Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απαντήσεις στις χυδαίες συκοφαντίες του Δήμαρχου Καρδίτσας 

ksilomenos konstantinos slide

Απαντήσεις στις χυδαίες συκοφαντίες του Δήμαρχου Καρδίτσας 

του Ξυλομένου Κωνσταντίνου

Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Α.Π.Θ., MSc – Ανεξάρτητου Δημοτικού συμβούλου πρ. Αντιδημάρχου Καρδίτσας


   Ο Δήμαρχος Καρδίτσας δεν είχε καν το θάρρος να απαντήσει με κείμενο που θα υπογράφει ο ίδιος, για την οικονομική απαλλαγή τουλάχιστον 46569,60 ευρώ σε εργολάβο, σε βάρος των ταμείων του Δήμου Καρδίτσας. Μ’ ένα κείμενο γεμάτο ψέματα και συκοφαντίες, το οποίο υπογράφει η Δημοτική αρχή, αλλά ο εμπνευστής είναι ο ίδιος με τον «γυρολόγο» της αυτοδιοίκησης Αντιδήμαρχό του, παραποιούν την πραγματικότητα.

Ας πάμε όμως στην ουσία, ώστε ο αναγνώστης να βγάλει ακριβή και ασφαλή συμπεράσματα. Σε κανένα σημείο του κειμένου ο Δήμαρχος δεν με διαψεύδει με στοιχεία και φυσικά δεν αρνείται, την οικονομική εξυπηρέτηση που κάνει στον εργολάβο, ώστε να μην καταβάλλει το τέλος κατάληψης πεζοδρομίων. Με πρόφαση τον κοινωφελή χαρακτήρα του έργου εμπλέκει την Ιερά Μητρόπολη, η οποία όμως δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος από την απόφαση αυτή, ώστε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να δημιουργήσει εντυπώσεις. Μόνος του προδόθηκε ο Δήμαρχος εξάλλου, ότι κάνει εξυπηρέτηση στον εργολάβο λες και είναι υπάλληλος του, όταν ανέφερε στη συνεδρίαση το υψηλό κόστος κατασκευής και την ενεργειακή κρίση. Δήλωσε άγνοια για το ποσό που θα κερδίσει η εταιρεία, την επωνυμία της, την ύπαρξη αίτησης και φυσικά αρνήθηκε και την ονομαστική ψηφοφορία επί του θέματος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Εταιρία που δε “γνωρίζει” ο Δήμαρχος και κερδίζει 46569,60 ευρώ τουλάχιστον,  είναι αυτή που έχει αναλάβει και τη συντήρηση του δικτύου οδοφωτισμού στην Π.Ε. Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το αίτημα του αναδόχου έπρεπε να υποβληθεί απευθείας στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καρδίτσας και να το εισηγηθεί η υπηρεσία και όχι η Περιφέρεια, η οποία είναι αναρμόδια για τα τέλη κοινόχρηστων χώρων.  Αυτό δεν έγινε, γιατί η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου δεν μπορούσε να δώσει θετική εισήγηση, οπότε εκ’ του πονηρού χρησιμοποίησε ως κομιστή την Περιφέρεια. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας και να παρακολουθήσει τη βιντεοσκοπημένη  συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, έως ότου συνταχθούν τα αντίστοιχα πρακτικά.

Ας πάμε τώρα στη χυδαία και ανήθικη επίθεση με λάσπη που εξαπέλυσε προσωπικά σε εμένα ο Δήμαρχος σε αγαστή συνεργασία με το γραφικό Αντιδήμαρχό του, που αλλάζει παρατάξεις σε κάθε εκλογική περίοδο. Απαντώ στη λάσπη τους, ότι ως μηχανικός δεν έχω πάρει ούτε ένα έργο από το Δήμο Καρδίτσας ως Αντιδήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος. Εάν γνωρίζουν έστω και ένα, τους προκαλώ να προσφύγουν εναντίον μου στον εισαγγελέα αυτή τη στιγμή. Σε ότι αφορά το γήπεδο της ΕΠΣΚ, δεν υπήρξε ούτε 1 ευρώ αμοιβή μου από το Δήμο Καρδίτσας και το γνωρίζουν πολύ καλά, γιατί ο Δήμος Καρδίτσας δεν είχε απολύτως καμία σχέση με την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Δεν μπορεί να εγκαλεί εμένα για νόμιμο και ηθικό ο Δήμαρχος με τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς και το «όργιο» αναθέσεων.

Σχετικά με το έργο της Κεντρικής πλατείας και την όδευση τυφλών, όπου με κατηγορεί για εξυπηρέτηση του εργολάβου, αποδεικνύει την απόλυτη ασχετοσύνη του. Τι οικονομικό όφελος είχε ο εργολάβος με το λάθος που έκανε στην όδευση τυφλών, μπορεί να μας πει με στοιχεία; Απολύτως κανένα οικονομικό όφελος φυσικά. Για να μαθαίνει ο Δήμαρχος Καρδίτσας, που σκέφτεται ακόμη ως συνδικαλιστής παλαιάς κοπής, τόσο την επίβλεψη του συγκεκριμένου έργου όσο και του χλοοτάπητα του σταδίου, είχε η Τεχνική υπηρεσία. Άραγε δεν το γνωρίζει αυτό; Αφού με το μηχανικό επίβλεψης που είχε την ευθύνη και των δύο παραπάνω έργων, τον οποίο βέβαια δεν κάλεσε ποτέ σε απολογία, φωτογραφίζεται μαζί του σε κάθε έργο.

Αυτά τα ελεεινά ψεύδη αναπαράγει συνεχώς ο Δήμαρχος Καρδίτσας σε κάθε Δημοτικό συμβούλιο, γιατί δεν έχει απολύτως τίποτα ουσιαστικό να μου προσάψει για τη θητεία μου ως Αντιδήμαρχος έργων. Ας ασχοληθεί καλύτερα με την εξασφάλιση του κομματικού χρίσματος παρακαλώντας για υποστήριξη στα πολιτικά γραφεία, γιατί εάν τολμήσει να πάει για πρώτη φορά στην πολιτική του καριέρα με αυτόνομη υποψηφιότητα, η πανωλεθρία είναι δεδομένη.
Total
0
Shares