Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απόσμωση – κωνωποκτονία από την ΠΕ Καρδίτσας

Κ. Νούσιος: Εντοπίσαμε πρόβλημα εμφάνισης κουνουπιών, σε περιοχές όπου υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα
Απόσμωση – κωνωποκτονία από την ΠΕ Καρδίτσας

Απόσμωση – κωνωποκτονία από την ΠΕ Καρδίτσας

Ο τεράστιος όγκος νερού από τις πρόσφατες πλημμύρες, ο οποίος σε πολλά σημεία λιμνάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιούργησε ένα επιπλέον πρόβλημα. Αυτό της εμφάνισης μεγάλου αριθμού κουνουπιών.

Έτσι η Π.Ε Καρδίτσας προχωρά σε πρόγραμμα απόσμωσης – κωνωποκτονίας προκειμένου κυρίως να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία, όπως τόνισε και ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος:

‘’Εντοπίσαμε πρόβλημα εμφάνισης κουνουπιών, σε περιοχές όπου υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα, τα οποία σε συνδυασμό με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, δημιουργούν ακατάλληλες συνθήκες για την υγιεινή διαβίωση των κατοίκων. Σε πολλά σημεία μάλιστα το φαινόμενο συνοδεύεται και από έντονη δυσάρεστη οσμή. Έτσι, σε συνεργασία με την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, προχωρούμε σε απόσμωση- κωνωποκτονία στις περιοχές που μας υποδεικνύουν οι δήμαρχοι, προκειμένου να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και να αποτρέψουμε την εμφάνιση ασθενειών και μολύνσεων.

Οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν όπου κρίνεται απαραίτητο και χρησιμοποιούνται σκευάσματα δραστικά μεν, αλλά ταυτόχρονα φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον’’.




Total
0
Shares
Previous Article
Τρύγος και πάτημα σταφυλιών στο Μουζάκι

Ενημέρωση αμπελοκαλλιεργητών του Δήμου Καρδίτσας για την αποστακτική περίοδο 2020-2021

Next Article
Προσφορά της MEDIA STROM στους πληγέντες της Καρδίτσας

Προσφορά της MEDIA STROM στους πληγέντες της Καρδίτσας