Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απόκριες στο Δήμο Μουζακίου – Όλα έτοιμα για τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Απόκριες στο Δήμο Μουζακίου - Όλα έτοιμα για τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Απόκριες στο Δήμο Μουζακίου – Όλα έτοιμα για τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Ο Δήμος Μουζακίου, σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής διοργανώνει και φέτος σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων τόσο στο Μουζάκι, με την πραγματοποίηση του ετήσιου καρναβαλιού, όσο και σε Δημοτικές Κοινότητες με τα παραδοσιακά κούλουμα!

ΚΥΡΙΑΚΗ 10.03.2024

Η έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων θα γίνει την Κυριακή 10/03/2024 με το «Μουζακιώτικο καρναβάλι» που αναβιώνει όπως και πέρυσι στο Μουζάκι μετά από σαράντα χρόνια! Η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Γόμφοι», περιλαμβάνει παρέλαση μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών στην κεντρική οδό «Αντώνη Βασιλείου» στις 12 το μεσημέρι. Καταλήγουμε στην κεντρική πλατεία του Μουζακίου, όπου καίγεται ο Βασιλιάς Καρνάβαλος και πλέκεται χορευτικά το γαϊτανάκι. Έπεται χορός ΖΟΥΜΠΑ με δύο χορογράφους για μικρούς και μεγάλους!

ΚΥΡΙΑΚΗ 17.03.2024

Την επόμενη Κυριακή 17/03/2024, το ενδιαφέρον στρέφεται στο Αγναντερό, όπου θα αναβιώσουν από τους κατοίκους τα παλιά έθιμα των «Kουδουνάδων» που από τις πρωινές ώρες περιφέρονται στο χωριό για να καταλήξουν το μεσημέρι στην πλατεία για τον παραδοσιακό «Kαραγκούνικο γάμο».

Το βράδυ, περνάμε από το Ριζοβούνι! Στην πλατεία του Ριζοβουνίου θα υπάρχει λαϊκοδημοτική ορχήστρα για αποκριάτικο μουσικό γλέντι.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Την «Καθαρά Δευτέρα» 18/03/2024, έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Αγναντερού, Φαναρίου, Αργιθεατών Μουζακίου, Γελάνθης και Μαγούλας παραδοσιακά «κούλουμα» στο Μουζάκι και στις Τοπικές Κοινότητες Αγναντερού, Γελάνθης, Φαναρίου, Μαγούλας, Μαγουλίτσας.

Στο Αγναντερό την καθαρά Δευτέρα γίνεται η αναπαράσταση της κλοπής της αρκούδας. Πρόκειται για πραγματική ιστορία που διαδραματίστηκε στις αρχές του 1900, όταν κάτοικοι του Αγναντερού έκλεψαν μια εκπαιδευμένη αρκούδα με την οποία κάποιοι τσιγγάνοι έκαναν «ιατρικά θαύματα». Θεραπεύονταν οι γηραιότεροι που έπασχαν από αρθριτικά, αν τους πάταγε η αρκούδα στην πλάτη!
Total
0
Shares
Previous Article
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά, εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Κατάστημα Κράτησης 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά, εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Κατάστημα Κράτησης 

Next Article
Επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες σήμερα Δευτέρα έως τις μεσημβρινές ώρες αύριο Τρίτη - Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα Τετάρτη από τις βραδινές ώρες έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης - ΕΜΥ: Αλλάζει ο καιρός το επόμενο διήμερο - Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Συντονιστικό κέντρο για την κακοκαιρία DANIEL στην ΠΕ Καρδίτσας - Τηλέφωνα επικοινωνίας - Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από σήμερα Τρίτη ως και την Πέμπτη - Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού

Επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες σήμερα Δευτέρα έως τις μεσημβρινές ώρες αύριο Τρίτη