Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αποκαλυπτικές Αντιφάσεις στο ΠΣ Θεσσαλίας μετά από επερώτηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ή “άλλα λόγια να…. αγαπιόμαστε” από τον Περιφερειάρχη…

Δημήτρης Παπακώστας

Αποκαλυπτικές Αντιφάσεις στο ΠΣ Θεσσαλίας μετά από επερώτηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ή “άλλα λόγια να…. αγαπιόμαστε” από τον Περιφερειάρχη…

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Η Περιφερειακή παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” με καίρια επερώτηση για το θέμα της οδικής απομόνωσης του ν.Καρδίτσας με την Ευρυτανία και Στερεά Ελλάδα (χωματόδρομος από Νεράιδα Καρδίτσας έως Μαυρομμάτα Ευρυτανίας – 8χλμ περίπου), κατάφερε να αποκαλύψει τις αντιφάσεις και απραξία της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας, σεβόμενη τον θεσμικό της ρόλο ως Παράταξη της Αντιπολίτευσης και καλύπτοντας το σοβαρό κενό που υπάρχει από την υπολειτουργία – αφωνία της Μείζονος Αντιπολίτευσης του ΠΣ.

|. Η ισχυρή κεντροβαρής Θεσσαλία είναι η μόνη Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα και Ευρωζώνη, όπου ένας νομός της -(της Καρδίτσας)- δεν συνδέεται με ασφαλείς Ασφαλτοστρωμένους δρόμους με γειτονικές Περιφέρειες.
Ούτε στο νομό Λάρισας, ούτε της Μαγνησίας ούτε των Τρικάλων, υπάρχουν εν έτει 2021 χωματόδρομοι Περιφερειακής ευθύνης με άθλια βατότητα….
Αυτό το ‘αρνητικό ‘ φαινόμενο ας το σημειώσουν οι Κοινοβουλευτικοί της Καρδίτσας και ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών.
Δεν τιμά κανέναν, πολιτικό ή αιρετό αυτοδιοίκησης!

||. Ο κ.Περιφερειάρχης – ο οποίος σημειωτέον δεν έχει επισκεφθεί στα 11 έτη θητείας του ούτε μια φορά τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αχελώου και ποτέ επίσημα τον ορεινό Δήμο Αργιθέας / στο Δημαρχείο, στην απάντηση του ,…
“εγ-κάλεσε” την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να ανταποκριθεί από την μεριά της, ώστε ο δρόμος να είναι…. λειτουργικός και το έργο να μην καταστεί… “τυφλό”…!

1. Όμως, η γειτονική Στερεά Ελλάδα από την εποχή του Κώστα Μπακογιάννη έχει ολοκληρώσει την Άσφαλτο έως όρια νομών Ευρυτανίας – Καρδίτσας, στη θέση Φελίκι Κέδρων και υπολείπεται η ασφαλτόστρωση του μικρού οδικού τμήματος, εντός θεσσαλικής εδαφικής έκτασης, μόλις 6 Χλμ, ήτοι από Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας έως Ρόγκια – Φελίκι Κέδρων Ευρυτανίας.
Ασφαλτόστρωση που αρνείται επί χρόνια ο νυν Περιφερειάρχης Θεσσαλίας…!
Αντίφαση, που οφείλει να εξηγήσει στον κόσμο μας….

[Προσοχή: Υπάρχουν και τα Ευρυτανικά Βραγγιανά στο βόρειο τμήμα νομού Ευρυτανίας, σε απόσταση άνω των 60 χλμ, από Θεσσαλικά Βραγκιανά].

2. Ενώ το 2014-16 έγιναν πολλές συσκέψεις μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών Βασίλη Τσιάκου και Άρη Τασιού μαζί με τους Δ/ντες τεχνικών έργων στην Καρδίτσα, έως τώρα ο κ.Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αρνείται πεισματικά να χρηματοδοτήσει – δημοπρατήσει το σημαντικό έργο, που θα ενώσει με ασφαλή προσβασιμότητα τα Θεσσαλικά Άγραφα με τα Ευρυτανικά.

• Παρότι η μελέτη και ο φάκελος είναι πανέτοιμος.

• Παρότι τα Περιβαλλοντικά έχουν εγκριθεί από το ΠΣ Θεσσαλίας (Δεκέμβρη 2018 επί Προεδρίας του φίλου Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους).

• Παρότι, τον Οκτώβριο 2017 είχαμε συναντηθεί στο γραφείο της Λάρισας, τότε, ως Πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας και μας επέδειξε τον φάκελο του έργου.

• Παρότι, με εντολή του, Μηχανικός της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Καρδίτσας έχει κάνει επιτόπια αυτοψία (Ιούνιο 2020) και επικαιροποίηση του προϋπολογισμού – από το εξωφρενικό ποσό των 4.400.000€ στο λογικό των 2.100.000€ περίπου.

