Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: «Φέτος η Ημέρα της Γυναίκας εκπέμπει ηχηρό μήνυμα»

Α. Σκόνδρα: Σε καμία κρίση δεν λιγοψυχίσαμε - Ασ. Σκόνδρα: «Η διαφάνεια τονώνει το αίσθημα δικαίου» - Ευχές για τα Χριστούγεννα από την Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα - Πάγια προεκλογική τακτική ΣΥΡΙΖΑ η σκανδαλολογία και η τοξικότητα - Ασημίνα Σκόνδρα: Ίσο δικαίωμα στην Υγεία κατοίκων περιφέρειας και αστικών κέντρων - Τοποθέτηση Ασ. Σκόνδρα στο Κοινοβούλιο για την Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα - Α. Σκόνδρα: Είμαστε η μόνη εγγύηση για το μέλλον της πατρίδας μας - Ασημίνα Σκόνδρα

Ασ. Σκόνδρα: «Φέτος η Ημέρα της Γυναίκας εκπέμπει ηχηρό μήνυμα»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα 8 Μάρτη 2024

Ημέρα έντονου συμβολισμού που εκπέμπει ένα ηχηρό μήνυμα: «Δεν πρέπει να πάψουμε να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο όπου οι γυναίκες θα έχουν ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα, μακριά από εμπόδια, στερεότυπα και ανισότητες στην κοινωνία, στην μόρφωση, στην εργασία, στην οικογένεια.»

Είναι αλήθεια ότι, τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πρώτη φορά καταρτίστηκε  Εθνικό Σχέδιο με στοχευμένες δράσεις για την ισότητα των φύλων. Οι διαφορετικές ανάγκες των γυναικών λαμβάνονται υπόψη και αντιμετωπίζονται ισότιμα και με ενσυναίσθηση σε όλους τους τομείς, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην οικογένεια, στην υγεία.

Η αντιμετώπιση διαφόρων μορφών έμφυλης βίας, που αναιρεί κάθε ιδέα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι το κυρίαρχο. Εκεί στοχεύει  και η πρωτοβουλία που ανέλαβα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να γίνουμε όλοι κοινωνοί των δικαιωμάτων των γυναικών, να ωθήσουμε τις γυναίκες να σπάσουν την σιωπή τους. Μια πρωτοβουλία που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και μάλιστα με απτά αποτελέσματα.

Θεσπίστηκαν αυστηρότερες ποινές για τους θύτες της έμφυλης βίας,  ιδρύθηκαν δομές στήριξης και φιλοξενίας για τα θύματα, εισήχθησαν μαθήματα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία και εφαρμόζονται ειδικά προγράμματα ένταξης στην εργασία, μέσω ΟΑΕΔ, για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Παρέχονται πλέον περισσότερες δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για τις γυναίκες όλων των ηλικιών. Θεσπίστηκε νέο πλαίσιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, με αύξηση των ορίων ηλικίας και των δωρεάν παροχών. Η υποστήριξη της οικογενειακής ζωής και της εργασίας αποτελεί κεντρικό πυλώνα της προνοιακής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό την διαφύλαξη της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών στην αγορά εργασίας και την γονεϊκότητα.

Οι γυναίκες – μητέρες στηρίζονται περαιτέρω μέσω του Προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς», της επιμήκυνσης της άδειας πατρότητας σε 14 από 10 ημέρες με αποδοχές, την επιμήκυνση της γονικής άδειας επ’ αμοιβή σε 4 μήνες, την ευέλικτη εργασία για γονείς και φροντιστές, την επέκταση της άδειας λοχείας μετά τη γέννα ή την υιοθεσία τέκνου, την αύξηση του επιδόματος μητρότητας σε ελευθέρους επαγγελματίες και αγρότες στους 9 μήνες. Εξίσου σημαντικό είναι ότι όλα τα παραπάνω αφορούν και τις γυναίκες που υιοθετούν ή γίνονται μητέρες μέσω παρένθετης μητρότητας.

Όλα τα παραπάνω είναι θετικές πρωτοβουλίες που εκσυγχρονίζουν το θεσμικό πλαίσιο και τις παροχές του κράτους προς τις Ελληνίδες. Είναι βήματα θετικά, προσανατολισμένα στην ισότητα και την δημοκρατία, που αντιπροσωπεύουν σύσσωμη την ελληνική κοινωνία και βεβαίως δεν σταματάμε σ’ αυτά.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που πέρασε και περνά πολλά, οι άνθρωποί της ζουν και διεκδικούν αξιοπρεπώς, συμμετέχουν και ενεργούν προς την πρόοδο και την ευημερία. Υπάρχει η Ελλάδα της πίστης, της δύναμης και της συγγνώμης. Είναι η Ελλάδα που αξίζει και γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε.
Total
0
Shares
Previous Article
Τέλης Σπάνιας: Οφείλουμε την εξασφάλιση της ισοτιμίας και της ισονομίας όπως και την απόδοση σεβασμού στο προσώπου κάθε γυναίκας

Τέλης Σπάνιας: Οφείλουμε την εξασφάλιση της ισοτιμίας και της ισονομίας όπως και την απόδοση σεβασμού στο προσώπου κάθε γυναίκας

Next Article
Μήνυμα βουλευτή Καρδίτσας Γιώργου Κώτσου για τον χαμό του καθηγητή και μέλους της Ελμε Βάιου Μπάτρα - Πρόγραμμα Επισκέψεων Γιώργου Κωτσού, Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας - Μήνυμα του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού για την παγκόσμια ημέρα αγρότισσας 

Μήνυμα Γ. Κωτσού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Related Posts

Δ. Τρικκαίων - Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς
Διαβάστε περισσότερα

Δ. Τρικκαίων – Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς

Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε και περιέγραψε αναλυτικά, ολόκληρο το φάσμα των ενεργειών, δράσεων, πρωτοβουλιών, συνεργασιών και έργων