Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: Αποφασιστικά καλύπτουμε τον χαμένο χρόνο στην Οικονομία

Asimina Skondra 656

Ασ. Σκόνδρα: Αποφασιστικά καλύπτουμε τον χαμένο χρόνο στην Οικονομία

Με αφορμή την συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την περιστολή του λαθρεμπορίου, στη Βουλή των Ελλήνων, η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, δηλώνει:

«Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες στη Βουλή, εν’ μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, αποτελεί περίτρανη απόδειξη, ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει ακατάπαυστα, να εργάζεται σκληρά και μεθοδικά, τόσο για την βελτίωση των υφιστάμενων πλαισίων λειτουργίας του κράτους, όσο και για την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών των πολιτών.

Οι ρυθμίσεις είναι θετικές και απαραίτητες, διότι κατά κοινή ομολογία, η πατρίδα μας χρειάζεται ένα ισχυρό πλαίσιο, για να παταχθούν τα φαινόμενα λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής.

Το λαθραίο εμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και αλκοολούχων ποτών, αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα για τη χώρα μας, αφού εκτός της ζημίας, από τα ετήσια διαφυγόντα κρατικά έσοδα, οδηγεί και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Στερείται περίπου 1,2 δις € η εθνική μας οικονομία κάθε χρόνο. Χρήματα που θα βελτίωναν σημαντικά, το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον της χώρας.

Με αποτελεσματικότερους μηχανισμούς ελέγχου και πάταξης φαινομένων νοθείας στην εφοδιαστική αλυσίδα, με συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τους εταίρους μας και πολύ αυστηρές χρηματικές κυρώσεις στους παραβάτες, η Ελλάδα εκσυγχρονίζεται και εξασφαλίζει προϋποθέσεις, δίκαιου εμπορίου και οικονομικής δραστηριοποίησης.

Στο νομοσχέδιο επίσης προβλέπεται το πλαίσιο για την προσέλκυση φυσικών προσώπων από το εξωτερικό, προκειμένου να μεταφέρουν την φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η εισροή κεφαλαίων στην εθνική μας οικονομία, δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για το εμπόριο και κυρίως για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τέλος, ενόψει εφαρμογής σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση της νέας και αυστηρότερης μεθόδου υπολογισμού ρύπων διοξειδίου του άνθρακα CO2 στα τέλη κυκλοφορίας, για να μην δημιουργηθούν αδικίες και υπέρμετρη επιβάρυνση των πολιτών, η κυβέρνηση προχωράει στην αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας επιβατικών οχημάτων, που θα ταξινομηθούν το νέο έτος.

Όλα τα παραπάνω κινούνται προς μια σωστή κατεύθυνση, ώστε μετά το πέρας της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού και την επακόλουθη ύφεση των οικονομιών σε όλα τα κράτη, να δημιουργηθούν κατάλληλες προϋποθέσεις μιας γρηγορότερης και ευκολότερης ανάκαμψης της εθνικής μας οικονομίας.»




Total
0
Shares
Previous Article
epanasyntonismos thleorash

Ενημέρωση για τη μετάβαση στην υψηλή ευκρίνεια (HD) - Επανασυντονισμός δεκτών

Next Article
agorastos perifereia thessalias

Συλλυπητήριο μήνυμα Κ. Αγοραστού για την εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…