Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άρχισε με μεγάλη επιτυχία στο Κιέριον το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας - Άρχισε με μεγάλη επιτυχία στο Κιέριον το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Άρχισε με μεγάλη επιτυχία στο Κιέριον το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Άρχισε με μεγάλη επιτυχία το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας (Β’ Φάση, η Α έγινε την περασμένη Άνοιξη), στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον Καρδίτσας με τη συμμετοχή πολλών Χορωδιών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Με τις ευλογίες του Παναγιοτάτου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, Επιτίμου Προέδρου του Πανελλήνιου Ελληνοιταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων που έχει έδρα την Καρδίτσα, τις οποίες μετέφερε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ.κ. Τιμόθεος που άνοιξε το Φεστιβάλ. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Στέφανος Θεολόγης εκ μέρους του Δήμου Καρδίτσας και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής.

Άρχισε με μεγάλη επιτυχία στο Κιέριον το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Ο μοναδικός Αλέξης Κωστάλας αναφέρθηκε στα 40 χρόνια που συμπλήρωσε ο θεσμός και την σημαντικότητά του, ενώ Χαιρετισμούς και ευχές για καλή επιτυχία έστειλαν ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεροπετρίτης, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης.

Το Φεστιβάλ άνοιξε η Σχολική Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου – ΚΕ.Π.Α.Π Δήμου Κορινθίων υπό την διεύθυνση της Γοραντωνάκη Αναστασίας που ερμήνευσε τραγούδια Ελλήνων συνθετών και συνέχισε η Παραδοσιακή Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων Δράμας και Παραδοσιακή Χορωδία Κυργίων υπό την διεύθυνση του Γεροντίδη Μιχαήλ που ερμήνευσε Χριστουγεννιάτικους Ύμνους καθώς και Σμυρναίικα τραγούδια πραγματοποιώντας ένα αφιέρωμα στην επέτειο μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Σημαντικές οι αισθητικές παρεμβάσεις του Αλέξη Κωστάλα με εντυπωσιακά ηχητικά παραδείγματα υψηλής αισθητικής που εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Άρχισε με μεγάλη επιτυχία στο Κιέριον το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Ο Νίκος Ευθυμιάδης στον Χαιρετισμό του έκανε μια αναφορά στους πρωτεργάτες του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας που το στήριξαν πριν 40 χρόνια αναφέροντας την τότε Υπουργό Πολιτισμού, την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, που το χαρακτήριζε “πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ”, στους τότε Δημάρχους Καρδίτσας Χαράλαμπο Γιούτσικο και Δημήτρη Αρχοντή, στον μακαριστό Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρδίτσας κ.κ. Κλεόπα και στον νομάρχη Καρδίτσας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης ευχαρίστησε το πολυάριθμο κοινό που έδωσε δυναμικό παρόν και τις Χορωδίες, Μαέστρους-Χορωδούς, Διευθυντές Σχολείων, Καθηγητές Μουσικής που με την παρουσία τους έχουν καθιερώσει το Θεσμό πανελλαδικά και διεθνώς.

Ο κορυφαίος θεσμός  συμπλήρωσε 40 χρόνια  ζωής και προσφοράς στην Αισθητική Αγωγή της  Πατρίδας  μας συνεχίζοντας  διαμέσου της Τέχνης  με συνέπεια    τον  αγώνα για την Πολιτιστική και Πνευματική αναβάθμιση του Τόπου. Οι Καρδιτσιώτες οφείλουν να είναι υπερήφανοι για τον μεγαλύτερο και ιστορικότερο χορωδιακό θεσμό της Ελλάδος και απ’ τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους παγκοσμίως.

Άρχισε με μεγάλη επιτυχία στο Κιέριον το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των χορωδιών στο 40ο  Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας. Στον κορυφαίο θεσμό του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος χορωδίες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Αγρίνιο,  Κορωπί Αττικής, Δράμα,  Ν. Χηλή Αλεξανδρούπολης, Λάρισα, Αγρίνιο, Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής, Πολύκαστρο Παιονίας,  Μητρόπολη Καρδίτσας, κ. α.

Η καρδιά της χορωδιακής Ελλάδας άρχισε να χτυπά έως 4 Δεκεμβρίου 2022 στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι. Μια χορωδιακή πανδαισία προσφέρουν οι χορωδίες, που  λαμβάνουν μέρος στον κορυφαίο χορωδιακό θεσμό της Ελλάδας. Για 40 χρόνια το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και Διεθνώς.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών με διακεκριμένα χορωδιακά σύνολα, a capella και με οργανική συνοδεία, επιφυλάσσει το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας στου φίλους του στην Καρδίτσα και το Μουζάκι έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Άρχισε με μεγάλη επιτυχία στο Κιέριον το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων  με την ποιοτική μουσική, το χορωδιακό τραγούδι κ.τ.λ. υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού(Λίμνη Πλαστήρα, Φανάρι, Σπηλιά του Καραϊσκάκη κ.λπ.), και στο Μουζάκι στην πανέμορφη και επιβλητική αίθουσα, χιλίων(1000) περίπου καθισμάτων του Mouzaki Palace Hotel.

