Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικών Αρχών

diamantopoulou pnoi dimiourgias mouzakinews

Βασικό καθήκον δημοκρατικής ευθύνης και ενημέρωσης των δημοτών

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας που έγινε στις 25/9/2019 και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο Μουζακίου η επικεφαλής της Μειοψηφίας του συνδυασμού «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Ολυμπία Διαμαντοπούλου τόνισε την υποχρέωση  των Δημοτικών Αρχών, όπως ρητά προβλέπεται απο το άρθρο 217ΔΚΚ σε συνδυασμό με το άρθρο 95ΔΚΚ,να ενημερώνουν την κοινή γνώμη (δημότες και φορείς), να εκθέτουν σε ειδική δημόσια συνεδρίαση όλα τα πεπραγμένα, την οικονομική κατάσταση του Δήμου, τα εκτελεστέα έργα και να λογοδοτούν στο κυρίαρχο σώμα, τους δημότες.

Αφού τόνισε ότι «Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε θετική απόφαση υπέρ των δημοτών και του τόπου μας, όπως είναι ηθικό καθήκον και υποχρέωση μας» ζήτησε να ενημερωθεί για τα κάτωθι θέματα:

1ον Τι ταμειακό αποθεματικό υπήρχε για το χρονικό διάστημα 2014-2019.

2ον Τι εκκρεμότητες και ποια τα συνεχιζόμενα έργα (π.χ. αναπλάσεις πλατειών κλπ.).

3ον Ποιο το ποσό των ιδίων εσόδων των ΚΑΠ-ΣΑΤΑ, των εκτάκτων ενισχύσεων από την κεντρική κυβέρνηση, πόροι του ΕΣΠΑ κλπ.

4ον Ποια έργα έχουν δημοπρατηθεί, είναι υπό εκτέλεση και ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του, συμβάσεις ανάθεσης κλπ.

5ον Πόσο το ταμειακό υπόλοιπο που θα παραδοθεί στη νέα Δημοτική Αρχή (1/9/2019).

6ον Εάν έχει ολοκληρωθεί η αρχιτεκτονική μελέτη για την ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράς Μουζακίου και εάν δεν έχει ολοκληρωθεί τι απαιτείται ακόμα να γίνει, πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί και αν το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

7ον Εάν έχουν γίνει μελέτες, εάν έχουν ενταχθεί στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ή σε κάποιο άλλο χρηματικό πρόγραμμα η κατασκευή των 18 (δεκαοκτώ) παιδικών χαρών του Δήμου Μουζακίου.

8ον Κληροδότημα Αθανασίου Ανδρέου και των άλλων κληροδοτημάτων – Ενημέρωση σχετικά με την οικονομική διαχείριση – αποφάσεις και τις εκκρεμότητες των δικαστικών αποφάσεων, που αφορούν τα κληροδοτήματα.

9ον Τι δανειακές συμβάσεις υπάρχουν και σε ποια πιστωτικά ιδρύματα και πώς γίνεται η εξυπηρέτηση αυτών.

10ον Τον αριθμό των δικαστηρίων με καθ’ ου διάδικο τον Δήμο Μουζακίου, πόσες δικαστικές αποφάσεις έχουν εκδοθεί υπέρ, πόσες κατά, πόσες έχουν τελεσιδικήσει και πόσες είναι σε δικαστηριακή εξέλιξη και ποιο το ποσό εκάστης που επιβαρύνει το Δήμο.

Η Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Συνδυασμού

«ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Ολυμπία Διαμαντοπούλου




Total
0
Shares
Previous Article
pyrosvestiko swma

Φωτιά στην περιοχή Ογκλάβια Οξυάς (άνοδος Τυμπάνου)

Next Article

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων