Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία «Μαρκατά»

Από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ‘Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας

Σε τέσσερις Θεσσαλούς πρωτοετείς φοιτητές, απονεμήθηκαν χθες Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 τα βραβεία «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά», από το  Μορφωτικό Ίδρυμα της ‘Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιδρύματος στη Λάρισα, από τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και αντίστοιχα πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Δημήτρη Χορταργιά, τον αντιπρόεδρο κ. Αχιλλέα Τραγούδα και τη γραμματέα κ. Λένα Κισσάβου, σε μια λιτή τελετή όπου παρευρέθηκαν συγγενείς και φίλοι των βραβευθέντων φοιτητών.

Συγκεκριμένα φέτος τα βραβεία απονεμήθηκαν στους εξής:

  • Στην Ευγενία Παπαδημητρίου (Λάρισα), για την εισαγωγή της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού (Σειρά επιτυχίας 6η).
  • Στην Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου (Καρδίτσα), για την εισαγωγή της στη σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στο ΕΚΠΑ.
  • Στον Ηλία Ζωγράφο (Τρίκαλα), για την εισαγωγή του στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Σειρά επιτυχίας 2ος)
  • Στη Σοφία –Ουρανία Μακρή (Βόλος), για την εισαγωγή της στο Τμήμα δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο, σε τέσσερις αποφοίτους Λυκείου της Κεντρικής Ελλάδας, που πέτυχαν τη εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακές δημοσιογραφικές σχολές της χώρας μας.

Τα βραβεία παραδόθηκαν στο πλαίσιο του  χρόνιου θεσμού, τον οποίο πιστά υλοποιεί κάθε χρόνο η δημοσιογραφική οικογένεια της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας και θεσπίστηκαν με το σκεπτικό να στηρίξει έμπρακτα τη λειτουργία των πανεπιστημιακών σχολών, για την αναβάθμιση των δημοσιογραφικού επαγγέλματος, προσφέροντας παράλληλα μια συμβολική οικονομική βοήθεια στα νέα παιδιά που σκοπεύουν να ακολουθήσουν  αυτό το επάγγελμα.




Total
0
Shares
Previous Article

Κ. Τσιάρας: Ερώτηση 28 βουλευτών της ΝΔ για την ακίνητη περιουσία Ασφαλιστικών Ταμείων

Next Article

"Άρωμα" Χριστουγέννων για μικρούς και μεγάλους στο cafe "Άρωμα"