Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απεργία πείνας διαρκείας έξω από το Υπουργείο Υγείας

apergia ygeionomikou

Απεργία πείνας διαρκείας έξω από το Υπουργείο Υγείας

Γράφει η Αγγελική Παπαζάνη, φιλόλογος 

Έξω από το Υπουργείο Υγείας παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος. Ενός δράματος που άρχισε από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 με τις κατά παρέκκλιση αναστολές των υγειονομικών που δεν συναίνεσαν να εμβολιαστούν.

Οι υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας που έχουν «στρατοπεδεύσει» έξω από το Υπουργείο  Υγείας  διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην Επιλογή και την Εργασία αποφάσισαν  να προχωρήσουν σε μαζική απεργία πείνας. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν τους άφησε άλλα περιθώρια!

Είναι δεδομένο πλέον ότι δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό ή άλλου είδους έρεισμα που να δικαιολογεί τη  συνεχιζόμενη απομάκρυνσή τους από τα νοσοκομεία και τις δομές της χώρας μας. Αρχικά είχαν θεωρηθεί  μολυσματικοί, κατόπιν είχαν χαρακτηριστεί κακό παράδειγμα. Σε πρόσφατη συνέντευξή της  η υφυπουργός υγείας, ιατρός και η ίδια, τόνισε ότι βρίσκονται σε αναστολή ….για την ασφάλειά τους (news12.gr/gia-to-kalo-toys/).

Είναι εμφανές  ότι πια δεν υπάρχουν επιχειρήματα για την ηθική και σωματική εξόντωση αυτών που ανθρώπων που καταδικάστηκαν σε ασιτία , κατά παράβαση των διαχρονικών και απαρασάλευτων κειμένων που θέτουν ως προϋπόθεση κάθε ιατρικής πράξης τη συναίνεση (Κώδικας Νυρεμβέργης, Συνθήκη του Οβιέδο, Σύνταγμα των Ελλήνων, Χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων).

Ο ελληνικός λαός στέκεται αλληλέγγυος στο δράμα των υγειονομικών, στο δράμα των δικών του ηρώων που  βρίσκονται σε απεργία πείνας. Οι Έλληνες θεωρούν επιβεβλημένη ανάγκη την επιστροφή τους στα νοσοκομεία ,στα νοσοκομεία που θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν προς το συμφέρον του πολίτη και μόνο.

Για τη ΖΩΗ, τον ΠΕΡΙΚΛΗ, τον ΛΑΜΠΡΟ, τον ΝΙΚΟ  και τη ΣΟΦΙΑ…..

Για κάθε υγειονομικό που στάθηκε με θάρρος απέναντι στην Εξουσία….

Για κάθε άνθρωπο που παλεύει για τα δικαιώματά του….

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΎΤΟΥΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ.




Total
0
Shares
Previous Article
Agorastos Petsas

5 νέα έργα 10,2 εκατ. ευρώ για Δήμους της Θεσσαλίας εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Next Article
Το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας τιμάει τον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας τιμάει τον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Related Posts