Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή: Να μην ανέβουν οι ανεμογεννήτριες στον Τύμπανο

timpanos anemogenitries

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή: Να μην ανέβουν οι ανεμογεννήτριες στον Τύμπανο

Να μην ανέβουν οι ανεμογεννήτριες στον Τυμπανο

Πολύμορφος μαχητικός αγώνας για να μην φτάσουν ποτέ οι ανεμογεννήτριες στον προορισμό τους

Συγκέντρωση Κυριακή 24/07 στις 11:00 στον Τύμπανο.

Την Τρίτη 19 Ιουλίου δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, ότι από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η διέλευση 24 βαρέων οχημάτων που θα μεταφέρουν τμήματα ανεμογεννητριών στον Τύμπανο Αργιθέας, μέσω του οδικού δικτύου Λάρισας- Τρικάλων – Μουζακίου. Η μεταφορά τμημάτων των ανεμογεννητριών έρχεται σαν συνέχεια των εργασιών υποδομής που πραγματοποιούνται εδώ και πάνω από έναν χρόνο στον Τύμπανο, αλλά και της διάνοιξης των δρόμων στην περιοχή του Μουζακίου που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα.

Η εξέλιξη αυτή κλιμακώνει αντικειμενικά τη μάχη εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων και αποτελεί συνολικά ορόσημο στην γενικότερη αντιπαράθεση γύρω από τις ΒΑΠΕ, τις καταπατητικές επενδύσεις και την ταχύτατη ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Είναι μια εξέλιξη που «αδειάζει» όλη την παρελκυστική ρητορεία τοπικών παραγόντων, που υποτίθεται πως τάχθηκαν εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη περιοχή των Αγράφων, «εξαντλώντας όλα τα νομικά μέσα». Είναι μια εξέλιξη που η πρόοδός της ή το μπλοκάρισμά της και η καθυστέρησή της, αντικειμενικά θα λειτουργήσει ως «οδηγός» για όλα τα ανοιχτά μέτωπα που αφορούν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε όλους τους ορεινούς όγκους της Θεσσαλίας και ευρύτερα.

Τώρα είναι η ώρα ο λαός της Θεσσαλίας, το αγωνιζόμενο κίνημα ενάντια στην «πράσινη ανάπτυξη» να απαντήσει αποφασιστικά σε αυτή την πρόκληση, να μπλοκάρει τη μεταφορά των ανεμογεννητριών στα βουνά και να ακυρώσει τα επενδυτικά σχέδια. Τώρα είναι η ώρα που απαιτείται συντονισμένη δράση, εγρήγορση του λαού της περιοχής, συμμετοχή κάθε ανθρώπου που καταλαβαίνει πως οι συνέπειες τις εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Θεσσαλικά βουνά θα είναι ολέθριες για το περιβάλλον, την ελευθερία των κοινωνιών, την ίδια την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Τώρα είναι η ώρα η μαζική μαχητική δράση να υπερασπιστεί το κοινωνικά δίκαιο, και όχι το θεσμικά επιτρεπτό.

Ο αγώνας ενάντια στην καταστροφική, καταπατητική και εκμεταλλευτική «πράσινη ανάπτυξη» δεν είναι αγώνας με γεωγραφικά όρια. Δεν υπερασπιζόμαστε τον μικρόκοσμό της περιοχής μας, δε διεκδικούμε καθεστώτα εξαίρεσης ή άλλα «εναλλακτικά» αναπτυξιακά μοντέλα. Διεκδικούμε έναν άλλο τρόπο ζωής για την εργαζόμενη πλειοψηφία, που θα ορίζει η ίδια τη μοίρα του τόπου της, τις κοινωνικές ιεραρχήσεις και τον τρόπο υλοποίησης τους και όχι τα εταιρικά συμφέροντα και τα προγράμματα της ΕΕ που τα πριμοδοτούν.

Η καρδία του κινήματος για τη γη και την ελευθερία χτυπάει αυτές τις ημέρες στον Τύμπανο. Όπως και σε πολλές περιπτώσεις σε άλλες περιοχές της χώρας οι μεγαλοπρεπείς ανεμογεννήτριες δεν έφτασαν ποτέ στον τόπο προορισμού τους, καθώς ανθρώπινες αλυσίδες μπλόκαραν δρόμους, λιμάνια, πλοία και βουνά, έτσι και στον Τύμπανο είναι ευθύνη όλων μας να ακυρώσουμε ατιμωτικά τα σχέδια των καταπατητών. Με πολύμορφες μαχητικές δράσεις να μη φτάσουν ποτέ οι ανεμογεννήτριες στον Τύμπανο. Όσο για τους καταπατητές θα έρθει και η ώρα που θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα στα βουνά και στην κοινωνία.

Σε αυτή τη βάση η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία στηρίζει και καλεί την Κυριακή 24/07 σε συγκέντρωση στον Τύμπανο στις 11:00 με προσυγκέντρωση στις 09:00 στο αθλητικό πάρκο στην Καρδίτσα. Συγκέντρωση που να είναι το εφαλτήριο για πολύμορφες δράσεις σε όλη την προκαθορισμένη διαδρομή των ανεμογεννητριών, με στόχο να γυρίσουν πίσω στις αποθήκες που τις είχαν κριμένες.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή




Total
0
Shares
Previous Article
agrafiotes nousios Karditsa

Πανελλήνιο Αντάμωμα Αγραφιωτών Καρδίτσας στην Τριφύλλα Κλειτσού Αγράφων του Δήμου Καρπενησίου

Next Article
gefira Argithea

Εις οιωνός άριστος…

Related Posts