Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απάντηση σε δημοσίευμα του μέλους της “ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΞΥΑΣ”, Γιώργου Καραβίδα

Της επιτροπής για τη διαχείριση των ψηφισμάτων των κατοίκων της Οξυάς της 5ης Αυγούστου 2018

 Λυπούμαστε, ειλικρινά, γιατί σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που διέρχεται η γενέτειρά μας – η Οξυά – αντί να εργαζόμαστε ενωτικά για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ασχολούμαστε με αστοχίες του παρελθόντος και να απαντάμε σε ανούσια και επιζήμια για τον τόπο μας δημοσιεύματα. Όλοι οι συγχωριανοί μας χρειάζονται σ’ αυτή την προσπάθεια που γίνεται και η οποία τελευταία εκφράσθηκε με τη μορφή ψηφισμάτων των κατοίκων, στο άτυπο αντάμωμά τους στο νερόμυλο του χωριού μας, στις 5 Αυγούστου 2018. Μας είναι εντελώς αδιανόητο να συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας αρνητικές δημοσιεύσεις, όπως αυτή του Γιώργου Καραβίδα, στις 20 τρέχοντος. Εναντίον τίνος νομίζει ότι είναι ο πάντα και εκ συστήματος αρνητικά τοποθετούμενος, σε ό,τι το θετικό ξεκινά στον τόπο μας, Γιώργος Καραβίδας; Εναντίον συγκεκριμένων προσώπων; Όχι, ασφαλώς. Εναντίον της τοπικής μας κοινωνίας είναι, του χωριού μας, γενικά, και της μελλοντικής του προοπτικής.

 Τελικά, είσαι υπέρ της προοπτικής της συνέχειας του χωριού μας, κ. Καραβίδα, ναι ή όχι; Και αν, ναι, με ποιον τρόπο; Έχεις κάποιο άλλο ρεαλιστικό πλάνο να υποδείξεις στους Οξυώτες συγχωριανούς; Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν είδαμε κάτι επ’ αυτού, εκτός από τις συνεχείς διακηρύξεις σου να μην γίνει τίποτα σ’ αυτό τον τόπο! Όλα βαίνουν καλώς, κατά την άποψή σου, σε ένα υπό διάλυση χωριό! Όποια λάμψη ελπίδας εμφανίζεται στον ορίζοντα, που θα μπορούσε, με ενωτικές τις δυνάμεις μας, να βγάλει το χωριό μας από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει, σπεύδεις αμέσως να την καταδικάσεις. Πρώτα αρνείσαι κάθε προσπάθεια των άλλων – και του συνόλου – και μετά προσπαθείς να βρεις το λόγο της αρνητικής τοποθέτησής σου. Και γινόμαστε πιο σαφείς: Δεν θέλεις τα Υδροηλεκτρικά στο χωριό μας, προκειμένου, λες, να αξιοποιήσουμε μόνοι μας τα νερά των ρεματιών. Πώς, όμως; Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις προτείνεις να γίνουν εκεί κάτω; Δεν “εγκρίνεις” ούτε τα αιολικά πάρκα, γιατί; Κανελόνια προτείνεις να……φυτέψουμε εκεί ψηλά στις ραχούλες των βουνών μας; Λειτουργείς μέσω του internet – εύκολα εσύ έχεις πρόσβαση με άσφαλτο στα Τρίκαλα όπου διαμένεις – αλλά επιχειρείς να εμποδίσεις την εγκατάσταση κεραιών WiFi στο έδαφος της Οξυάς, ώστε να μην έχουν οι Οξυώτες internet! Να μην έχουν τα αυτονόητα για την εποχή μας, δηλαδή, ώστε να μην μπορούν να απαντούν αμέσως σε όσα ανιστόρητα κατά καιρούς γράφεις και διαδίδεις; Λες ότι όλες οι ενέργειές σου αποβλέπουν στο συμφέρον του χωριού μας, αλλά ουσιαστικά με τα γραφόμενά σου στρέφεσαι εναντίον κάποιων έργων υποδομής, που οι κάτοικοι της Οξυάς ζητούν εναγωνίως, έργα που θα συμβάλουν σαφέστατα στην επανεκκίνηση του χωριού μας, το οποίο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της Ιστορίας του! Υποστηρίζεις ότι στόχος σου είναι να προβάλεις, με τις ενέργειες σου, τη γενέτειρά μας. Καλά είναι τα φολκλορικά σου, κανείς δεν το αρνείται, ωστόσο αλλού βρίσκεται σήμερα το πρόβλημα στο χωριό μας: οι υποδομές του! Εκεί πρέπει όλοι μας να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας. Τι νόημα έχει να προβάλει κανείς σήμερα μόνο τα φολκλορικά του, αρνούμενος κάθε τι άλλο που αφορά τις υποδομές ενός τόπου που δεν έχει ούτε μία πλατεία και ένα καφενείο, αλλά ούτε και τους κατάλληλους δρόμους για να χαρεί ο επισκέπτης και συγχωριανός μας τις φυσικές του, έστω, ομορφιές και τα άφθονα συγκριτικά του πλεονεκτήματα; Μάλλον, για την προβολή του εαυτού σου ενδιαφέρεσαι, τελικά, κ. Καραβίδα, και όχι του χωριού μας. Η αλήθεια αυτή είναι!

