Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απάντηση στο σωματείο “Εξόρμηση για την προστασία της Οξυάς” για την ανάκληση της παράτασης του Αιολικού πάρκου Δρακότρυπας

mpalas arthro ape

 

Το σωματείο «Εξόρμηση για την Προστασία του Χωριού της Οξυάς» που σύμφωνα με το καταστατικό του είναι  ενάντια όλων των μορφών ΑΠΕ στην προσπάθειά τους να σταματήσουν αυτή τη φορά το αιολικό πάρκο στη Δρακότρυπα , μας ενημέρωσε με ανακοίνωση στο mouzakinews  20.12.2018 ότι με αίτηση τους ζήτησαν  και έγινε δεκτή η ανάκληση της σχετικής παράτασης του χρόνου ισχύος  του αιολικού  πάρκου στην περιοχή ΑΕΡΑ Δρακότρυπας.

Ο λόγος είναι ότι  ενώ στο φάκελό  υπάρχει  το έγγραφο του ΑΔΜΗΕ έγκρισης  χρονοδιάγραμάτος  του Υ/Σ, δεν υπάρχει  το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Σύμφωνα με  την ΔΕΗ Ανανεώσιμες το χρονοδιάγραμμα αυτό υπάρχει είναι διαδικαστικό το θέμα  να κατατεθεί για να συνεχιστεί αυτό το σημαντικό έργο για την περιοχή μας και την πατρίδα μας .

Οι παρεμβάσεις  και ο  αγώνας του σωματείου της Οξυάς  ενάντια των ΑΠΕ κάθε μορφής  και ειδικότερα  να μην γίνει το αιολικό πάρκο  της Δρακότρυπας  συνεχίζεται στο Δασαρχείο και την πολεοδομία  αυτή τη φορά και το οξύμωρο είναι ότι o  εκπρόσωπος του σωματείου αυτού που πολεμάει  τις ΑΠΕ και το αιολικό Δρακότρυπας ,είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος σε έναν Δήμο στον οποίον όλες οι Δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές του Μαίου είναι υπέρ των Αειφόρων έργων και υπέρ του αιολικού πάρκου Δρακότρυπας  ,όπως  υπέρ των ΑΠΕ είναι  σύσσωμο το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, η κυβέρνηση ,η Αντιπολίτευση ,η Ε.Ε  και  η παγκόσμια κοινότητα.

Ενδεικτικά στη Γερμανία και Αγγλία το 2018 οι ΑΠΕ ξεπέρασαν τον άνθρακα ως βασική πηγή ενέργειας ,η Κίνα αύξησε το 2018 την παραγωγή από ΑΠΕ κατά 12% και το 2019 προγραμματίζει το μεγαλύτερο αιολικό στο κόσμο , η βιομηχανία αιολικής ενέργειας του Καναδά αύξησε την εγκατεστημένη ισχύ της το 2018, στην Ευρώπη η υπεράκτια αιολική ενέργεια συνεχίζει να αναπτύσσεται έντονα  σημειώνοντας αύξηση 18% από πέρυσι ,στην Αφρική και Μέση Ανατολή τα νέα αιολικά αυξήθηκαν 50%, στην Αμερική, Αυστραλία , Ινδία  και παντού στο κόσμο  η αιολική ενέργεια και γενικά οι ΑΠΕ είναι κορυφαίες επιλογές.

Αγαπητοί φίλοι του Σωματείου Όξυας απασφαλίστε , ηρεμίστε και προσγειώστε τις σκέψεις σας στην ανάπτυξη  αυτού του τόπου  και μην προσπαθείτε  να  ακυρώσετε το μέλλον των χωριών μας  του Δήμου μας και της Πατρίδα μας  με εμμονές ,κραυγές  και ιδεοληψίες , προσγειωθείτε στην δύσκολη πραγματικότητα και πάμε μαζί να αγωνισθούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον, και παράλληλα πάμε μαζί να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της περιοχή μας.

Δεν είστε περισσότερο φυσιολάτρες και περισσότερο πατριώτες, εμείς στην Δρακότρυπα  κάναμε τα πάντα για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και θα κάνουμε ότι χρειαστεί ακόμα.

Η  εξόρυξη του λιγνίτη έχει δημιουργήσει πολλά χωριά φαντάσματα, αφού ανάγκασαν τους κατοίκους να τα εγκαταλείψουν  στην Πτολεμαΐδα την Κοζάνη την Μεγαλούπολη την Φλώρινα και αλλού, περιοχές με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων καρκίνου, για να έχουμε εμείς ρεύμα και εμείς διαμαρτυρόμαστε γιατί μας χαλάνε οπτικά το τοπίο.

Πολεμάτε κύριοι ένα έργο της κρατικής ΔΕΗ στην Δρακότρυπα  που προβλέπει 8 ανεμογεννήτριες οι οποίες θα τοποθετηθούν λίγα μέτρα από τον υπάρχοντα δρόμο σε ένα φαλακρό μέρος σε 1800 υψόμετρο,  η  οδοποιία θα είναι πολύ μικρή ,τα μπάζα θα διευθετηθούν και θα επαναφέρουν το έδαφος στην πρωτέα κατάσταση και  δεν θα κοπή ούτε ένα δένδρο και όταν λήξη η σύμβαση θα απομακρύνουν όλα τα σίδερα από την περιοχή. Και δεν θα κατασκευαστεί κανένας πυλώνας υπευψηλής τάσης, καμία κολώνα μέσης  τάσης και καμία εναέρια γραμμή υπερυψηλής τάσης

Και παρ όλα αυτά εσεις φίλοι μου συνεχίζετε να παραπλανάτε και να μιλάτε με γενικότητες για περιβαντολογική καταστροφή. Καταστροφή  ήταν  οι πυλώνες υψηλής τάσης που πέρασαν μέσα από τα χωριά μας μέσα απο τα σπίτια μας μέσα από τα χωράφια μας  και κοιμηθήκαμε όλοι μας!!

Πολεμάτε να αποτρέψετε σημαντικές παροχές που θα βάλουν της βάσεις  να παραμείνουν κάποιοι  κάτοικοι στα χωριά μας (με το ειδικό τέλος για έργα ανάπτυξης ,τα κοινά αντισταθμιστικά έργα, το ενοίκιο του Συνεταιρισμού, τα δεκάδες άτομα που θα εγκατασταθούν στην περιοχή και στη Δρακότρυπα και τις λίγες μόνιμες θέσεις εργασίας) .

Αγνοώντας ότι τα χωριά μας σήμερα  προσπαθούν με 10.000 ευρω ΣΑΤΑ το χρόνο να επιλύσουν εκατοντάδες βασικά προβλήματα,  αγνοώντας επίσης ότι σήμερα δεν υπάρχουν νέοι άνθρωποι στα χωριά μας και κάποια από αυτά τα χωριά τα επόμενα χρόνια κατά την διάρκεια του χειμώνα δεν θα έχουν άνθρωπο και θα κατεβάσουν ρολά και θα προσλάβουν φύλακα.

Τα  ετήσια οφέλη για τους κατοίκους τα χωριά μας και το Δήμο γενικότερα από το έργο αυτό είναι,

1.-60.000 θα πάνε στους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων μέσα από λογαριασμούς ρεύματος.

2.-20.000 ευρώ στο Πράσινο Ταμείο.

3.-120.000 ευρώ στον Δήμο Μουζακίου για έργα ανάπτυξης στα χωριά μας

4.-30.000 ευρω για ενοίκιο πάνε ήδη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δρακοτρυπας   και το  αντίστοιχο ποσό θα πάει στον Συνεταιρισμό της Βατσουνιάς.

5- 1.500.000 ευρω θα πάνε στην πατρίδα μας από φόρους ,αλληλεγγύη κλπ

6.-Για 2 χρόνια τα υλικά και το εργατικό προσωπικό , εργάτες, οδηγοί ,φύλακες και επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό θα είναι από την περιοχή μας και με την λειτουργία θα εργάζονται κάποια άτομα  από την περιοχή μας και κάποιοι άλλοι θα εγκατασταθούν στην περιοχή μας.

7.-Θα γίνουν σημαντικές   παρεμβάσεις από την ΔΕΗ    στον δρόμο από το Μουζάκι έως το Πάρκο (διαπλατύνσεις, ανοίγματα, ασφαλτοστρώσεις)

8.-Το σημαντικότερο τα αντισταθμιστικά έργα που θα διαπραγματευθούμε σε συνεργασία με τον Δήμο μας   με την ΔΕΗ  Ανανεώσιμες για την Δρακότρυπα / Βατσουνιά και Οξυά και τον Δήμο μας θα είναι πάρα πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη των χωριών μας και του Δήμου μας γενικότερα .

9.- Και τέλος η ΔΕΗ  δεσμεύθηκε να δημιουργήσει στην περιοχή αυτή ένα εκθεσιακό  χώρο προκειμένου να φιλοξενηθούν  περιβαντολλογικές ομάδες  Σχολεία ,Σύλλογοι κλπ.

Hlias Mpallas

Μπάλλας Ηλίας




Total
0
Shares
Previous Article
Η ισότητα των φύλων στον Δήμο Τρικκαίων

Η ισότητα των φύλων στον Δήμο Τρικκαίων

Next Article
Ο πλούτος του χωριού της Οξυάς ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ

Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου και μικρό υδροηλεκτρικό «Μελίσσι» Οξυάς

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”