Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αριστερή παρέμβαση στη Θεσσαλία: Μύλος των Ξωτικών ή Εφιάλτης των Χριστουγέννων

Αριστερή παρέμβαση στη Θεσσαλία: Μύλος των Ξωτικών ή Εφιάλτης των Χριστουγέννων

Αριστερή παρέμβαση στη Θεσσαλία: Μύλος των Ξωτικών ή Εφιάλτης των Χριστουγέννων

«Σε θέματα συνείδησης, ο κανόνας της πλειοψηφίας δεν ισχύει» Μαχάτμα Γκάντι

Σαν έτοιμη από καιρό, η Δημοτική Αρχή προαναγγέλλει τη λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών, γιατί όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Παπαστεργίου: «Δεν αντέχει η τοπική μας κοινωνία, από όλες τις απόψεις, να μην έχουμε ανοιχτό τον Μύλο των Ξωτικών».

Καμία απορία δε μας προκαλεί η δήλωση του Δημάρχου, μιας και κινείται στην, εκατοντάδες φορές εκφρασμένη από τα χείλη του, επιχειρηματική λογική από την οποία διέπεται το πρόγραμμά του.

Κι όμως «η τοπική μας κοινωνία» ΑΝΤΕΧΕΙ τη φτώχεια και την ανεργία, την υποαπασχόληση και τη «μαύρη» εργασία, την «ομερτά» στους χώρους δουλειάς και την εργοδοτική τρομοκρατία (όπως πχ τα δώρα στους εργαζόμενους τα οποία παίρνονται πίσω την επόμενη από τους εργοδότες), τα χαράτσια, τις δραματικές ελλείψεις στην υγεία και την παιδεία, τα εργατικά ατυχήματα/εργοδοτικές δολοφονίες, το «εμπόριο ελπίδας» στα βουλευτικά γραφεία με έπαθλο μια θέση σε εξάμηνα ή οχτάμηνα, το τσάκισμα της αξιοπρέπειας για μια δουλειά, για μια μετάθεση, για μια ανέλιξη στους χώρους εργασίας.

Η κοινωνία μας ΑΝΤΕΧΕΙ την καταστροφή του περιβάλλοντος προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων και τη μετατροπή της Θεσσαλίας σε απέραντη ΝΑΤΟΪκή βάση. Και κυρίως αντέχει και υιοθετεί, κατά τη Δημοτική Αρχή, την εργαλειοποίηση της αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, ώστε να υλοποιεί ως οδοστρωτήρας την πιο αντιλαϊκή πολιτική καταστροφής των όποιων κοινωνικών, δημοκρατικών κι ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, αφήνοντας παράλληλα τη δημόσια υγεία δίχως ενίσχυση και ενισχύοντας προκλητικά τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας.

Όμως «η τοπική κοινωνία» δεν αντέχει να μη γίνει ο Μύλος των Ξωτικών!!!

Το κέρδος πάνω απ’ όλα! Πάνω κι απ’ την υγεία των πολιτών!

Αριστερή παρέμβαση στη Θεσσαλία: Μύλος των Ξωτικών ή Εφιάλτης των Χριστουγέννων

Παρά τις προειδοποιήσεις της ιατρικής κοινότητας και πολλών άλλων δημόσιων φωνών στην περιοχή μας, η Δημοτική Αρχή προχωράει στη λειτουργία του «Μύλου των Ξωτικών» με όρους αγοράς και με φρασεολογία managers. «Είμαστε ο μεγαλύτερος χριστουγεννιάτικος προορισμός στη χώρα και πρέπει να το προστατεύσουμε αυτό. Αν δεν λειτουργήσουμε εμείς και οι ανταγωνιστές μας ανοίξουν, αυτό θα δημιουργήσει προηγούμενο» κ.λπ.

Και αυτή η λογική επιδιώκεται να εμφανιστεί ως η κυρίαρχη στην τρικαλινή κοινωνία, μια και «όλοι θα κονομήσουμε από τον Μύλο». Άρα… για χάρη της κονόμας ας γράψουμε στα παλιά μας τα παπούτσια την υγεία μας! Όπως άλλωστε για χάρη της κονόμας, ας δουλεύουμε με όρους γαλέρας, ας μην ασφαλίζουμε τους εργαζόμενους, ας τους έχουμε «μαύρους», ας μην τους πληρώνουμε τις υπερωρίες, ας τους βάζουμε να επιστρέφουν τα «δώρα», ας εκμεταλλευόμαστε άγρια τους επισκέπτες της πόλης με κάθε τρόπο, ας στηρίξουμε κάθε αντεργατικό μέτρο της κυβέρνησης. Ας μην ακούσουμε κι ας μην συμπαρασταθούμε ποτέ ενεργά στους αγώνες των υγειονομικών που παλεύουν για ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την ίδια στιγμή που δίνουν τιτάνιο αγώνα στα νοσοκομεία με την πανδημία!

ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΤΟΝ «ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ» ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ. Μόνο να παπαγαλίζουν την κυβερνητική πολιτική της «ατομικής ευθύνης», των απαγορεύσεων, των προστίμων και των απειλών, γνωρίζουν. Και «να νίπτουν τας χείρας τους» όταν έρχεται η ώρα της έξαρσης των κρουσμάτων και της ασφυξίας στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας.

Και φυσικά, ας μη γελιόμαστε. Δεν κερδίζουμε όλες κι όλοι από τον Μύλο των Ξωτικών. Εδώ ζούμε και γνωριζόμαστε καλά. Ο χώρος του Μύλου, πλέον κατακλύζεται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους κι όχι από τοπικές μικρές επιχειρήσεις ή τοπικούς παραγωγούς. Οι μπίζνες άνοιξαν εδώ και χρόνια με ποσά πολύ μεγάλα για τις τσέπες των μικρομεσαίων. Όσο για τους εργαζόμενους/ες, η εκμετάλλευση αγγίζει δυσθεώρητα ύψη.

Και τι έγινε που ο χώρος πρασίνου κάθε χρόνο μειώνεται ανεξέλεγκτα; Και τι έγινε που ακόμη κι αυτή η ονομασία του «Πάρκου» αλλάζει με τρόπο σε «Μύλο», για να μη θυμίζει σε τίποτα έναν δημόσιο χώρο (που μετατρέπεται σε ιδιωτικό); Και τι έγινε που οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν μία βόλτα τα Χριστούγεννα στο πάρκο, αν δεν τ’ «ακουμπήσουν» ως «πελάτες» υπαίθριων εμπορικών «Μύλων»; Τίποτα δεν έγινε. Οι μπίζνες και τα κέρδη να ‘ναι καλά! Αλλά αυτή είναι η φιλοσοφία τους…

Δήμος που λειτουργεί ως ανταγωνιζόμενη επιχειρηματική δομή, ως γραφείο κονδυλίων – λόμπι επιχειρηματικών συμφερόντων, ο οποίος στηρίζεται στην ανταποδοτική λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων (που μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ ή ιδιωτικοποιούνται), σε συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στη φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων, στο όνομα της εξυπηρέτησης των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Δήμος υλοποιητής όλων των στρατηγικών αναδιαρθρώσεων του επιτελικού κράτους (προγραμμάτων εργασίας με ημερομηνία λήξης «κοινωφελής εργασία», επιχειρηματικά ερευνητικά προγράμματα, προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας κ.α.).

Κάπου ο Μύλος των Ξωτικών όμως κινδυνεύει να μετατραπεί σε Εφιάλτη των Χριστουγέννων…

Μιλάμε ανοιχτά κι υπεύθυνα και καλούμε κάθε σωματείο εργαζομένων, συνδικάτο, συλλογικότητα, δημοτική και περιφερειακή παράταξη, πολιτική οργάνωση, μετωπικό σχήμα, συνδικαλιστική παράταξη, κάθε πολίτη της πόλης, να πάρει δημόσια θέση και να απαιτήσει τη μη λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών.

Δε θα παίξουμε με την υγεία του λαού της περιοχής και των επισκεπτών της. Δεν προτάσσουμε το κέρδος από τις ανθρώπινες ζωές, τη στιγμή ειδικά που κάθε βδομάδα μετράμε σε σταθερή βάση πάνω από 500 κρούσματα κατά μέσο όρο στον Νομό μας, και οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν τους κινδύνους.

Απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Τρικάλων.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Η κυβέρνηση και η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ να προχωρήσουν στον άμεσο διορισμό γιατρού στο ΠΙ Βραγκιανών

Επόμενο άρθρο
Σε λειτουργία το dikes.moj.gov.gr

Σε λειτουργία το dikes.moj.gov.gr – Ηλεκτρονικά και σε πραγματικό χρόνο η ενημέρωση για την πορεία των εκθεμάτων στα Δικαστήρια