Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΑΡΓΙΘΕΑ Νέα Εποχή: Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΜΟΔ

 

 Κλιμάκιο της δημοτικής  παράταξης “ΑΡΓΙΘΕΑ Νέα Εποχή”, αποτελούμενο από τον κ. Στεργίου, τον κ. Καμπούρη και την κα. Καλλιώρα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΜΟΔ κ. Πάντο Παναγιώτη.

 Η ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) είναι ο εξειδικευμένος φορέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που έχει επιφορτιστεί με «τη στήριξη και την ενίσχυση της Δημόσιας Διοίκησης για την αποτελεσματική διαχείριση και εφαρμογή των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, καλύπτοντας κυρίως ανάγκες σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, συστήματα, εργαλεία και διαδικασίες, μεταφορά τεχνογνωσίας και υλικοτεχνική υποδομή».

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η ΜΟΔ έχει ήδη υπογράψει μαζί με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) το σχετικό «Πρόγραμμα Δράσης Υποστήριξης Ορεινών Δήμων για το σχεδιασμό, την εκπόνηση μελετών, την ωρίμανση και την υλοποίηση έργων», το οποίο ισχύει μέχρι το τέλος του 2023. Ουσιαστικά, έχει δημιουργηθεί ένας κοινός μηχανισμός υποστήριξης, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος για την επόμενη μέρα στην Αργιθέα.

Ο κ. Πάντος μας ενημέρωσε διεξοδικά για τις δυνατότητες συνεργασίας και τεχνικής υποστήριξης που μπορεί να προσφέρει η ΜΟΔ σε έναν ορεινό Δήμο όπως είναι η περίπτωση της Αργιθέας. Επιπρόσθετα, μας πληροφόρησε για τους επικείμενους άξονες των προγραμμάτων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», όπου θα συμπεριληφθούν χρηματοδοτήσεις για την αγροτική οδοποιία, την επανάχρηση των δημοτικών κτιρίων και τα δίκτυα ύδρευσης.

Δεσμευτήκαμε πως θα ισχυροποιήσουμε το διεκδικητικό πλαίσιο, τη δικτύωση και την παρουσία της Αργιθέας στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ήδη εργαζόμαστε μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση και τα πρώτα δείγματα γραφής κάνουν την εμφάνισή τους.  Θα αντλήσουμε κάθε ευκαιρία για το συμφέρον της περιοχής μας και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.

ΑΡΓΙΘΕΑ Νέα Εποχή




Total
0
Shares
Previous Article

Εκδρομή του Κατηχητικού Σχολείου Κοιμήσεως Θεοτόκου Μουζακίου

Next Article

Το «μπουκέτο» του Πράσινου Κινήματος στην Καρδίτσα

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…