Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αρχές Ιουλίου ξεκινά η εργολαβία Ασφάλτου “Διασταύρωση Σπηλιάς – Λίμνη Στεφανιάδας”

 

*Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Αρχές Ιουλίου ξεκινά η εργολαβία Ασφάλτου “Διασταύρωση Σπηλιάς – Λίμνη Στεφανιάδας” (2 Χλμ)

Μετά το άρθρο μας προς τη Δ/νση Δασών Καρδίτσας, το Δασαρχείο Μουζακίου και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας – Βουλευτές – Υπ Υποδομών, όπου εκθέταμε τα δίκαια παράπονα των Αργιθεατών και των τοπικών φορέων για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εγκατάσταση του Ανάδοχου Εργολάβου και έναρξη εργασιών στο σημαντικό επαρχιακό δρόμο (υπαρ.9),που θα ενώσει με σύγχρονο ασφαλή οδικό δίκτυο τα χωριά Αχελώου και Άρτας με Ανατολική Αργιθέα και Ι.Μ.Σπηλιώτισσας (συνολικά 15 χλμ χωματόδρομος κακής βατότητας), ε π ι τ έ λ ο υ ς – σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες θεσμικού παράγοντα – ο εργολάβος εγκαθίσταται και ξεκινά εργασία την επόμενη εβδομάδα (αρχές Ιουλίου 2019) με χρόνο παράδοσης της Ασφαλτόστρωσης – Τέλη 2019.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ολοκλήρωσε την όλη διαδικασία, εστάλη ο φάκελος στο αρμόδιο Δασαρχείο Μουζακίου, το οποίο επισήμανε κάποιες παρεμβάσεις που υποχρεούται ο ανάδοχος να εξασφαλίσει.

Φυσικά, όπως έχουμε και υποχρέωση, θα παρακολουθούμε την όλη εξέλιξη και την πορεία των έργων, όπως προβλέπονται από την υπογραφείσα Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Δνσης Τεχνικών Έργων Καρδιτσας) και ανάδοχου Χρ. Κατσιαβα.

Θυμίζουμε ότι η χρηματοδότηση του έργου Ασφαλτόστρωσης επιτεύχθηκε στην κοινή παράσταση μας στον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υποδομών Γ. Δέδε, τον Ιούνιο 2016, με τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Παναγιώτα Βράντζα, χωρίς τη συμβολή της οποίας δεν θα είχαμε θετική ανταπόκριση. Μετά από τρία έτη, όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια φαίνεται ότι έχουν ξεπεραστεί! Ίδωμεν…..Οι φορείς της περιοχής επαγρυπνούν!!!

Ήδη έχει δημοπρατηθεί και το δεύτερο τμήμα, από Λίμνη Στεφανιάδας έως Αετοχώρι (πίστωση περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ). Σύντομα ελπίζουμε θα εγκατασταθεί και ο δεύτερος ανάδοχος εργολάβος.

*Υπογραμμίζεται ότι η νέα Κυβέρνηση και οι νέοι Βουλευτές που θα εκλεγούν στις 7 Ιουλίου, έχουν τη “δέσμια” υποχρέωση να εξασφαλίσουν νέα χρηματοδότηση για την τρίτη εργολαβία που θα ολοκληρώσει την Ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού 9, με Δημοπράτηση του τμήματος” Κοράκου-Βραγκιανά- Β Μάραθο- Αετοχώρι”- 7 Χλμ και έναρξη εργασιών από τη “Διασταύρωση Βραγκιανών προς Β Μάραθο – Παναγία Σπηλιώτισσα”.

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμοθέου και τη στήριξη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Υπουργείου Υποδομών και όλων των Βουλευτών μας, το όνειρο χιλιάδων Αργιθεατών γίνεται πράξη!

*Τονίζουμε και πάλι….Οι ορεινοί ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ εκτιμούμε κάθε θετική ενέργεια από όπου και αν προέρχεται, παραμένουμε όμως ως “άπιστοι Θωμάδες”, επιφυλακτικοί έως ότου τα λόγια γίνουν…. Έργα!

*Δημήτρης Παπακώστας
Πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας




Total
0
Shares
Previous Article
Με βραβεία και κοσμοσυρροή ολοκληρώθηκε το 7ο U Made it Festival

Με βραβεία και κοσμοσυρροή ολοκληρώθηκε το 7ο U Made it Festival

Next Article
Γ. Κωτσός: Πρώτο μέλημά μας η αποκατάσταση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας!

Γ. Κωτσός: Πρώτο μέλημά μας η αποκατάσταση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας!