Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απολογισμός Αιρετών ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ των αιρετών του ΑΠΥΣΔΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Γεωργίας Αμπατζή και Ουρανίας Παπαζεύκου, εκπροσώπων των ΣΥΝεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Σχετικά με τα θέματα που απασχόλησαν το ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας το έτος 2017 και τις αποφάσεις που πάρθηκαν, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

  1. Χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών Εξετάστηκαν 25 αιτήσεις και ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους. Η άδεια άνευ αποδοχών δίνεται από το συμβούλιο για ένα σχολικό έτος (από 1-9 έως 31-8) και μέχρι 5 έτη συνολικά.
  2. Διακοπή άδειας άνευ αποδοχών. Εξετάστηκαν 3 αιτήσεις, οι 2 ικανοποιήθηκαν. Διακοπή άδειας άνευ αποδοχών γίνεται μόνο για εξαιρετικούς λόγους.
  3. Πρόταση και αξιολογική σειρά για Αποσπάσεις σε Υπηρεσίες και Φορείς του ΥΠΠΕΘ. Θέση μας είναι ότι οι αποσπάσεις  θα πρέπει να γίνονται με μοριοδότηση και διαφάνεια. Μέχρι να λυθεί το θέμα με πλήρωση των θέσεων μόνο από διοικητικούς  και, παρότι η προκήρυξη δεν το προβλέπει, ως Υ.Σ. μπορούμε, στα πλαίσια διασταλτικής ερμηνείας του νόμου, να καθορίσουμε τα παρακάτω βασικά κριτήρια τα οποία οφείλουμε να πάρουμε υπόψη στην επιλογή μας.
  • Προβλήματα υγείας (προσωπικά, συζύγου, παιδιών, στενού οικογενειακού περιβάλλοντος)
  • Κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακή κατάσταση, μονογονεϊκή, τριτεκνία, ανεργία συζύγου, άλλα προβλήματα)
  • Εναλλαγή (να μην έρχονται συνεχώς οι ίδιοι), Απόσταση.
  • Να μην προτείνονται όσοι αποσπώνται κατά προτεραιότητα (σύζυγοι στρατιωτικών, πανεπιστημιακών, εκλεγμένων σε ΔΣ, αιρετοί ΟΤΑ κλπ)
  • Προσόντα μόνο όταν απαιτούνται με τεκμηρίωση και πρόταση για συγκεκριμένες ανάγκες π.χ. πληροφορικής για υποστήριξη ή οικονομολόγο για τα οικονομικό τμήμα.

Θεωρούμε ότι όσοι αποσπώνται στις υπηρεσίες επιτελούν βοηθητικό έργο, πλην εξαιρέσεων, άρα η τεκμηρίωση ότι “έχει διοικητική εμπειρία” δεν ισχύει μεμονωμένη. Θα πρέπει να συνοδεύεται από τα παραπάνω κριτήρια.

Η θέση μας έγινε αποδεκτή από το συμβούλιο. Οι φετινές αποσπάσεις σε υπηρεσίες και φορείς έγιναν σύμφωνα με τις προτάσεις των ΑΠΥΣΔΕ.

