Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αργιθεάτικη Συμμαχία: Απευθείας ανάθεση σε μελετητικό γραφείο στην Αθήνα

UwAAAABJRU5ErkJggg==

Αργιθεάτικη Συμμαχία: Απευθείας ανάθεση σε μελετητικό γραφείο στην Αθήνα

Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι η ενασχόληση με τα κοινά συνεπαγόταν διάθεση προσφοράς, οικονομικές ή άλλες θυσίες και, προπάντων, ισχυρές δόσεις αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δυστυχώς, όμως, βλέποντας τα πεπραγμένα και τις δράσεις του δημάρχου Αργιθέας, του κ. Στεργίου, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας ως παλαιομοδίτικες, καθώς ο άνθρωπος αυτός έχει εισαγάγει νέες αντιλήψεις και νέα ήθη στη διαχείριση των δημοτικών μας πραγμάτων.

Με άλλα λόγια, κατά την άσκηση των καθηκόντων του επιδεικνύει μια τέτοια ιδιοκτησιακή αντίληψη που μας έχει αφήσει άναυδους και άλαλους.

Μετατρέπει δημοτικά αυτοκίνητα σε Ι.Χ για την προσωπική του άνεση και εξυπηρέτηση. Διασπαθίζει τα χρήματα των Αργιθεατών σε “συμβουλάτορες” για την ικανοποίηση των πολιτικών φίλων του.

Αποφεύγει συνειδητά τη δημόσια λογοδοσία που είναι η πεμπτουσία της χρηστής διοίκησης.

Έχει μετατρέψει το Δήμο σε βιομηχανία απευθείας αναθέσεων σπαταλώντας πάνω από 5 εκ. ευρώ χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο έργο.

Ειδικά, σε κάποιες από αυτές τις αναθέσεις, προκαλεί απροσχημάτιστα και ανερυθρίαστα. Συγκεκριμένα προέβη σε ανάθεση σε μελετητικό γραφείο στην Αθήνα!!! για  το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου ύψους 19.530,00 € (ΑΔΑ:9484ΩΨ3-ΓΕ6) 

Οι προηγούμενες διοικήσεις (Καναβού, Τσιβόλα) για το ίδιο έργο ξόδευσαν μόλις 3.000 ευρώ έκαστος!!!

Αναφερόμαστε σε έναν μελετητή που δεν το είδαμε ποτέ στην Αργιθέα

Στην πραγματικότητα πραγματοποίησε αντιγραφή-επικόλληση των προηγούμενων επιχειρησιακών από το γραφείο του στην Αθήνα.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του σημερινού αντιδημάρχου Θ. Καραγιώργου στη συνεδρίαση του δ.σ. τον Ιούλιο του 2021 όπου είχε καταγγείλει ως και αντιγραφή φωτογραφιών του από τον προσωπικό του λογαριασμό  για την κατάρτιση του εν λόγω επιχειρησιακού!!!

Αβίαστα τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Γιατί ο κ. Δήμαρχος δεν απευθύνθηκε στα δεκάδες μελετητικά γραφεία της Καρδίτσας;
  2. Γιατί δεν απευθύνθηκε στην ΑΝ.ΚΑ;
  3. Γιατί δεν έκανε δημόσια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους ώστε να επιτύχει την πιο συμφέρουσα προσφορά;
  4. Πως «ανακάλυψε» το συγκεκριμένο μελετητή, τι τους συνδέει;

Πράγματι, πρωτόγνωρες καταστάσεις για τον τόπο μας. Κανείς δήμαρχος μέχρι σήμερα δεν είχε μια τέτοια προκλητική συμπεριφορά. Κανείς δήμαρχος μέχρι σήμερα δεν είχε μια τέτοια προσβλητική έναντι των συνδημοτών του συμπεριφορά.

Ο Δήμος Αργιθέας δεν είναι ούτε τσιφλίκι του, ούτε ιδιοκτησία του. Ούτε η κότα που κάνει τα χρυσά αυγά, προς ικανοποίηση των ιδιοτελών του στοχεύσεων.

Ο Δήμος ανήκει σε όλους τους Αργιθεάτες, όχι μόνο στους συγκαιρινούς, αλλά και στις επόμενες γενιές που θα έρθουν. Ο Δήμος μας έχει μια παράδοση, μια ιστορία και μια αξιοπρέπεια που δεν μπορεί να γίνεται άθυρμα στα χέρια επιβητόρων ιδιοκτητών της εξουσίας.

Για την Αργιθεάτικη Συμμαχία

Ο Επικεφαλής

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ Β. Ιωάννης
Total
0
Shares