάδες αποποιήσεις κληρονομιάς ακριβώς για αυτούς τους λογούς. Από εδώ και στο εξής,τα χρέη της μιας γενιάς, δεν θα μεταφέρονται στις επόμενες, ούτε στα παιδιά, ούτε στα εγγόνια.»




Total
0
Shares
Previous Article
astynomika dias peripoliko

Λάρισα: Συνελήφθη ένα άτομο δυνάμει εντάλματος σύλληψης και 26 εκκρεμών καταδικαστικών αποφάσεων

Next Article
Επιμελητήριο Καρδίτσας

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Ο COVID-19 έχει εισβάλλει στη ζωή μας και αποτελεί τη νέα πραγματικότητα

Related Posts