Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΑΡΓΙΘΕΑ: Γνωριμία με την HOPEgenesis που στηρίζει τις γεννήσεις

 

Εκδήλωση γνωριμίας με τους κατοίκους και φορείς της Αργιθέας και παρουσίαση του προγράμματος της HOPEgenesis που στοχεύει στην στήριξη των γεννήσεων και αντιστροφή του κλίματος υπογεννητικότητας στη χώρα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στο Αργύρι.

Ο Δήμος Αργιθέας αποδέχθηκε πρόταση της HOPEgenesis και συμμετέχει στο πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνολικά 130 ορεινές και απομακρυσμένες Τοπικές Κοινότητες των νομών Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Κοζάνης, Ιωαννίνων και σε 37 νησιά.

Σε ότι αφορά την Θεσσαλία οι 20 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αργιθέας είναι οι μοναδικές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα σε αυτή τη φάση.

Η HOPEgenesis εντάσσει στο πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης και υποστήριξης γυναίκες ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως τη μέρα του τοκετού ή έγκυες που δεν έχουν ξεπεράσει την 18η εβδομάδα κύησης.

Η Ελίνα Σμπώκου, Γενική Διευθύντρια Εκτελεστικής Επιτροπής, με δηλώσεις της σημείωσε ότι «η HOPEgenesis έχει ως σκοπό να αντιστρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας που μαστίζει τη χώρα μας. Ξεκινήσαμε από τα νησιά και τώρα συνεχίζουμε το πρόγραμμα σε ακριτικές περιοχές της ορεινής Ελλάδας. Σήμερα έχουμε έρθει για να ενημερώσουμε τις γυναίκες οι οποίες διαμένουν μόνιμα στα χωριά της Αργιθέας».

Θα θέλαμε, πρόσθεσε η κ. Σμπώκου, αυτός ο πληθυσμός που μένει στα χωριά και είναι ελάχιστοι σε κάθε περιοχή να έρθουν να μας μιλήσουν για να τους βοηθήσουμε και να τους πάρουμε το έξοδο από πάνω τους για να ξεκινήσουν μια οικογένεια.

Ειδικότερα η HOPEgenesis καλύπτει όλα τα έξοδα για τις ιατρικές εξετάσεις, τα έξοδα του τοκετού, μετακινήσεων προς τα νοσοκομεία που είναι συμβεβλημένα με το πρόγραμμα και ό,τι άλλο χρειαστεί για έκτακτες εξετάσεις.

Συμπερασματικά καλύπτεται οτιδήποτε γύρω από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό για κάθε έγκυο που είναι μόνιμη κάτοικος των χωριών της Αργιθέας.

Ο δήμαρχος Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας με δηλώσεις ευχαρίστησε την οργάνωση για την παρουσία της στην Αργιθέα και τόνισε: «Θα είναι μια μεγάλη βοήθεια για τους νέους, για ένα νέο ζευγάρι που θέλει να ξεκινήσει τη ζωή και να κάνει παιδιά. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά θα προχωρήσουμε με την HOPEgenesis για το καλύτερο δυνατό».

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με την HOPEgenesis στο τηλέφωνο 2106455353 και στο mail: hope@hopegenesis.org.

Από την HOPEgenesis συμμετείχαν ακόμη οι project manager, Εύα Παπαδάκη και Μαρία Γκανούρη και ο assistant project manager Σταύρος Νταής.

Από το Δήμο Αργιθέας εκτός του Δημάρχου Λάμπρου Τσιβόλα συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Καραγεώργος και Γιάννης Τσιάκαλος, ο Αγροτικός Γιατρός Αργυρίου Γιώργος Λάγκας, η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αργιθέας Χριστίνα Τρελλοπούλου, η Έλλη Τρισμπιώτη και Χρυσούλα Παππά από το Βοήθεια στο Σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

20181026 115443

20181026 120723

20181026 120732

20181026 120938

20181026 121847

HOPEgenesis 15




Total
0
Shares
Previous Article

Εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Πύλη

Next Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργιθέας

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”