Το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στον εθνικό μας συνθέτη Νικόλαο Χαλικιόπουλο – Μάντζαρο (1795-1872), για τα 150 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη, στον μεγάλο σύγχρονο συνθέτη Ιάνη Ξενάκη (1922-2001) για τα εκατό χρόνια από την γέννησή του, στον μεγάλο συνθέτη του Μπαρόκ Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ(1685-1759), στον Καρδιτσιώτη ήρωα και αρχιστράτηγο της Επανάστασης του ’21 Γεώργιο Καραϊσκάκη (1782-1827) και στον σύγχρονο Έλληνα συνθέτη και καθηγητή σύνθεσης στο ΑΠΘ Χρήστο Σαμαρά.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Χορωδιών  παγκοσμίως με  την συμμετοχή 150  χορωδιών, ορχηστρών, σολίστ, μαέστρων και συνθετών  από Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργαζόμενο  με  τρία μεγάλα φεστιβάλ-διαγωνισμούς- εκπαιδευτικούς θεσμούς του εξωτερικού.

Άρχισε με μεγάλη επιτυχία στο Κιέριον το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Στόχος της διοργάνωσης των Συναντήσεων Σχολικών Χορωδιών είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Παράλληλα, αναδεικνύεται το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του Καθηγητή Μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμέσου του Χορωδιακού εργαλείου.

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Κινήματος του Νομού Καρδίτσας συνεισφέροντας τα μέγιστα στην προβολή του πανελλαδικά και διεθνώς και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Άρχισε με μεγάλη επιτυχία στο Κιέριον το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Ο Αλέξης Κωστάλας, μία από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της χώρας, θα παρουσιάσει και φέτος το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Για το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και την 14η  Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας(Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, το Ε.Β.Ε. Καρδίτσας, η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας  και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον με τη συμμετοχή της Σχολικής Χορωδίας του ΕΝΕΕΓΥΛ Κορωπίου Αττικής υπό την διεύθυνση της Μαρίνου Μαρίας-Δανάης και της Σχολικής Χορωδίας του 19ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση της Τσέλιου Σταυρούλας.

To Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας προγραμματίζει μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στις 8.00 το βράδυ στο Κιέριον με τίτλο “Από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας στη Γη της Επαγγελίας και της Φιλοξενίας” που είναι αφιερωμένη στην επέτειο Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Θα παρουσιαστεί το περίφημο ορατόριο «Μεσσίας του Χαίντελ» με εμβόλιμα αποσπάσματα από την καντάτα «Μνήμες» του καθηγητή του ΑΠΘ Χρήστου Σαμαρά σε ποίηση  Ηλία Βενέζη (Από την Αιολική Γη).

Συμμετέχουν ένα διεθνές καστ συντελεστών: Σολίστ,  η υψίφωνος Δανάη Ελένη(Ελληνοαγγλίδα), η Ιταλίδα άλτο Aurora Faggioli, o Ιταλός τενόρος Raffaele Feo, η Συμφωνική Ορχήστρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, η Μικτή Χορωδία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και διευθύνει ο Νίκος Ευθυμιάδης.

Προκρατήσεις θέσεων για αυστηρά 150 άτομα στη Γραμματεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και στο τηλ. 2441075440 με τιμή πρόσκλησης 20€.

Το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ευχαριστεί για την ευγενική τους χορηγία τους: Hotel Kierion, Hotel Mouzaki Palace, Hotel Arni Domotel, Hotel Avra, Efthimiou Travel, Πιτσαρία «La Fiamma», Ταβέρνα «18 γράδα», Ταβέρνα «Ψeatόπολις», Τεχνικός Πιάνου «Αθηνά Καραγιάννη», Compuland, VIDEO Κολοβός, ACS.




Total
0
Shares
Previous Article
Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας υποδέχεται την έκθεση «Το Φανταστικό μου Μουσείο»

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας υποδέχεται την έκθεση «Το Φανταστικό μου Μουσείο» του Στάθη Βατανίδη

Next Article
omprella trikala 1

Τρίκαλα: Πορτοκαλί μήνυμα από την «Ομπρέλα» του Ζογγολόπουλου ενάντια στη βία κατά γυναικών