Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αποζημιώσεις παραγωγών στο Δήμο Σοφάδων από τον ΕΛΓΑ

Skarlod Doukas new

Βαμβάκι: Στα 126 ευρώ/στρέμμα η αποζημίωση για 100% ζημιά – Γενναίες προκαταβολές μέχρι τα μέσα Οκτώβρη

Συνάντηση με το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο και παραγωγούς του Δήμου Σοφάδων πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Δούκας. Ο κ. Δούκας βρέθηκε για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες στους Σοφάδες και η επίσκεψή του έβγαλε ειδήσεις.

Όπως αναφέρθηκε για το βαμβάκι το ύψος της αποζημίωσης στο 100% της παραγωγής για το Ν. Καρδίτσας θα ανέλθει στα 126 ευρώ/στρέμμα βάσει της στρεμματικής απόδοσης που καθορίζει ο ΕΛΓΑ για την περιοχή μας.

Θα υπάρξει γενναία προκαταβολή μέχρι τις 15 Οκτώβρη εώς και 70%! Το ακριβές ποσοστό της προκαταβολής θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Η εκκαθάριση για πρώτη φορά στα χρονικά θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκαμβρίου

Για το ζωικό κεφάλαιο ήδη ολοκληρώθηκε η καταγραφή και θα υπάρξει αποζημίωση στο 100%

Ο κ Δούκας διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών από τον ΕΛΓΑ θα είναι ταχεία και θα αφορά ολόκληρη την παραγωγή. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει χρήση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping που ήδη έχει ενεργοποιηθεί  με σκοπό την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Με στόχο την υποβοήθηση του έργου των αποζημιώσεων και προκειμένου να «τρέξουν» τάχιστα οι διαδικασίες, πιθανότατα θα καθοριστούν «ζώνες ζημιάς» οι οποίες θα καθορίσουν και τις  προκαταβολές.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Σοφάδων τόνισε:

«Έχει ιδιαίτερη σημασία την ώρα που οι αγρότες πλήττονται από πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, χάνουν την παραγωγή τους και βρίσκονται σε απόγνωση, τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η πολιτεία να είναι δίπλα τους , ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

Οι τάχιστες αποζημιώσεις για πρώτη φορά στα χρονικά αποτελούν βαθιά ανάσα στην αγροτική οικονομία του Δήμου Σοφάδων αλλά και ολόκληρου του Νομού μας.  Ο αγροτικός κόσμος ο οποίος περιμένει τα χρήματα αυτά προκειμένου να σταθεί όρθιος, να ζήσει τις οικογένειές του και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών του και τη νέα χρονιά.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την προσπάθεια του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Νίκου Δούκα, που βρέθηκε ξανά στο Δήμο Σοφάδων, ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις των αγροτών μας.

Η προσπάθεια τώρα εστιάζεται στο να καταβληθούν άμεσα οι προκαταβολές και το σύνολο των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Σοφάδων να εισπράξει με δίκαιο τρόπο το υψηλότερο ποσοστό των προκαταβολών. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίζω να πιέζω, ευελπιστώντας ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα!




Total
0
Shares
Previous Article
Επιμελητήριο Καρδίτσας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Επιστολές στον Δήμαρχο Καρδίτσας και στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ

Next Article
Pappas Stergiou Argithea plimires

Περιοδεία Νίκου Παππά στους πληγέντες δήμους Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα

Related Posts