Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: «Ανεπίτρεπτοι οι ιδεολογικοί και κομματικοί προσδιορισμοί στην υγεία»

Α. Σκόνδρα: Σε καμία κρίση δεν λιγοψυχίσαμε - Ασ. Σκόνδρα: «Η διαφάνεια τονώνει το αίσθημα δικαίου» - Ευχές για τα Χριστούγεννα από την Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα - Πάγια προεκλογική τακτική ΣΥΡΙΖΑ η σκανδαλολογία και η τοξικότητα - Ασημίνα Σκόνδρα: Ίσο δικαίωμα στην Υγεία κατοίκων περιφέρειας και αστικών κέντρων - Τοποθέτηση Ασ. Σκόνδρα στο Κοινοβούλιο για την Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα - Α. Σκόνδρα: Είμαστε η μόνη εγγύηση για το μέλλον της πατρίδας μας - Ασημίνα Σκόνδρα

Ασ. Σκόνδρα: «Ανεπίτρεπτοι οι ιδεολογικοί και κομματικοί προσδιορισμοί στην υγεία»

«Η εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, των πολλαπλών και ταυτόχρονων κρίσεων, επιτάσσει, να εδραιώσουμε το αίσθημα της υγειονομικής ασφάλειας σε κάθε πολίτη, όπου κι αν διαμένει, στο χωριό, στην κωμόπολη, στο μεγάλο αστικό κέντρο». Τόνισε από το Βήμα της Βουλής, η Βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα, κατά την ομιλία της, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η πανδημική κρίση, που διέρχεται ο πλανήτης την τελευταία διετία και η πρόκληση της αντιμετώπισής της, απέδειξαν ότι το κεφάλαιο της υγείας, είναι εξίσου σημαντικό και για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Η θωράκιση της χώρας, απέναντι σε έναν αδιόρατο εχθρό όπως ο κορωνοϊός, αποτέλεσε για την κυβέρνηση της Ν. Δ. υπέρτατη πρόκληση, αλλά ανέδειξε και την ικανότητα και την αποτελεσματικότητά της.

Η πανδημία όμως, επιβεβαίωσε και την ανάγκη ενδυνάμωσης του ΕΣΥ, όπως και ότι χρειαζόμαστε ένα μηχανισμό, που θα διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλών προδιαγραφών, για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ανεξαιρέτως.

Με την εμπειρία διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εισάγει το παρόν νομοσχέδιο, που αφορά αφενός την κατασκευή ενός περιφερειακού νοσοκομείου, με καθολική δωρεά από το “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” και αφετέρου, παρατάσεις ισχυουσών διατάξεων, αναφορικά με το πανδημικό φαινόμενο και την αντιμετώπισή του.

Αναγνωρίζεται απ’ όλους, η γενναιοδωρία και η συνεχής προσφορά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» , στον τομέα της υγείας και, κατ’ επέκταση, στους  Έλληνες πολίτες. Η ευεργεσία αυτή, καλύπτει σημαντικά κενά, σε μια δύσκολη υγειονομική συγκυρία και στεκόμαστε με σεβασμό, μπροστά σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Το νομοσχέδιο, περιλαμβάνει επίσης διατάξεις, που παρατείνουν συμβάσεις κατά 3, 6 και 9 μήνες και αφορούν, μεταξύ άλλων, την λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων, την συνέχιση της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού, την αποζημίωση ιδιωτών ιατρών, για τη διενέργεια εμβολιασμών, τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ιατρών, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αλλά κυρίως διατάξεις που αφορούν την υγειονομική κάλυψη, ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που χρήζουν νοσηλείας, ανεξαρτήτως της φύσης της ασθένειάς τους.

Γιατί, η έννοια της ποιότητας στις υπηρεσίες υγείας, περιλαμβάνει την αποδοτικότητα των διαδικασιών, την ασφάλεια για προσωπικό και ασθενείς, την προσβασιμότητα, και τελικά την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, με κέντρο πάντοτε τον ασθενή, ανεξαρτήτως της ασφαλιστικής ή όχι ικανότητάς του.

Μέλημα μας είναι, να προστατεύσουμε το υγειονομικό προσωπικό, που με αυτοθυσία εδώ και δύο χρόνια, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αλλά και τους πολίτες, που δικαιούνται υπηρεσίες περίθαλψης, χωρίς ιδεολογικά και ταξικά κριτήρια, χωρίς διαχωρισμό χρώματος ή εθνικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός, αντιμετώπισης της πανδημίας, συμπεριέλαβε μειονοτικές ομάδες, με περιορισμένη προσβασιμότητα στην δημόσια υγεία, αλλά και αλλοεθνείς και μετανάστες, μέσω της χορήγησης προσωρινού Α.Μ.Κ.Α., ώστε αυτοί οι άνθρωποι, να μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού και στο δημόσιο αγαθό της υγείας.

Και έρχεται σήμερα η αντιπολίτευση και μας ασκεί κριτική, επειδή νομοθετούμε παρατάσεις και δεν παγιώνουμε νομικά, διατάξεις που ήρθαν λόγω έκτακτης ανάγκης.

Η πραγματικότητα είναι, συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, ότι στέκεστε σε όλα απέναντι, χωρίς να μπαίνετε στην ουσία, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο ρόλος σας και επιπλέον, γιατί νομίζετε ότι, συμφωνώντας, έστω στα αυτονόητα μαζί μας, δικαιώνεται η πολιτική μας. Σε ζητήματα όμως υγείας, είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο, να προσπαθείτε να προσάψετε ιδεολογικό χαρακτήρα και κομματικό προσδιορισμό.

Είναι βεβαίως αναφαίρετο δικαίωμά σας, και να αντιδράτε και να διαφωνείτε. Αλλά εκτός από αυτό το δικαίωμα, έχετε και μία θεσμική υποχρέωση. Να αιτιολογείτε την κριτική σας και να εξηγείτε στους πολίτες, τους λόγους που αντιτίθεστε σε ρυθμίσεις, οι οποίες αποκλειστικό σκοπό έχουν, την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών.

Το νομοσχέδιο αυτό, στόχο έχει, την βέλτιστη εφαρμογή του εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και την διατήρηση καλών πρακτικών και εμπειρίας, που αποκομίσαμε από αυτήν, την μακρά και επίπονη διαδικασία διαχείρισης, της εν λόγω κρίσης.

Εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας, τα οποία εφόσον νοσήσουν, δεν έχουν την πολυτέλεια της επιλογής. Δεν έχουν την οικονομική άνεση, να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς, και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Ο δομικός σχεδιασμός των κείμενων διατάξεων, έχει ως άξονα τον άνθρωπο, τον πολίτη, τον κάτοικο και του πιο απομακρυσμένου ελληνικού χωριού.

Αντίθετα με εσάς, που αντιστέκεστε σε οτιδήποτε προοδευτικό, εμείς προχωρούμε σε συνεχείς μεταρρυθμίσεις, για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, μακριά από μικροπολιτικές και περιχαρακωμένες αντιλήψεις.

Είμαι σίγουρη, ότι ο κάτοικος της Αργιθέας Καρδίτσας και ολόκληρης της ελληνικής περιφέρειας, που μας παρακολουθεί, ενδιαφέρεται μόνο, για την διασφάλιση της υγείας του».




Total
0
Shares
Previous Article
Γίνε Εθελοντής στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Γίνε Εθελοντής στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Next Article
Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο οδικό τμήμα από Αγ. Νικόλαο προς Βλάσι του Δήμου Αργιθέας - Παράταση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ - Προσωρινή μερική διακοπή κυκλοφορίας και στάθμευσης σε ανώνυμη κοινοτική οδό της Τ.Κ. Φαναρίου λόγω επικινδυνότητας κτιρίου - Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ - Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε επαρχιακές οδούς του Νομού Καρδίτσας - Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Σε ποιους δρόμους υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας - Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο οδικό τμήμα από Τ.Κ. Βλασίου έως Τ.Κ. Λεοντίτου

Λάρισα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Κανάρη

Related Posts