 Αντί να αποδοκιμάζεις – μέσω διάφορων προφάσεων – τα έργα που γίνονται στο μύλο του χωριού μας και τις “μεμονωμένες”, όπως λες, πρωτοβουλίες – όπως αυτή της 5ης Αυγούστου – οι οποίες καλύπτουν τα κενά που αφήνουν άλλοι, δήθεν υπεύθυνοι, όπως εσύ, κ. Καραβίδα, πάνω στα μεγάλα αιτήματα των καιρών και της τοπικής μας κοινωνίας, επαίνους και μόνο θα έπρεπε να εκφράζεις, ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “ Η Αγία Τριάδα” της Οξυάς. Σημάδι υγείας και προόδου αποτελούν όλα αυτά εκεί στην ακροποταμιά.

 Η εκδήλωση στο νερόμυλο του χωριού μας – που γίνεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου – δεν είναι θρησκευτικού χαρακτήρα, όπως υποστηρίζεις κ. Καραβίδα – αν και δεν θα μας ενοχλούσε καθόλου αν ήταν έτσι. Είναι ένα άτυπο ετήσιο αντάμωμα όλων των Οξυωτών. Και ξέρεις γιατί; Γιατί πλεονεκτεί έναντι άλλων συναντήσεων – και πανηγυριών – που γίνονται μέσα στον ετήσιο κύκλο, στο χωριό μας. Είναι η μόνη εκδήλωση που γίνεται το μήνα των διακοπών (Αύγουστο) και πάντα σε ημέρα αργίας. Έτσι, εύκολα μπορούν οι συγχωριανοί μας να την προγραμματίσουν και να παρευρεθούν, οικογενειακώς, μάλιστα. Επιπλέον, στην εκδήλωση αυτή προσφέρεται δωρεάν νοστιμότατη φασολάδα – λόγω της Σαρακοστής του Δεκαπενταύγουστου – από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Δημητρίου, κάτω από το δροσερό ίσκιο των πλατανιών. Κακώς, που δεν παρευρέθηκες, κ. Καραβίδα! Και πολύ κακώς αν πρότεινες και σε άλλους να μην έρθουν. Θα είχες την ευκαιρία να δεις και πώς λειτουργεί η γνήσια δημοκρατία, μάλιστα, με άψογες διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας! Δυστυχώς, κ. Καραβίδα, έχεις μείνει μία μέρα πίσω, στην …..4η Αυγούστου! Δεν μπόρεσες να ξεφύγεις από διχαστικές και αρρωστημένες νοοτροπίες του παρελθόντος, ούτε από περιχαρακώσεις του ΕΓΩ σου, και να πλησιάσεις στοιχειωδώς έστω, τις εξελίξεις που σε ξεπερνούν! Στον κατήφορο που επέλεξες, δεν θα σε ακολουθήσουμε, αλλά ούτε και θα σου επιτρέψουμε να παρασύρεις σ’αυτόν και την ίδια τη γενέτειρά μας, με τις διχαστικού και μηδενιστικού τύπου παρεμβάσεις σου, οπουδήποτε!

(Κανείς από μας δε θα ήθελε να αποτρέψει, από τα μέλη του Συλλόγου “Η Αγία Τριάδα” και τους συγχωριανούς μας, να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση αυτού του συλλόγου. Άλλο πράγμα, όμως, είναι η συμμετοχή και άλλο το να στηρίζει κανείς τα γραφόμενα και τις ενέργειες του κ. Καραβίδα).

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΞΥΑΣ ΤΗΣ 5ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018




Total
0
Shares
Previous Article

Κώστας Τσιάρας: Ο πρωθυπουργός παίζει «κρυφτό» με την μείωση των συντάξεων για να κερδίσει πολιτικό χρόνο

Next Article

Οι αστυνομικοί της Καρδίτσας ενισχύουν τους πυρόπληκτους