Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: «Αποζημιώσεις και σε βοηθητικούς χώρους/αποθήκες»

asimina skondra apozimioseis

Ασ. Σκόνδρα: «Αποζημιώσεις και σε βοηθητικούς χώρους/αποθήκες»

Θετικό αποτέλεσμα είχαν οι εντατικές προσπάθειες της Βουλευτή του Νομού μας, κ. Ασημίνας Σκόνδρα, αφού άμεσα προβλέπεται να καταβληθούν αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς για βοηθητικούς χώρους και αποθήκες, που υπέστησαν καταστροφές κατά την θεομηνία του Ιανού. Πρόκειται για ένα ζήτημα, που απασχολούσε πολλούς συμπολίτες μας και βρίσκει πλέον τη λύση του.

Σε δήλωση της, η κ. Σκόνδρα, αναφέρει: 

«Εύλογη ήταν η διαμαρτυρία των συμπολιτών μου, που δεν αποζημιώθηκαν για τις καταστροφές, που υπέστησαν οι βοηθητικοί/ αποθηκευτικοί χώροι, από τις πλημμύρες του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού. 

Είναι αλήθεια, ότι δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο, που να καλύπτει τις εν λόγω καταστροφές αυτών των χώρων, ώστε να μπορεί ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες, να προχωρήσουν σε καταβολή αποζημιώσεων. 

Μετά όμως από διάβημα του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Τσιάκου και δικές μου εντατικές προσπάθειες, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, το πρόβλημα λύνεται με δίκαιο τρόπο, για τους πληγέντες συμπολίτες μου.  

Εντός των ημερών, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες δημοσίευσης στο ΦΕΚ, της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.), υπογεγραμμένη από τους Υφυπουργούς Εσωτερικών κ. Λιβάνιο και Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, όπου καλύπτει το θεσμικό κενό.  

Μετά από αυτό, το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών, όπως προβλέπεται στην υπ. αριθ. 33862/16.05.2019 ΚΥΑ, θα χορηγείται και στα νοικοκυριά, των οποίων βοηθητικοί χώροι/αποθήκες της κύριας κατοικίας αυτών, επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές, που προκλήθηκαν από την πορεία του Ιανού.  

Οφείλω να αναγνωρίσω, την καλή πρόθεση στους αρμόδιουςΥφυπουργούςκαι να τους ευχαριστήσω, για την άριστη συνεργασία μας.  

Ολόκληρος ο Νομός μας, πρέπει να αναγνωρίσει στον Πρωθυπουργό της Χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την θέληση και την αποφασιστικότητα, να  επιλυθούν με πρωτοφανή ταχύτητα όλα τα ζητήματα, που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.  

Δεν θα ήθελα ούτε καν να σκεφτώ, τι θα είχε απογίνει η Καρδίτσα, αν ο Ιανός είχε περάσει πριν από δύο χρόνια. 

Νιώθω ικανοποίηση, μιας και τα προβλήματα ένα ένα λύνονται, και εγώ, ως έχω καθήκον, βρίσκομαι και θα βρίσκομαι στο πλάι των συμπολιτών μου.»




Total
0
Shares
Previous Article
Εξυπηρέτηση των πολιτών στον ΟΑΕΔ με ψηφιακό ραντεβού - Σε λειτουργία η πλατφόρμα myOAEDlive

Εξυπηρέτηση των πολιτών στον ΟΑΕΔ με ψηφιακό ραντεβού - Σε λειτουργία η πλατφόρμα myOAEDlive

Next Article
karditsa plhmmyres

Καρδίτσα: Πληρώθηκαν 412.290 ευρώ σε δικαιούχους πλημμυροπαθείς