Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απάντηση σε δημοσίευμα της μείζονος μειοψηφίας

shoretsianitis hlias

Απάντηση σε δημοσίευμα της μείζονος μειοψηφίας

Με την παρούσα τοποθέτηση θα ήθελα να απαντήσω στην πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση της εκπροσώπου της μείζονος μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή αναφορικά με τη διαχείριση των χρηματοδοτήσεων και την αποκατάσταση των ζημιών. Και αναλαμβάνω αυτό το ρόλο ως Πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής, καθώς τα θιγόμενα θέματα άπτονται της έγκρισης του εν λόγω δημοτικού οργάνου.

Είναι γεγονός ότι ο Δήμος Καρδίτσας και οι υπηρεσίες του διαχειρίστηκαν και ακόμη διαχειρίζονται μια κατάσταση όχι μόνο πρωτόγνωρη, αλλά και δυσβάσταχτη από άποψη ανθρωπίνων πόρων. Για να κατανοήσει καλύτερα ο δημότης, τον οποίο αφορά στην ουσία το κείμενο, πρέπει να αναφέρουμε ότι 24 από τους 28 υπαλλήλους του οικονομικού, 24 μηχανικοί και 24 υπάλληλοι της πρόνοιας, ασχολούνται με την εκτίμηση των ζημιών, τη συγγραφή έκθεσης, τη συγκέντρωση των αιτήσεων και δικαιολογητικών και την άμεση απόδοση των χρηματικών αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς. Ήδη πληρώνεται η ζημία στην οικοσκευή. Αυτή ήταν και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, οι αντίστοιχες αποζημιώσεις για οικοσκευή στη Μάνδρα Αττικής έφτασε να πληρώνονται μετά από 11 μήνες… Ειδικά το οικονομικό τμήμα, που ήταν ήδη υποστελεχωμένο, ξεπέρασε τα τυπικά όρια εργασίας που ορίζει το λειτούργημα του δημοσίου υπαλλήλου με φιλότιμο και  κατανόηση απέναντι στο συμπολίτη.

Μέσα σε όλη αυτή την προβληματική κατάσταση προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να είμαστε αποτελεσματικοί στο ρόλο που μας έχουν αναθέσει οι δημότες. Αυτοί είναι οι κριτές, στους οποίους οφείλουμε να απολογούμαστε για το έργο μας.

Οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής είναι απολύτως διαφανείς και ειλικρινείς στη διαχείριση των κονδυλίων που κάθε φορά εξασφαλίζει. Όλοι γνωρίζουμε που ανήκουν και είναι περιττό να αναφέρω το σεβασμό με τον οποίο πρέπει να τα ξοδεύουμε. Τη χρονιά που διανύουμε έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερους διαγωνισμούς από κάθε άλλη διοίκηση, στοιχείο δηλωτικό και ενδεικτικό της προσπάθειας για μεγαλύτερη ταχύτητα, διαφάνεια και ανταγωνιστικότερες τιμές.

Με τον ίδιο γνώμονα κινηθήκαμε και στην περίπτωση των πλημμυρών. Δράσαμε ταχύτατα και μέσα σε χρονικό διάστημα ενάμισι μήνα έχουμε επαναφέρει την πόλη στην προηγούμενη κατάσταση. Ταυτόχρονα έχουμε βοηθήσει σχεδόν το σύνολο των συμπολιτών μας να επιστρέψει στην καθημερινότητα που γνώριζε. Κατά την άποψή μας πετύχαμε ένα μικρό θαύμα αν αναλογιστούμε την κατάστασή μας στις 19 Σεπτεμβρίου, την επομένη της καταστροφικής πλημμύρας.

Επιπλέον καταφέραμε να δώσουμε δουλειά σχεδόν στο σύνολο των εργολάβων της περιοχής μας, γι’ αυτό εξάλλου και δεν έχουμε αντιδράσεις από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Όπως δώσαμε δουλειά και σε μια σειρά τοπικές επιχειρήσεις που κάλυψαν τις ανάγκες της πλημμυρόπληκτης Καρδίτσας εκείνα τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα και τους ευχαριστούμε για αυτό. Εκτός αυτού, στο πλαίσιο της προσπάθειας για περισσότερη διαφάνεια, από τον προηγούμενο μήνα και για πρώτη φορά κρατούνται μαγνητοφωνημένα πρακτικά στην Οικονομική Επιτροπή.

Το γεγονός ότι η πλημμύρα δημιούργησε εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ανάγκες, οι οποίες έπρεπε να ικανοποιηθούν άμεσα, με απονευρωμένα υπηρεσιακά τμήματα -ακόμη και σήμερα- πρέπει να αντιμετωπίζεται από την αντιπολίτευση με το σκεπτικό και της δικής της συνεισφοράς στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλουμε, της μόνης συνεισφοράς που μπορεί θεσμικά να κάνει. Δυστυχώς, θέτει εμπόδια και επιχειρεί να κερδοσκοπήσει πολιτικά. Τους λέμε ότι όχι απλά δεν θα κερδίσουν, αλλά θα βγουν διπλά χαμένοι εξαιτίας της ανοίκειας στάσης τους.

Ηλίας Σχορετσανίτης

Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής




Total
0
Shares
Previous Article
Λαϊκή αγορά μέτρα κορονοϊός

Συμμετοχές στην εβδομαδιαία λαϊκή της Καρδίτσας

Next Article
Νέα «Drive through testings» για τον κορωνοιό σε Τρίκαλα, Βόλο, Καρδίτσα και έδρες Δήμων της ΠΕ Λάρισας

Δωρεάν «Rapid Tests» την Τετάρτη στην Καρδίτσα - Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ

Related Posts