• Παρότι, ο δρόμος είναι σχολικός και μετακινούνται καθημερινά μικρά παιδιά από τα Ρόγκια – Βραγκιανών στα σχολεία Ευρυτανίας.
Επίσης, οι κτηνοτρόφοι και ηλικιωμένοι για γειτονικές υπηρεσίες.

• Παρότι, τέλος, αποτελεί ρητή εκλογική δέσμευση, του ιδίου και του τότε Αντιπεριφερειάρχη ενώπιον της Επιτροπής Ορεινών περιοχών της Βουλής (2012).

|||. Στα διαβήματα μας, τα δημοσιεύματα ,τις επιστολές Πατριωτών Βραγκιανιτών που ζουν στη Λάρισα, απόλυτη σιωπή και απαξίωση….
Αλλά, τα χρήματα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια δεν είναι κανενός….. οι Αιρετοί οφείλουν να τα κατανέμουν δίκαια και ισότιμα.

• Με ιδιαίτερη μέριμνα υπέρ Ορεινών μεονεκτικών περιοχών (άρθρα 101-4 Συντάγματος και 174 επ. Συνθηκης για Λειτουργία Ε Ε).

Γιατί, τόση αδικία κατά του νομού Καρδίτσας; Της Αργιθέας, του Αχελώου;

|V. Επίσης, εντός Θεσσαλικής εδαφικής επικράτειας, υπάρχει δεύτερο οδικό τμήμα – μόλις 5 χλμ, από Αργύρι έως Γέφυρα Αυλακίου, χωρίς άσφαλτο – χωματόδρομος κακής βατότητας, με μελέτη έτοιμη…..
Ουδεμία, ενημέρωση ή φροντίδα και για τον δρόμο αυτόν που ενώνει Καρδίτσα/Θεσσαλία με Αγρίνιο/Δυτική Ελλάδα και νότια χωριά Αγράφων Ευρυτανίας.
Όπου λειτουργούν σχολεία και Υδροηλεκτρικά έργα …
Όπου η Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας έχει υποσχεθεί και προτίθεται να ασφαλτοστρώσει τμήμα εντός Θεσσαλίας, έως Γέφυρα (περί τα 900 Μ).

V. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που στήριξαν εκλογικά οι Αργιθεάτες – ντόπιοι και απόδημοι στις πόλεις, είναι η ώρα, χωρίς περικοκλάδες και με σαφήνεια να δηλώσει την πολιτική βούληση για ασφαλείς Ασφαλτοστρωμένους δρόμους σε όλη την Περιφέρεια, χωρίς εξαιρέσεις και με ίση μεταχείριση ορεινών και αστικών κέντρων….!
Ας αφήσει…τα ‘σύνθετα’ έργα της Μαυρομμάτας….να προχωρήσει τα ‘απλά’, των Ρογκίων Βραγκιανών και του Αργυρίου – Καταφυλλίου Αχελώου Αργιθέας….

* Άλλως, να δηλώσει την αδυναμία του και το κενό να το καλύψει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών, όπως έχουν την τελική ευθύνη!

* Εδώ και Τώρα ! Απαιτούμε όσα δικαιωματικά μας ανήκουν!!!

* Επ’ ευκαιρία, καλούμε – προσκαλούμε τον Περιφερειάρχη να επισκεφθεί τα ορεινά χωριά μας, τώρα τον χειμώνα, όπως έπραξε η αξιότιμη Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην άγονη Νήσο Κίναρο…..για να ανταμώσει – τιμήσει την μοναδική κάτοικο, την κυρά Ρηνιώ!

• Οι δικαιολογίες περί Κορωνο-ιού ή … Ιανού άνευ σημασίας….

* Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την επίκαιρη ερώτηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και αναμένουμε επόμενη ερώτηση για τα τοπικά θέματα της Καποδιστριακής περιοχής Αχελώου και ορεινού Δήμου Αργιθέας.
Από όλες τις Περιφερειακές Παρατάξεις και Αιρετούς ΠΣ Θεσσαλίας.

Σημείωση: Από το μακρινό 2000 έχει να επισκεφθεί τα Βραγκιανά και χωριά Αχελώου, Ηγέτης της Θεσσαλίας – (Γιάννης Καρατζιώτης, τότε ΓΓ Θεσσαλίας).

Δημήτρης Παπακώστας/19 Φεβρουαρίου 2021
Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας 1991-2019
(Δήμαρχος Αχελώου 1999-2006& Πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας 2017-19)




Total
0
Shares
Previous Article
Δώστε αγάπη, σώστε ένα αδέσποτο, υιοθετήστε το!

Δώστε αγάπη, σώστε ένα αδέσποτο, υιοθετήστε το!

Next Article
laiki syspeirosh thessalias

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας για την αναβολή του θέματος αύξησης της εκμετάλλευσης του νερού της πηγης ΓΚΟΥΡΑ

Related Posts