Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αποθέωση σήμερα της Χορωδιακής Τέχνης στο Μουζάκι με συμμετοχή 13 χορωδιών

xorodies

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ 37ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ 13 ΧΟΡΩΔΙΕΣ

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!!!

Αποθέωση σήμερα της Χορωδιακής Τέχνης στο Μουζάκι με τη συμμετοχή αξιόλογων Χορωδιών. Η καρδιά της Χορωδιακής Μουσικής για έξι(6) ημέρες χτυπά στο Νομό Καρδίτσας και απόψε είναι το Μεγάλο Σάββατο με ένα πολύχρωμο και σπάνιο παζλ ηχοχρωμάτων.

Κορυφώνεται σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 7 βράδυ, στο ‘’Mouzaki Palace Hotel’’ το ιστορικό 37ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, κορυφαίος θεσμός του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ, με μία εντυπωσιακή βραδιά και τη συμμετοχή  δεκατριών (13) εξαιρετικών χορωδιών από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 το τριήμερο του Μουζακίου στο ‘’Mouzaki Palace Hotel’’, και την Κυριακή επιστρέφει στην Καρδίτσα για να κλείσει το Φεστιβάλ στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης με τη συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία της Εκκλησιαστικής Χορωδίας του Αγίου Νικολάου της Ερμούπολης της Σύρου, καθώς και Εκκλησιαστικών Τμημάτων άλλων Χορωδιών.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης στο καλωσόρισμα και στον Χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος διαχρονικά και ειδικότερα των Μακαριστών Μητροπολιτών Κλεόπα και Κύριλλου στην ύπαρξη και την ανάπτυξη του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας. Ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη και τους κ.κ. Δημάρχους Καρδίτσας και Μουζακίου για την συμβολή τους στην υλοποίηση του 37ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Για δυο ημέρες η αίθουσα ‘’ΑΦΡΟΔΙΤΗ’’ του HOTEL KIERION της Καρδίτσας, αποδείχθηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο (χορωδοί και κοινό), που κατέκλυσε την αίθουσα. Για δύο ημέρες η αίθουσα ‘’Αφροδίτη’’ του Κιέριον αποδείχθηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει την τεράστια προσέλευση του κόσμου, που έδωσε βροντερό παρόν στις δύο πρώτες ημέρες του 37ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Η σημερινή πέμπτη(5η) ημέρα του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καρδίτσας επιφυλάσσει σημαντικές  χορωδιακές  παρουσίες, από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι σήμερα οι παρουσίες των Χορωδιών Κηφισιάς 1937, της Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Ομίλου Σύρου και της Χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζει μακριά από λαϊκισμούς, εμπορικά κυκλώματα και κινήσεις εντυπωσιασμού, να αποτελεί μια σημαντική τομή για την Αισθητική Αγωγή και τον πολιτισμό της Ελλάδος, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα της Καρδίτσας.

 Στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας για  πρώτη φορά  παγκοσμίως η βυζαντινή και η αρχαία ελληνική μουσική συμμετέχουν ισότιμα με το γρηγοριανό μέλος και την Αναγεννησιακή πολυφωνία.

Μια άλλη δυνατότητα των χορωδιών είναι να εκτελούν έργα του 15ου και 16ου αιώνα που δίνει στις χορωδίες τη δυνατότητα να μελετήσουν και να εμβαθύνουν στα αριστουργήματα της κλασικής πολυφωνίας. Εκτός από την εκτέλεση έργων ρομαντικών συνθετών, μπορούν να εκτελούν έργα σύγχρονων συνθετών καθώς και παραδοσιακή μουσική κάθε χώρας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 7.00 το βράδυ, στο Mouzaki Palace Hotel.   και αύριο Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στο Μητροπολιτικό Ναό Καρδίτσας Αγίων Κωνσταντίνου &Ελένης.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 περιλαμβάνει την εμφάνιση των παρακάτω χορωδιών:

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 • MOUZAKI PALACE HOTEL ΩΡΑ 7:00 μ.μ.

  1. Χορωδία Βυζαντινή και Παραδοσιακή «Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής» Δράμας, υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Τσαρούχα
  2. Γυναικεία Χορωδία Μουσικού και Πολιτιστικού Συλλόγου ’’SEMITONO’’ Κερατσινίου, υπό τη διεύθυνση της Όλγας Καμηλάρη
  3. Μικτή Χορωδία Μουσικοδραματικού Συλλόγου ‘’ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ’’ Σερρών, υπό τη διεύθυνση της Ελισάβετ Κορώση
  4. Χορωδία «Εν Ορεστιάδι»-Τετράφωνη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Δημητριάδου
  5. Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς» Άρτας, υπό τη διεύθυνση του Μιχαήλ Ντέμσια
  6. Χορωδία Συλλόγου Προσφύγων Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης ‘’ο Άγιος-Ιωάννης’’ Θάσου, υπό τη διεύθυνση της Ελισάβετ Κορώση
  7. Μικτή Χορωδία Μουσικού Ομίλου Σύρου, υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Αργυρίου
  8. Μικτή Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Θρακομακεδόνων Αττικής, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Πιοτόπουλου
  9. Χορωδία Εκκλησιαστική Μαντολινάτα Σουφλίου Έβρου, υπό τη διεύθυνση του Δημοσθένη Αρχοντούλη
  10. Χορωδία ‘’Σκουφάς’’του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας, υπό τη διεύθυνση του Μιχαήλ Ντέμσια
  11. Χορωδία Κηφισιάς 1937, υπό τη διεύθυνση του Χαράλαμπου Μιχαηλίδη
  12. Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων του Ωδείου «Αριστοτέλης» της Νάουσας Ημαθίας, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Θεοχαρόπουλου
  13. Χορωδία Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, υπό τη διεύθυνση του Μάριου Καζά

Το Φεστιβάλ κλείνει στο Μουζάκι με την ερμηνεία του Κοινού Έργου: ’’Popule Meus’’, το οποίο πρόκειται, για την καταπληκτική και σπάνια σύνθεση συνύπαρξης λατινικού και ελληνικού κειμένου: ‘’POPULE MEUS’’(ΛΑΕ ΜΟΥ), του  Ισπανού Συνθέτη Tomάs Luis de Victoria(περ.1548-1611), που ανήκει στη Μεγάλης Σχολή της Ρώμης.»

Κοινό Έργο: ‘’Popule Meus’’ του Αναγεννησιακού συνθέτη Tomάs Luis de Victoria(περ.1548-1611)- Διευθύνει η καθηγήτρια και μαέστρος του Μουσικού Πανεπιστημίου του Νις της Σερβίας  Ιβάνα Μίροβιτς

 Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με τη συμβολή της  Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.

 

 

ATT00117

 

17cb19dbf8e07ebd87f199558b147c09

eyth10




Total
0
Shares
Previous Article
kinigetikos syllogos mouzakiou

Αναβάλλεται η κλήρωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Μουζακίου

Next Article
tempi gefira

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοιλάδα των Τεμπών, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης μέτρων βραχοπροστασίας

Related Posts