Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απετράπη το λουκέτο πρατηρίων υγρών καυσίμων στη Καρδίτσα με τροπολογία της Ασημίνας Σκόνδρα

Δεκτή έγινε η Τροπολογία της Βουλευτή Καρδίτσας κ. Ασημίνας Σκόνδρα
ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

 

Δεκτή έγινε η Τροπολογία της Βουλευτή Καρδίτσας κ. Ασημίνας Σκόνδρα, που ενσωματώθηκε με το άρθρο 120 στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και αφορά την αναστολή υποχρέωσης μετεγκατάστασης ή απομάκρυνσης πρατηρίων καυσίμων, υγραερίου, φυσικού αερίου µε νόμιμη χρήση, που επιβλήθηκε για λόγους αλλαγής χρήσεων γης.

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές στον πολεοδομικό σχεδιασμό, που συναρτώνται µε τον διαρκή μετασχηματισμό του αστικού και εξωαστικού χώρου, αποτελεί διαχρονικά ένα μείζον πολεοδομικό πρόβλημα, εκεί όπου εκκρεμούν σχετικές εγκρίσεις τοπικού ή χωρικού σχεδίου. Έτσι, τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη Καρδίτσα κινδύνευαν άμεσα με λουκέτο.

Η Βουλευτής, αναγνωρίζοντας άμεσα αυτόν τον κίνδυνο, ξεκίνησε επαφές με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και σε πολυάριθμες συναντήσεις με τους εν λόγω υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς, ζητώντας την ορθολογική προσέγγιση του ζητήματος της υποχρεωτικής μετεγκατάστασης επιχειρηματικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων ώστε αφενός να μην κινδυνεύσουν οι οικονομικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων και αφετέρου να μην αποκοπούν οι πολίτες της Καρδίτσας από το υφιστάμενο δίκτυο υγρών καυσίμων, αναγκάζοντας τους να απομακρύνονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά για να προμηθευτούν καύσιμα για προσωπική και επαγγελματική χρήση.

Δόθηκε κατ’ επέκταση λύση για την νόμιμη λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών που είναι εγκατεστημένες στη Καρδίτσα και ανεστάλη η υποχρέωση μετεγκατάστασης ή απομάκρυνσης τους, ως ότου προχωρήσει η έγκριση τοπικού ή χωρικού σχεδίου.

Από το Γραφείο Τύπου




Total
0
Shares
Previous Article
Γυμναστικός Σύλλογος Μουζακίου & Περιχώρων "Γ. Πασιαλής"

Αναστέλλονται οι προπονήσεις όλων των τμημάτων του Γ.Σ.Μουζακίου & Περιχώρων Γ.Πασιαλής

Next Article
Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση DETROP boutique, στην Θεσσαλονίκη

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση DETROP boutique, στην Θεσσαλονίκη