Αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στο Μουζάκι


ΤΟ 34ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016 στις 7.30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mouzaki Palace Hotel, το 34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος χορωδιακός θεσμός της Ελλάδος και απ’ τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους παγκοσμίως.

Ένα πλούσιο τετραήμερο συναυλιών με διακεκριμένα χορωδιακά σύνολα, a capella και με οργανική συνοδία, επιφυλάσσει το 34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας στου φίλους του στο Μουζάκι από 1 έως 4 Δεκεμβρίου 2016.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων  με την ποιοτική μουσική, το χορωδιακό τραγούδι κ.τ.λ. υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού, και τώρα στο Μουζάκι.

Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας από πλευράς  σολίστ υπερβαίνει τους τριάντα (30) συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, Η.Π.Α., Βουλγαρία, Ν. Κορέα, Ρωσία κ.τ.λ.) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ’ έτος τους εφτά χιλιάδες μουσικούς – χορωδούς – εκτελεστές (7000).

theodoros-antoniouΚορυφαίες μουσικές προσωπικότητες, παγκόσμιας ακτινοβολίας, όπως ο Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, ο Γιώργος Κουρουπός, ο Αλέξης Κωστάλας και άλλοι, θα παρευρεθούν   αυτές τις μέρες και θα τιμήσουν με την παρουσία τους τις χορωδίες και το θεσμό.

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των χορωδιών στο 34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας. Στον κορυφαίο θεσμό του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος χορωδίες από Χανιά, Πάτρα, Δράμα, Καβάλα, Νέα Προποντίδα, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Αθήνα, Λάρισα, Αταλάντη, Αλμυρό, Νεμέα, Ιτέα Φωκίδος, Κερατσίνι, Μαλεσίνα, Ψαχνά Ευβοίας, Λεπτοκαρυά, Πέλλα, Καρδίτσα, Αγρίνιο, Λαμία, Νέα Τρίγλια, Σκύδρα κ.α.

Για τέσσερις μέρες η καρδιά της χορωδιακής Ελλάδας θα χτυπά στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι. Μια χορωδιακή πανδαισία θα προσφέρουν οι τριάντα(30) χορωδίες, δηλαδή περίπου 1500 χορωδοί, που θα λάβουν μέρος στον κορυφαίο χορωδιακό θεσμό της Ελλάδας. Για 34 χρόνια το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και Διεθνώς.

Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι giorgos-kourouposσολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.

Το 34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Angelo Catelani (1811-1866) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Carlo Gesualdo da Venosa (1566-1613) για τα 450 χρόνια από τη γέννηση του, Giovanni Paisiello (1740-1816) για τα 200 χρόνια από το θάνατό του, Jean Francois Rameau (1716-1777) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του και Johan Jacob Froberger (1616-1667) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του.

alexis-kostalasΟ κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 34 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Για τέσσερις ημέρες οι φίλοι της χορωδιακής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες χορωδίες που θα ερμηνεύσουν έργα διαφόρων εποχών, ύφους και ήθους με συνοδεία οργάνων και μη.

Σημαντικές προσωπικότητες συμμετέχουν ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής, όπως ο Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, διάσημος συνθέτης και μαέστρος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης(ΗΠΑ), Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, ο διακεκριμένος συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων και ο Σέρβος Alecsander Vujic, καθηγητής, συνθέτης και μαέστρος.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.

international-festival-of-karditsa-5Για  την επιτυχία  της  όλης  εκδήλωσης  συμβάλλουν  η  Ιερά  Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών, ο Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι συναυλίες θα αρχίσουν στις 7 .30 το βράδυ (Πέμπτη 1, Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Δεκεμβρίου) και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 11.45 π.μ.

Χορηγοί του 34ου Διεθνούς Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ, το ξενοδοχείο MOYZAKI PALACE HOTEL, ο Μουσικός Οίκος PANAS MUSIC (Παπαγρηγορίου – Νάκας), το «Κτήμα Χαλίλη» και το ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ.

 


Total
0
Shares
Previous Article

Αιχμή του αντιπολιτευτικού δόρατος της ΝΔ, η Κοινοβουλευτική της Ομάδα

Next Article

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων της αστυνομίας, στη Θεσσαλία

Total
0
Share