Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία  – Ανταρσία για την Ανατροπή Π.Ε. Τρικάλων: Σκληρό και αναγκαίο το μέτρο των κατασχέσεων, είπε ο Δήμος Τρικκαίων

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή: Αλληλεγγύη - Αγώνας - Ανατροπή της δολοφονικής πολιτική και των εκφραστών της - Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία  – Ανταρσία για την Ανατροπή Π.Ε. Τρικάλων: Σκληρό και αναγκαίο το μέτρο των κατασχέσεων, είπε ο Δήμος Τρικκαίων. Σκληρότερη και πιο αναγκαία από ποτέ πρέπει να είναι η απάντηση της τοπικής κοινωνίας!

“Σκληρό, αλλά αναγκαίο το μέτρο. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς…”

είπαν οι δημοτικοί άρχοντες και προχώρησαν σε δέσμευση ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς εκατοντάδων πολιτών για βεβαιωμένες οφειλές προς τον Δήμο. Οι οφειλές αφορούν ποσά μέχρι 500 ευρώ και προέρχονται κυρίως από κλήσεις στάθμευσης!

Πρωτοφανές δεν είναι, μια και έχει ξανασυμβεί προ ετών στον Δήμο μας. Είπαμε, είμαστε “έξυπνη πόλη” και πρωτοπόροι στην υλοποίηση της νεοφιλελεύθερης ατζέντας της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων. Γι΄ αυτό και η απλόχερη διαφήμιση άλλωστε από τα κυρίαρχα ΜΜΕ των εφοπλιστάδων προς τη Δημοτική μας Αρχή.

Καθόλου τυχαία άλλωστε η επιβράβευση και η εκλογή ως Προέδρου της ΚΕΔΕ για τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Προνομιακός συνομιλητής της κυβέρνησης, της αξιωματικής “συμπολίτευσης¨”, του Αμερικάνου Πρέσβη και του τοπικού – και όχι μόνο- κεφαλαίου, πρωτοπόρος στο να βάζει χέρι στις άδειες – ελέω των πολιτικών των κυβερνήσεων που στηρίζει και από τις οποίες στηρίζεται- τσέπες των συμπολιτών μας, ένθερμος υποστηρικτής των ιδιωτικοποιήσεων, της καταστροφής του περιβάλλοντος, της εισόδου της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, και πρόσφατα, ένας από τους φανατικότερους υποστηρικτές του καλπονοθευτικού και αντιδημοκρατικού νόμου Βορίδη για την “Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Η λογική της Δημοτικής Αρχής είναι πασίγνωστη και ειλικρινής: πίστη στην αγορά και στους νόμους της, υποταγή και υποκλίσεις στους ισχυρούς και στους πλούσιους,  νουθεσίες και “μαστίγιο” για τους αδύναμους και τους φτωχούς αυτού του τόπου.

Αξιοποιούμε ότι μπορεί να μας φέρει χρήματα, πάντα με τη σύμπραξη ιδιωτών και ΜΚΟ, κάνουμε επιδρομή στις τσέπες των πολιτών, γιατί εκεί “μας παίρνει”, και εκκωφαντικά σιωπούμε όταν οι κυβερνήσεις διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, όταν καταστρέφουν τη δημόσια υγεία και παιδεία, όταν νομοθετούν και υλοποιούν την πιο άγρια επίθεση στα εργατικά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά, δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν κρύφτηκαν ποτέ τους και αυτή είναι η ουσία της πολιτικής τους, όσο και αν θέλουν να τη καμουφλάρουν με πινελιές ευαισθησίας, ώστε να δημιουργούν μια βιτρίνα ανθρωπισμού.

Στηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ότι αυτή νομοθετεί και υλοποιεί σε βάρος της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας και στηρίζονται από αυτήν και όλο το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ τοπικά.

Η μετατροπή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε τοπικό κράτος, με σύγχρονες επιχειρηματικές και αυταρχικές δομές, είναι μια οριστική και τελειωτική εξέλιξη που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και συνεχώς εμβαθύνει το περιεχόμενο των δράσεων της, σπρώχνοντας τους πολίτες- και κυρίως τους πιο φτωχούς- στο περιθώριο και μετατρέποντας τους απλά σε πελάτες υπηρεσιών και ψηφοφόρους κάθε 4 παλιότερα …κάθε 5 πλέον … ή ποιος ξέρει κάθε πόσα χρόνια στο μέλλον και με τι πλαφόν στο όριο εισόδου στα συμβούλια και με πόσα χιλιάδες ευρώ για τα παράβολα των υποψηφίων…  Και ας μην παραβλέπουμε επίσης το μέγεθος της δημοκρατία, το εύρος του πλουραλισμού και της πολυφωνίας στον προεκλογικό αγώνα…

“Τοπική Αυτοδιοίκηση” για Λίγους κι Εκλεκτούς στην υγειά των κορόιδων!!!

Σε αυτό το μοντέλο “αυτοδιοίκησης”, πρωτοπόρος ο Δήμος μας!

Να τον χαιρόμαστε!

Πιο αναγκαία από ποτέ πρέπει να είναι η σκληρή απάντηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας στη νέα πρόκληση της Δημοτικής Αρχής.

Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να βάλει φρένο στην πολιτική αυτή και μόνο αυτός μπορεί να την ανατρέψει.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ




Total
0
Shares
Previous Article
tsiaras kastro efthymiadis 1 1

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Next Article
Συνεχίζεται το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στον ανοιχτό χώρο του «Μουζάκι Palace» σήμερα Κυριακή 30 Μαΐου

Συνεχίζεται το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στον ανοιχτό χώρο του «Μουζάκι Palace» σήμερα Κυριακή 30 Μαΐου