Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αποστόλης Ξυδιάς: Ζητώ άμεση σύγκλιση του Δ.Σ της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας

Αποστόλης Ξυδιάς: Ζητώ άμεση σύγκλιση του Δ.Σ της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας

”Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι : Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει”.
Αγάθων, Αρχαίος τραγικός.


Παρατηρώντας την πλήρη αδράνεια του του Β’ βάθμιου οργάνου και μάλιστα σε περίοδο πρωτοφανούς κρίσης αξιών και αρχών, πέραν φυσικά αυτής της οικονομικής κατάρρευσης, αναρωτιέμαι και συνάμα προβληματίζομαι, τόσο ως εκπρόσωπος του Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας ”ΜΕΝΕΛΑΪΣ”, αλλά και ως μέλος του δ. σ. του οργάνου, για την πολιτιστική ανικανότητα και πλήρη απουσία παρέμβασης – στήριξης της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, κάτι άλλωστε που οφείλει να πράξει, προς στους Α’ βάθμιους Πολιτιστικούς Συλλόγους, πόλης και Νομού.

Έχει δυστυχώς καθιερωθεί μια περίεργη αν μη τι άλλο κατάσταση, της οποίας γνώρισμα είναι το παρασκήνιο με ότι αυτό συνεπάγεται, στοχεύοντας σε διαπροσωπικές δημόσιες σχέσεις του κάθε ”ειδικού”, ο οποίος κινείται κατά το δοκούν, ξεπερνώντας καταστατικές αρχές και σε πολλές των περιπτώσεων αν όχι σε όλες, δίχως αποφάσεις του δ. σ.

Επιβεβαίωση αυτών αποτελεί και η δημόσια επιστολή (επισυνάπτω) στα Μ.Μ.Ε. αλλά και προς κάθε μέλος του δ. σ. του εκλεκτού συμπολίτη, προσωπικότητα στον χώρο του πολιτισμού, κ. Χάρμπα Θωμά, επιστολή η οποία εμπεριέχει σοβαρές καταγγελίες, ενστάσεις, προβληματισμούς, αναζητήσεις χρήσιμων και ουσιωδών λειτουργικών στοιχείων της Ένωσης κατά την διάρκεια των εκτελούντων χρέη στην σημερινή διοίκηση.

Δεδομένου ότι ακριβώς ότι αναφέρει, έχω εκφράσει και ο ίδιος μήνες τώρα, ότι δηλαδή εκκρεμούν πολλά και τεράστιας σημασίας λειτουργικά ζητήματα του οργάνου και συγκεκριμένα αποφάσεις, ενημερώσεις, διεκπεραιώσεις, απαντήσεις, σαφώς με κάθε νόμιμη διαδικασία ως και προβλέπεται καταστατικά… ΖΗΤΩ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ… γι’ άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα του Δ.Σ. με διαδικασία προβλεπόμενη λόγω της κατάστασης την οποίαν όλοι μας βιώνουμε, όπως άλλωστε συμβαίνει και συνεδριάζουν όλα τα σοβαρά κι επίσημα όργανα, παραμερίζοντας κάθε δικαιολογία που ήθελε παρουσιαστεί και μάλιστα με την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, της ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, καθώς και του ΛΟΓΙΣΤΗ του οργάνου, έτσι ώστε τούτη την φορά να υπάρξουν υπεύθυνες απαντήσεις σε κάθε ουσιαστική και χρήσιμη απάντηση για όλα τα ζητήματα και το καθένα χωριστά, αίτημα το οποίο θεωρώ αφορά όλα τα μέλη του δ. σ. δεδομένου της σοβαρότητας της όλης κατάστασης, αναλαμβάνοντας ο καθείς ευθύνες και υποχρεώσεις που του αναλογούν.

Ενδεχομένως κάποιοι να θεωρούν την συμμετοχή τους στο όργανο κάτι ευκαιριακό και πρόχειρο και σε συνδυασμό με την έλλειψη σεβασμού (επιεικής χαρακτηρισμός) σε μέλη του δ. σ. καθώς και κι αυτών των ορισμένων εκ του καταστατικού μελών σε επιτροπές θαρρείς και η συμμετοχή στο όργανο αποτελεί προσωπική υπόθεση, επιβάλλεται και είναι χρήσιμο, τόσο για το κύρος του οργάνου, όσο για την καλυτέρα τήρηση της καταστατικής αρχής και φυσικά εξάλειψης κάθε δεύτερης ή και τρίτης σκέψης ενδεχομένως περίεργης δράσης και λειτουργίας η οποία ήθελε δημιουργηθεί, όλα τα λειτουργικά θέματα τα οποία εκκρεμούν και είναι πολλά, να συζητηθούν και να υπάρξουν υπεύθυνες απαντήσεις τούτη την χρονική στιγμή και όχι εκ των υστέρων με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους και για τον καθένα εξ’ ημών, διότι όπως και να έχει οι σοβαρές εκκρεμότητες που υπάρχουν, με κάθε προβλεπόμενη νομιμότητα θα απαντηθούν, έτσι κι αλλιώς.

Φανφάρες, παρασκήνιο κι εντυπωσιασμοί δίχως ουσία, απ’ όπου κι αν προέρχονται, εδώ και τώρα τέλος….Αρκετά….!!!

Αναμένω ΑΜΕΣΗ ενημέρωση γι’ ΑΜΕΣΗ σύγκλιση του Δ.Σ. και συνάμα παραμένω στην διάθεση της γραμματείας ώστε να προτείνω θέματα προς ένταξη στην ημερήσια διάταξη.

Ελπίζω κι εύχομαι να τύχω ανταπόκρισης και να μην υποτιμηθεί η παρούσα επιστολή, διαφορετικά επιφυλάσσομαι τηρώντας πάντα την καταστατική αρχή του οργάνου, για περαιτέρω νόμιμες προβλεπόμενες ενέργειες.

Αποστόλης Ξυδιάς
Πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας ”ΜΕΝΕΛΑ’Ι’Σ”
Μέλος δ. σ. Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (πρώην Γραμματέας)




Total
0
Shares
Previous Article
lia rogganaki

Λία Ρογγανάκη: Ένας σταθμός στη ζωή σου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Next Article
Κοπή Βασιλόπιτας μέσω τηλεδιάσκεψης των Θεσσαλών Ευρώπης

Κοπή Βασιλόπιτας μέσω τηλεδιάσκεψης των Θεσσαλών Ευρώπης - Τυχερός ο Θεσσαλικός Σύλλογος Ντύσσελντορφ

Related Posts