Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ Σκόνδρα: Διαδικασίες για οικονομική αρωγή καυστήρων και ανελκυστήρων

skondra asimina 656

Ασ Σκόνδρα: Διαδικασίες για οικονομική αρωγή καυστήρων και ανελκυστήρων

Δεκάδες πλημμυροπαθείς Καρδιτσιώτες ζητούν ενημέρωση και αρωγή στη διαδικασία επισκευής των ζημιών στα υπόγεια τους, σε καυστήρες θέρμανσης, κυκλοφορητές και ανελκυστήρες στα σπίτια τους. Κατόπιν αυτού, η κυρία Σκόνδρα, σε δήλωση της, τονίζει:

«Ο χειμώνας πλησιάζει και η χώρα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται πρακτικά σε ένα δεύτερο lockdown. Ο κόσμος, που έχει πάθει ζημιά στον καυστήρα θέρμανσης, στο υπόγειο του, στην αντλία απομάκρυνσης υδάτων και στον ανελκυστήρα, είναι φυσιολογικό να νιώθει αγωνία και να θέλει να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες αποκατάστασης αυτών των ζημίων.  

Είναι ωστόσο αρκετοί συμπολίτες μου, που χρειάζονται ενημέρωση, τι πρέπει να κάνουν και που να απευθυνθούν. Γνωστοποίησα στις αρμόδιες αρχές το κενό ενημέρωσης που υφίσταται αυτή τη στιγμή. Επειδή όμως ο χρόνος πιέζει, ενημερώνω τους συμπολίτες μου για τα ακόλουθα:

Αίτηση για έκδοση άδειας Επισκευής και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλεται στην Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος – Δ.Α.Ε.Φ.Κ.- Κ.Ε., Κόνιαρη 43, Τ.Κ. 114 71 Αθήνα, μέχρι τις 7.10.2021, είτε ταχυδρομικά, είτε με κατάθεσή της αίτησης σε Κ.Ε.Π.  

Η άδεια επισκευής θα αφορά μικρές επισκευαστικές παρεμβάσεις και χορηγείται Στεγαστική Συνδρομή με καθορισμένη τιμή ανά τ.μ., καθώς και αποζημίωση για την αντικατάσταση:

  • καυστήρα πετρελαίου, φυσικού αερίου, ξύλου, pellet, βιομάζας ή καυστήρα μεικτής καύσης
  • κυκλοφορητή
  • εξοπλισμού μηχανοστασίου υδραυλικού ανελκυστήρα
  • αντλίας απομάκρυνσης υδάτων

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση είναι:

  1. Τίτλους ιδιοκτησίας του ακινήτου (εις διπλούν), με το τοπογραφικό διάγραμμα που τους συνοδεύει.
  2. Πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας από το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο ή κτηματολογικό φύλλο από το αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο.
  3. Οικοδομική Άδεια του πληγέντος κτηρίου (εφόσον είχε ανεγερθεί με οικοδομική άδεια) συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση του/της ιδιοκτήτη/-τριας ότι η πράξη αυτή δεν έχει ανακληθεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οικοδομική άδεια απαιτείται ένα από τα παρακάτω:
  • έγγραφο από την αρμόδια Υπηρεσία (Δασαρχείο ή Διεύθυνση Δασών) από το οποίο να βεβαιώνεται ο μη δασικός χαρακτήρας της έκτασης στην οποία βρίσκεται το πληγέν κτήριο,
  • έγγραφο από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης όταν το πληγέν κτήριο βρίσκεται α) εντός σχεδίου πόλεως ή εντός οικισμού με εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο ή β) εντός νομίμως υφιστάμενου προ του έτους 1923 οικισμού ή γ) εντός των ορίων οικισμού μέχρι 2000 κατοίκους οριοθετημένου σύμφωνα με το π.δ. 24.4.85 (Δ΄181),
  • οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο ή συμβολαιογραφική πράξη, από το οποίο προκύπτει ότι το κτήριο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως.
  1. Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 με συγκεκριμένο κείμενο!του/της ιδιοκτήτη/τριας (εις διπλούν, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής)

Αντίγραφο της σχετικής αίτηση για έκδοση Άδειας Επισκευής και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής, όπως και της Υπεύθυνης Δήλωσης του ν. 1599/1986 με το συγκεκριμένο κείμενο, μπορούν να προμηθευτούν όσοι συμπολίτες μου το χρειάζονται, απευθείας από την ιστοσελίδα μου ή να ζητήσουν από το γραφείο μου, να τους σταλούν ηλεκτρονικά.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, βρισκόμαστε στη διάθεση των συμπολιτών μας, ειδικά τώρα με τον περιορισμό μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, σε ότι μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι.




Total
0
Shares
Previous Article
Έκτακτο Δελτίο

Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Next Article
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναδάσωσης στην Κοινότητα Πιαλείας στην θέση «ΒΡΥΣΗ ΛΟΥΤΣΑ»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναδάσωσης στην Κοινότητα Πιαλείας στην θέση «ΒΡΥΣΗ ΛΟΥΤΣΑ»