Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αποκαθιστά το επιφανειακό αρδευτικό δίκτυο στα Τρίκαλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Στοχευμένες παρεμβάσεις προς όφελος εκείνων που παράγουν εθνικό πλούτο»

Μία ακόμη σημαντική παρέμβαση στον τομέα των αγροτικών υποδομών στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντικαθιστώντας μέρος του επιφανειακού αρδευτικού δικτύου μετά από τη σχετική υπογραφή της σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 130.000 ευρώ από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Η σύμβαση αφορά το έργο «Προμήθεια σωλήνων αποκατάστασης επιφανειακού δικτύου άρδευσης Ν. Τρικάλων» το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.

Οι σωλήνες πολυαιθυλενίου θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά νερού στα αγροκτήματα Παραποτάμου και Αγ. Βησσαρίωνα για την κάλυψη αναγκών κτηνοτροφικών μονάδων και εμπλουτισμό με νερό της λιμνοδεξαμενής του Αγίου Βησσαρίωνα.

Οι σωλήνες με ταχυσυνδέσμους τύπου PERROT θα αντικαταστήσουν μέρος των υπαρχόντων επιφανειακών αρδευτικών δικτύων σε περιοχές των αγροκτημάτων της πεδινής ζώνης του Νομού Τρικάλων τα οποία αφ’ ενός μεν λόγω της πολυχρησίας των (λειτουργούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι πέντε ετών), αφ’ ετέρου δε λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (παγετός-πλημμύρες κ.λ.π.) κατά τα τελευταία έτη δεν μπορούν να επισκευασθούν και ως εκ τούτου είναι ακατάλληλες για χρήση.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση προϋπολογισμού 130.000 ευρώ η οποία αφορά ένα σημαντικό έργο υποδομών στον αγροτικό τομέα στην περιοχή του Παραποτάμου και του Αγίου Βησσαρίωνα στα Τρίκαλα. Εκεί, αντικαθιστούμε το επιφανειακό αρδευτικό δίκτυο καθώς λόγω της πολυχρησίας αλλά και των ζημιών από τις καιρικές συνθήκες, το υφιστάμενο δεν ανταποκρίνονταν στις ανάγκες των γεωργών και των κτηνοτρόφων, ενώ δεν υπήρχε σε πολλές περιπτώσεις και η δυνατότητα επισκευής του.
Έτσι, μέσα από εθνικούς πόρους χρηματοδοτήσαμε ένα ζωτικής σημασίας έργο το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα προσφέρει στις κτηνοτροφικές μονάδες, στα αγροκτήματα αλλά και στη λιμνοδεξαμενή του Αγίου Βησσαρίωνα το νερό που χρειάζεται.

Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των ανθρώπων που συνεχίζουν να αγωνίζονται και να παράγουν εθνικό πλούτο μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, καταγράφουν τις ανάγκες τους ώστε να παρεμβαίνουμε στοχευμένα όπου αυτό είναι εφικτό προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της πραγματικής οικονομίας».




Total
0
Shares
Previous Article

Τρίκαλα: Σύμπραξη 8 Δήμων για την υλοποίηση έργων ψηφιακής τεχνολογίας

Next Article

794 συλλήψεις το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλία