Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απάντηση του Δημάρχου Μουζακίου στην επικεφαλής της «Πνοής Δημιουργίας»

ΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

 

Απαντώντας στην ανακοίνωση της επικεφαλής της «Πνοής Δημιουργίας» και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Δεν απέκρυψα ποτέ και από κανέναν την κομματική μου ταυτότητα. Ως Δήμαρχος όμως, οφείλω να είμαι εγγυητής της ενότητας των δημοτών μου και να λειτουργώ χωρίς κομματικές «παρωπίδες». Αναγνωρίζω πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι κομματικό όργανο. Δεν υποτάσσεται σε κομματικές γραμμές, απόψεις και αποφάσεις.

Η κ. Διαμαντοπούλου στην επιστολή-ανακοίνωσή της βάλλει εναντίον μου. Ο παραληρηματικός της λόγος, βρίθει από αντιφάσεις και ανακρίβειες. Από τη μία με κατηγορεί πως λειτουργώ ως κομματικός και από την άλλη ότι δεν ακολουθώ την κομματική γραμμή! Πράγματι, δεν ακολουθώ κομματικές γραμμές και την ευχαριστώ που μου το “προσάπτει” αυτό! Την ενημερώνω πως δεν «υπακούω» κανέναν και δεν «επιβάλλω» σε κανέναν. Τέτοιου είδους πρακτικές ακολουθεί η ίδια αφού προσπάθησε να «επιβάλλει» και αφού δεν εισακούστηκε, βιάστηκε να ανακοινώσει τη διαγραφή των άμεσων συνεργατών της! Τέτοιες αντιλήψεις δεν αρμόζουν με την αυτοδιοίκηση που επιθυμούμε και υπηρετούμε, αντίθετα θυμίζουν «καθεστωτικές» πρακτικές και παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Σχετικά με το «όχι» που αναφέρει στην ανακοίνωση, τεχνηέντως αποκρύπτει πως αυτό δεν αφορά στη μη απόδοση τιμής στον αείμνηστο Δημήτρη Σιούφα, αλλά στη μη λήψη απόφασης στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο και την αναπομπή του θέματος στο Τοπικό Συμβούλιο Ελληνοπύργου.

Προσωπικά επικροτώ την απόδοση τιμής στον αείμνηστο πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρη Σιούφα, ενέργεια που πρέπει να είναι ανυπόκριτη, απαλλαγμένη από προσωπικά οφέλη και να διαπνέεται από αντικειμενικότητα κι ευθυκρισία. Καλώ, λοιπόν, όλους τους αιρετούς του Δήμου μας να λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση αυτή. Ως προς τις υπόλοιπες αναφορές της ανακοίνωσης, τις αφήνω όπως και την κ. Διαμαντοπούλου, στην κρίση σας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση,όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνομαι και την υπηρετώ, Συνθέτει, δεν διαλύει.

Ενώνει, δεν διχάζει.

Προσθέτει, δεν αφαιρεί.

ΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ




Total
0
Shares
Previous Article
Ομαδικό εργαστήριο πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους στο Δ. Τρικκαίων

Ομαδικό εργαστήριο πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους στο Δ. Τρικκαίων

Next Article
Οι θίασοι που θα διαγωνιστούν στο 36ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Οι θίασοι που θα διαγωνιστούν στο 36ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Related Posts