Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αποχώρησε η μείζονα αντιπολίτευση από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας για την πορεία των έργων

Φωτισμένο πορτοκαλί το Σάββατο 30 Μάιου το Δημαρχείο Καρδίτσας

«Δεν θα νομιμοποιούμε με την παρουσία μας την προσπάθεια καπηλείας των έργων που ενέταξε η προηγούμενη δημοτική αρχή Καρδίτσας».

«Παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα τη συνεχή προσπάθεια του νυν Δημάρχου να οικειοποιηθεί την δουλειά μας, ως προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη 10δων έργων που σύντομα θα βελτιώσουν την εικόνα του Δήμου μας.

Για να έχουμε επίσημη  εικόνα μέσω των Υπηρεσιών, ζητήσαμε πριν 40 μέρες πλήρη στοιχεία και για κάθε έργο χωριστά και για το μεγάλο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που κυριολεκτικά θα αλλάξει προς το καλύτερο την πόλη μας.

Με εντολή Δημάρχου όπως παραδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί παρά τις συνεχείς μας διαμαρτυρίες.

Αντί αυτού ο Δήμαρχος ανακοινώνει ότι θα κάνει τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα ενημέρωση – συζήτηση για την πορεία των έργων στο Δήμο Καρδίτσας.

Ενημέρωσα έγκαιρα τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι την συγκεκριμένη, μέρα δεν μπορώ να παραστώ. Παράλληλα, προφανώς σκόπιμα, η εισήγηση δεν ήρθε τρεις μέρες νωρίτερα, ώστε να υπάρξει προετοιμασία.

Όταν τελευταία στιγμή, ήρθε η εισήγηση απλά επιβεβαιώθηκε η αρχική μας σκέψη. Ο Δήμαρχος προσπαθεί να οικειοποιηθεί το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ύψους 8.500.000 ευρώ. Το πρόγραμμα ήταν μία επιτυχία των Δημάρχων Καρδίτσας και Τρικάλων που ανέδειξαν την αδικία των πόλεων τους έναντι των αντίστοιχων Λάρισας και Βόλου και έπεισαν το Περιφερειάρχη για το δίκιο του αιτήματος. Πριν τις εκλογές του 2019 έγινε η ένταξη του προγράμματος καθώς και η επιμέρους χρηματοδότηση κάθε έργου ή δράσης χωριστά. Καμιά αναφορά φυσικά από τον νυν Δήμαρχο.

Ακόμα και τα λάθη του προσπαθεί να τα παρουσιάσει ως επιτυχία. Π.χ. Το έργο «Βελτίωση πρόσβασης σε αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές» προϋπολογισμού 1.736.000 € καθυστέρησε απαράδεκτα να δημοπρατηθεί και τώρα παρουσιάζεται ως νέα πρόταση. Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι λέγεται αυτό.

Είναι φανερό ότι ο Δήμαρχος θέλει να παρουσιάσει την δική του σταθερή θέση που είναι η καπηλεία της δουλειάς των άλλων. Προβάλλει μόνο την υπηρεσιακή διεκπεραιωτική διαδικασία που πρέπει να γίνει για την υλοποίηση των ενταγμένων έργων και αγνοεί το όραμα, τον σχεδιασμό, την μελέτη και την επιτυχημένη διεκδίκηση.  Θέλει με κάθε τρόπο να παρουσιάσει τα έργα που ενέταξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή σαν δικά του.

Τον καλούμε έστω και τώρα να αλλάξει ρότα. Να συμφιλιωθεί με την αλήθεια. Πράγματι βάλαμε τον πήχη πολύ ψηλά. Ας το παραδεχτεί και στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας, να εγκαταλείψει την προσπάθεια οικειοποίησης, να δουλέψει ώστε να εντάξει νέα έργα που έχει ανάγκη ο δήμος μας. Εδώ θα είμαστε για να επικροτούμε τις επιτυχίες, αν υπάρξουν και να στηλιτεύουμε τα ψεύδη που μέχρι τώρα κυριαρχούν.

Προς το παρόν δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την εμμονή του στη στρέβλωση και το ψέμα και απέχουμε από τη συνεδρίαση».

Γιάννης Σβάρνας

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας.




Total
0
Shares
Previous Article
Trikala Rizoma apokatastasi zimiwn slide

Δ. Τρικκαίων: Αποκατάσταση ζημιών και στήριξη κατοίκων στο Ρίζωμα

Next Article
50 νέα ποδήλατα για τις δωρεάν βόλτες μας στα Τρίκαλα

50 νέα ποδήλατα για τις δωρεάν βόλτες μας στα Τρίκαλα

Related Posts