Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αρχίζει σήμερα Πέμπτη η 13η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας

Διεθνής συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Αρχίζει σήμερα Πέμπτη η 13η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας

Σήμερα, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στις 8 το βράδυ στην Καρδίτσα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη συμμετοχή δύο (2) μουσικών σχολικών συνόλων από τη Δραπετσώνα-Κερατσίνι και την Καρδίτσα στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 39ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Λόγω του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου, η 13η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας που αρχίζει σήμερα φέτος είναι αφιερωμένο στον ήρωα της Επανάστασης του ’21 Γεώργιο Καραϊσκάκη (1780-1827) και στον μεγάλο ποιητή Δάντη Αλιγκέρι (1265-1321), που φέτος τιμά όλος ο κόσμος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Χορωδιών παγκοσμίως με την συμμετοχή 150 χορωδιών, ορχηστρών, σολίστ, μαέστρων και συνθετών από Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργαζόμενο με τρία μεγάλα φεστιβάλ-διαγωνισμούς- εκπαιδευτικούς θεσμούς του εξωτερικού.

Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες, θα συμμετάσχουν σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

Βασικός στόχος του θεσμού είναι διαμέσου του μοναδικού του κανονισμού, η προσέγγιση της μαθητιώσας νεολαίας με την αρχαία Ελληνική μουσική, το βυζαντινό μέλος, την πολυφωνική μουσική του 15ου–16ου αιώνα αλλά και την σύγχρονη ελληνική δημιουργία.

Στόχος της διοργάνωσης  είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς  του εξωτερικού.

Ο Αλέξης Κωστάλας, μία από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της χώρας, θα παρουσιάσει την εκδήλωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 

Πέμπτη 25/11/2021-ΩΡΑ 8:00μ.μ. Αίθριο στη Δημοτική Αγορά Καρδίτσας

Χαιρετισμοί-Επίσημη Έναρξη

  1. Σχολική Χορωδία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, υπό τη διεύθυνση της Σούση Βιολέτα-Λίλα
  2. ”Η Μπαντίνα” του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Παλαπέλα

Για την 13η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, το Ε.Β.Ε. Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υλοποιείται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Πολιτισμού και Αθλητισμού.




Total
0
Shares
Previous Article
Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Βουλευτή Καρδίτσας Σπύρου Λάππα - ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Next Article
deligiannis tsinopoulou vravefsi segas 1

Βραβεύτηκαν Θανάσης Δεληγιάννης και Πένυ Τσινοπούλου από τον ΣΕΓΑΣ