Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απογευματινό με φαγητό Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων 

Sillogos Argitheatwn Trikalwn logo foto

Απογευματινό με φαγητό Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων εδώ και 44 χρόνια από την ίδρυσή του συνεχίζει ποικιλοτρόπως να διατηρήσει τη Λαϊκή Παράδοση και να την μεταδώσει στις νεότερες γενεές.

Οι κάτοικοι των 20 χωριών  της Αργιθέας κλεισμένοι ανάμεσα σε ορεινούς όγκους ανέπτυξαν ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία, ήθη και έθιμα.

Η Αργιθεάτικη δημοτική μουσική και οι χοροί όπως ο ‘’Κλειστός χορός’’ είναι ξεχωριστοί στην Ελλάδα. Η Αργιθέα διακρίνεται για την υπερηφάνεια της, το θρύλο της, την ομορφιά της, τους κατοίκους της, άνθρωποι προοδευτικοί, Φιλόξενοι με ήθος και χαρακτήρα.

Η συμμετοχή της Αργιθέας στους Εθνικούς αγώνες του λαού μας και ιδιαίτερα στο μεγάλο ξεσηκωμό του εικοσιένα και τις κατοπινές Αργιθεάτικες και Αγραφιώτικες επαναστάσεις κατά των Τούρκων.

Η Παράδοση της Αργιθέας συνεχίζεται μέσα από τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 1.00 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ το Δ.Σ του Συλλόγου σας προσκαλεί στο Απογευματινό με φαγητό στο κέντρο ‘’ΛΕΙΡΙΟ’’ 4ο χλμ Τρικάλων –  Μεγαλοχωρίου. Θα γίνει κοπή Βασιλόπιτας, θα βραβευτούν τα Αργιθεατόπουλα που πέτυχαν στα ΑΕΙ &ΤΕΙ. Θα χορέψουν τα χορευτικά του Συλλόγου. Θα γίνει πλούσια Λαχειοφόρος με 300 δώρα.. Κερδίζουν όλα τα λαχεία. Τα ήδη κερδισμένα λαχεία  θα κληρωθούν πάλι για τα 12 μεγάλα δώρα στην ειδική κλήρωση.Θα μας διασκεδάσει ο DJ  Άγγελος Βλάχος.

Ο χορός γίνεται υπό την αιγίδα των χορηγών Επαγγελματιών Τρικάλων. Τα δε δώρα στη λαχειοφόρο είναι προσφορά των καταστημάτων των Τρικάλων για τον αγαπημένο τους Σύλλογο.

Σας περιμένουμε για ένα αυθεντικό γλέντι γεμάτο Παράδοση, κέφι και χορό.!!!!

Έλλη Τσιρογιάννη
Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

afisa xorou argitheates Trikalwn 2024
Total
0
Shares
Previous Article
ped thessalias kopi pitas 2024 1

Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας: Τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. και κοπή πίτας

Next Article
dyo stagones koniak theatro mousiki

Η εξαιρετική και διακεκριμένη μουσικοθεατρική παράσταση "Δύο σταγόνες κονιάκ" στην Καρδίτσα