Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: Απολύτως απαραίτητο το Τελωνείο Τρικάλων για την τοπική μας οικονομία

asimina skondra vouli

Ασ. Σκόνδρα: Απολύτως απαραίτητο το Τελωνείο Τρικάλων για την τοπική μας οικονομία 

Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, κατέθεσε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με αφορμή την εντολή της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων & ΕΦΚ προς Τελωνεία, σε διάφορους νομούς της χώρας, για την ποσοτική καταγραφή των τελωνειακών εργασιών, προκειμένου να αξιολογηθεί η σκοπιμότητα λειτουργίας τους.

Σε δήλωση της, η Βουλευτής τονίζει:

«Κατέθεσα, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφορά στον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, όταν πληροφορήθηκα, ότι η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & ΕΦΚ, ζήτησε από Τελωνεία όλης της χώρας να καταγράψουν τον όγκο εργασιών τους, προκειμένου να αξιολογηθεί η σκοπιμότητα λειτουργίας τους. 

Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό, ότι σε επιστολή της, η 5η Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, αναφέρει τον όγκο εργασιών όπως και την χωρική έκταση, που καλύπτει το Τελωνείο Τρικάλων και εξυπηρετεί τους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.   

Ειδική προσοχή πρέπει να δοθεί στο γεγονός, ότι το εν λόγω Τελωνείο καλύπτει πάγιες ανάγκες πολλών χιλιάδων επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται στους δύο νομούς, πολλοί δε, βρίσκονται σε απομακρυσμένα χωριά του Νομού Καρδίτσας.

Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν πρέπει να υπάρξει κατάργηση ή έστω υποβάθμιση της τελωνειακής υπηρεσίας, αφού αυτό θα αποτελούσε σημαντικό πλήγμα στις τοπικές οικονομίες του νομού μας. Και εδώ πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι πέραν των επαγγελματιών, εξυπηρετούνται μικροί ιδιώτες αποσταγματοποιοί, π.χ. το 2019 κατατέθηκαν 1595 άδειες απόσταξης, αμβυκούχοι δηλαδή κυρίως απομακρυσμένων περιοχών. 

Η οποιαδήποτε μεταφορά εξάλλου αρμοδιοτήτων του Τελωνείου Τρικάλων, στη κεντρική υπηρεσία της Λάρισας, θα είχε ως επακόλουθο το Τελωνείο Λάρισας, να πρέπει να καλύψει τρεις Νόμους της περιφέρειας Θεσσαλίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.  

Σε μία εποχή, που αναζητούμε ορθολογικές λύσεις, για να μπορέσουν να σταθούν οι τοπικές οικονομίες στα πόδια τους, δεν θα εξυπηρετούσε να καλούνται οι συναλλασσόμενοι πολίτες, από το τελευταίο ορεινό χωριό της Καρδίτσας και των Τρικάλων, να μεταβαίνουν στην Λάρισα για την διεκπεραίωση τελωνειακών τους υποθέσεων.»




Total
0
Shares
Previous Article
Παναργιθεάτικη Συνδιάσκεψη: Διαρκής Διάλογος και Αιτήματα προς τον νέο Περιφερειάρχη και παρατάξεις ΠΣ Θεσσαλίας - Είμαστε όλοι ... πρώτα, Ανατολικο - Αργιθεάτες, λόγω... Ιανού!

"Βρέχει"... εκατομμύρια ευρώ στην ορεινή Αργιθέα από Υπουργείο Υποδομών και Περιφέρεια Θεσσαλίας!

Next Article
eleftheria

Η Ελευθερία ως προϊόν αναγκαιότητας