Από την προσεχή Δευτέρα θα λειτουργήσει κανονικά το Δημοτικό σχολείο Ανθηρού

mpampatsikos Ioannis Mpotas

Από την προσεχή Δευτέρα θα λειτουργήσει κανονικά το Δημοτικό σχολείο Ανθηρού

Τον Δ/ντη Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Μπότα Αθανάσιο επισκέφθηκα σήμερα 24/2 στο γραφείου του στην Καρδίτσα για το σοβαρό θέμα της μη λειτουργίας του μοναδικού δημοτικού σχολείου του δήμου μας.

Ακολούθησε ειλικρινή συζήτηση και πραγματική προσπάθεια από τον κ. Μπότα ώστε να βρεθεί λύση.

Αφού συμφωνήσαμε ότι η λύση της τηλεκπαίδευσης δεν είναι αποδεκτή από κανέναν με διαβεβαίωσε (κατόπιν αλλεπάλληλων τηλεφωνημάτων) ότι από την προσεχή Δευτέρα το σχολείο θα λειτουργήσει  κανονικά δια ζώσης  και μόνο για αύριο Παρασκευή θα υπάρξει τηλεκπαίδευση.

Εξέφρασε τη βούληση πως εάν προκύψει στο μέλλον το ίδιο πρόβλημα  σε συνεργασία με το γ.γ. του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην όσο το δυνατόν ταχύτερη  αναπλήρωση της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού.

Επίσης μου ζήτησε τις ημέρες που έχει κακοκαιρία (χιόνι) ο Δήμος να συνδράμει την εκπαιδευτικό.

Επειδή το πρόβλημα ενδεχομένως να ξαναεμφανιστεί στο μέλλον  καλώ τον πρόεδρο του δημ. συμβουλίου στην συνεδρίαση της  Δευτέρα 28/2 το συγκεκριμένο θέμα να εισαχθεί  στην ημερήσια διάταξη  ώστε να συζητηθούν  κίνητρα και άλλες διευκολύνσεις που πρέπει και μπορεί να παράσχει ο Δήμος.

Είναι αδιανόητο η εκτελεστική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο  να σιωπά και να μην αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για το μοναδικό  σχολείο της περιοχής.

Ακόμη πιο αδιανόητο είναι το γεγονός  ότι ο κ. Δήμαρχος ( μόλις χθες) να στήνει…. «επικοινωνιακά σόου» της  δήθεν ανάπτυξης που έρχεται ..με φόντο στις  φωτογραφίες το κλειστό σχολείο!!!!

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστώ τον κ. Μπότα για το ενδιαφέρον του και τη διάθεσή του να δρομολογηθεί λύση στο πρόβλημα.

Για τη Μειζ. Αντιπολίτευση Αργιθέας

Ο Επικεφαλής

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΙωάννηςTotal
2
Shares
Previous Article
Επίσκεψη του Κέντρου Κοινότητας Δ. Τεμπών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Λαρισαίων

Επίσκεψη του Κέντρου Κοινότητας Δ. Τεμπών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Λαρισαίων

Next Article
Επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας στον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας

Επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας στον Αρχηγό Τακτικής ΑεροπορίαςTotal
2
Share