  1. Απόδοση 2ης ειδικότητας. Εξετάστηκαν 7 αιτήσεις, οι 6 ικανοποιήθηκαν. Σημειώνεται ότι η απόκτηση β’ ειδικότητας από τη Γενική Εκπαίδευση σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και αντίστροφα, δεν προβλέπεται.
  2. Πρόταση και αξιολογική σειρά για Αποσπάσεις σε θέσεις Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων (Σ.Ε.Π) Μετά από τη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων(ΣΕΠ) στα Κέντρα ή και Δομές Φιλοξενίας: α) Ν. Μαγνησίας-Βόλος-κτήριο Μόζα, β) Ν. Λαρίσης-Κουτσόχερο Λάρισας-Στρατ.Ευθιμιοπούλου και γ) Ν. Τρικάλων-Τρίκαλα-Ατλάντικ και  τις αιτήσεις μονίμων εκπαιδευτικών που υποβλήθηκαν καταρτίστηκε αξιολογικός πίνακας σύμφωνα με τα κριτήρια της σχετικής εγκυκλίου.
  3. Απαλλαγή καθηκόντων στελεχών εκπαίδευσης. Ικανοποιήθηκαν 2 αιτήσεις απαλλαγής Διευθυντών/τριών και 3 αιτήσεις Υποδιευθυντών/τριών.
  1. Αποσπάσεις εντός ΠΔΕ Θεσσαλίας (για κάλυψη λειτουργικών κενών, μετά από αίτηση των εκπαιδευτικών). Εγκρίθηκαν 2 αποσπάσεις ΠΕ02 – Φιλολόγων στο ΠΥΣΔΕ Τρικάλων, 1 αίτηση συναδέλφου ΤΕ01.04 (με β’ ειδικότητα ΠΕ70) στο ΕΕΕΕΚ Λάρισας και 1 αίτηση συναδέλφου ΠΕ11 – Φυσικής Αγωγής στο ΕΕΕΕΚ Λάρισας.
  2. Ορισμός Αναπληρωτή Διευθυντή Δ.Ε. Λάρισας.
  3. Παραιτήσεις Υπευθύνων ΚΕΣΥΠ Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων
  4. Κάλυψη κενούμενων θέσεων Υπευθύνων ΚΕΣΥΠ Βόλου, Λάρισας και Τρικάλων. Όπου υπήρχε αξιολογικός πίνακας, η επιλογή έγινε βάσει αυτού. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις (εξάντληση του πίνακα) συντάχθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η επιλογή έγινε ύστερα από μοριοδότηση των αιτούντων, σύμφωνα με την εγκύκλιο επιλογής Υπευθύνων ΚΕΣΥΠ, χωρίς την πραγματοποίηση συνέντευξης. Για το ΚΕΣΥΠ Καρδίτσας δεν κατατέθηκαν αιτήσεις ενδιαφέροντος.
  5. Κάλυψη κενούμενης θέσης Τεχνικού Υπευθύνου ΚΕΠΛΗΝΕΤ Καρδίτσας

Συναδέλφισσεες/συνάδελφοι

Από την αρχή της θητείας μας επισημάναμε την ανάγκη αντικατάστασης του ρευστού  νομοθετικού πλαισίου που διέπει την υπηρεσιακή κατάσταση των συναδέλφων, από ένα σαφές νομοθετικό πλαίσιο που διασφαλίζει τα δικαιώματά μας. Θεσμικό πλαίσιο που να αποτρέπει φαινόμενα αυθαιρεσιών, ερμηνείας κατά το δοκούν, πελατοκρατίας και αδικιών απέναντι στους συναδέλφους.

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας οφείλουμε να τονίσουμε ότι δεν υπήρξε ούτε μία καταγγελία για αποφάσεις του ΑΠΥΣΔΕ, για «το άβατο» ή τις «αυθαιρεσίες του» από οποιαδήποτε συνδικαλιστική παράταξη ή ΕΛΜΕ της Θεσσαλίας.

  • Δεσμευόμαστε από τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου (ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ) τη λογοδοσία στις ΓΣ και την ανακλητότητα.
  • Υπερασπίζουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων, την ενότητα, την αγωνιστικότητα και την αξιοπρέπεια  του κλάδου.
  • Παλεύουμε για Διαφάνεια, Αντικειμενικότητα και Ισονομία στα Υ.Σ.
  • Ήμασταν και είμαστε ενάντια στη λογική του «βολέματος» από μηχανισμούς, που για πολλά χρόνια κυριαρχούσαν στη Θεσσαλία και έχουν δημιουργήσει πελατειακές νοοτροπίες και πρακτικές και που τελικά δημιουργούν αρνητικές καταστάσεις στο σύνολο των συναδέλφων.
  • Υπερασπιζόμαστε τη Συλλογικότητα και παλεύουμε για την Παιδαγωγική Αυτονομία του εκπαιδευτικού.
  • Συμμετέχουμε, Διεκδικούμε, Υπερασπίζουμε και Διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε συνδικαλιστικό ή/και υπηρεσιακό ζήτημα.

Γεωργία Αμπατζή
Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ
Τηλ: 6945997748
ηλ.δ/νση: (geoampatzi@sch.gr)
Ουρανία Παπαζεύκου
Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΑΠΥΣΔΕ
Τηλ: 6976105604
ηλ.δ/νση: (papazefkou@sch.gr)

Εκπρόσωποι των ΣΥΝεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων




Total
0
Shares
Previous Article

Τρίκαλα BC Aries: Τα εισιτήρια με Κύμη

Next Article

Διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του Προγράμματος ΚΕΑ