Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Από 16 έως 25 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθεί το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

festival Karditsas 22

Από 16 έως 25 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθεί το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Από 16 έως 25 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθεί το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ήδη, έχει αρχίσει να κοινοποιείται η προκήρυξη με τους όρους συμμετοχής σε όλους τους ερασιτεχνικούς θεατρικούς θιάσους που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Oι διοργανωτές θέτουν τον πήχη των στόχων ακόμα πιο ψηλά ετοιμάζοντας  ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων αντάξιο τόσο του κύρους του θεσμού, όσο και των προσδοκιών του θεατρόφιλου κοινού.

Η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2023.

Πιο αναλυτικά, η προκήρυξη με τους όρους συμμετοχής έχει ως εξής:

    «Α.  Έχουμε την τιμή να σας κάνουμε γνωστό ότι η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης  Θεσσαλιώτιδος  και  Φαναριοφερσάλων, οργανώνει από 16 έως 25 Μαρτίου 2023  το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που στοχεύει στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια θεατρικής παιδείας στην ευρύτερη περιοχή.

Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα λάβουν μέρος 8 θίασοι οι οποίοι θα επιλεγούν από Επιτροπή Επιλογής Έργων.

Η Κριτική Επιτροπή, που θα αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες, θα απονείμει:

  • Τρία βασικά βραβεία
  1. Καλύτερης παράστασης
  2. Σκηνοθεσίας
  3. Επιλογής Κειμένου
  • Εννέα τιμητικά βραβεία
  1. Α’ Γυναικείου Ρόλου
  2. Α’ Ανδρικού Ρόλου
  3. Β’ Γυναικείου Ρόλου
  4. Β’ Ανδρικού Ρόλου
  5. Σκηνογραφίας «Τάσος Ζωγράφος»
  6. Ενδυματολογίας
  7. Μουσικής Σύνθεσης
  8. Μουσικής Επιμέλειας
  9. Χορογραφίας – Κίνησης

Επίσης, θα αποδοθεί και το ειδικό Βραβείο Κοινού. 

festival karditsas enarksi

Β. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Βιογραφικό του ερασιτεχνικού θιάσου, φωτογραφίες, πρόγραμμα και αναλυτικό σημείωμα με τους ηθοποιούς και τους ρόλους που ερμηνεύει ο καθένας από αυτούς, αλλά και με όλους τους υπόλοιπους συντελεστές και τις ιδιότητές τους (σκηνογραφία, ενδυματολογία, μουσική σύνθεση, μουσική επιμέλεια κλπ). Το υλικό που θα μας αποσταλεί δεν θα επιστραφεί.
  2. DVD της θεατρικής παράστασης (για το αρχείο της Ένωσης) και πέντε συνολικά αντίγραφα σε cd (για τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής Έργων).
  3. Για τη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ είναι απαραίτητη η έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
  4. Ο κάθε θίασος μπορεί να συμμετάσχει μόνον με ένα έργο (αποκλείονται οι παιδικές παραστάσεις).
  5. Η συνολική διάρκεια της κάθε παράστασης δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη των 50 λεπτών.
  6. Η Οργανωτική Επιτροπή καλύπτει τη διαμονή του κάθε θιάσου για μία βραδιά σε ξενοδοχείο καθώς επίσης και το γεύμα μετά το πέρας της παράστασης.
  7. Ο φάκελος συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί στα γραφεία της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (Ιεζεκιήλ 34, 4ος όροφος, Καρδίτσα, Τ.Κ. 43132) το αργότερο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2023 (σφραγίδα Ταχυδρομείου ή κούριερ)».



Total
0
Shares
Previous Article
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Η ...'επιτυχημένη' θητεία του κ Αγοραστού συνεχίζεται !!!—Διακόπηκε από Αστυνομία λόγω επικινδυνότητας η κυκλοφορία οδό: Μουζάκι -Λ. Πλαστήρα

Next Article
koutras stefanos proedros

141η Επέτειος Απελευθέρωσης της Θεσσαλίας