Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απαγόρευση Αλιείας στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας. 

Απαγόρευση αλιείας πέστροφας και κορέγονου στους ποταμούς και στις λίμνες του Νομού Καρδίτσας - Απαγόρευση Αλιείας στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας - Απαγόρευση αλιείας πέστροφας και κορέγονου στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας

Απαγόρευση Αλιείας στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας. 

   Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Καρδίτσας, γίνονται γνωστά τα εξής:

Με την υπ’ αριθμ.87755/4-3-2022  απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο στη Λίμνη Σμοκόβου,  από 11 Απριλίου 2022 ημέρα Δευτέρα έως 15 Μαΐου 2022 ημέρα Κυριακή και στη Λίμνη Ν. Πλαστήρα από 29 Απριλίου 2022 ημέρα Παρασκευή έως 29 Μαΐου 2022 ημέρα Κυριακή, για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και των υπολοίπων υδρόβιων οργανισμών.

Επίσης, σε τμήμα της Λίμνης Σμοκόβου και συγκεκριμένα στην πλημμυρίδα που δημιουργείται από τους παραποτάμους Κόκλα και Βίρνα και αριστερά από την γέφυρα της Κτιμένης, απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο, από σήμερα έως την 30η Ιουνίου 2022, ημέρα Πέμπτη, για τους ίδιους λόγους.

Την τήρηση των αποφάσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, έχουν οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες αρμοδιότητάς τoυς.

Οι παραβάτες διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 420/70 περί Aλιευτικού Kώδικα και των Νόμων 1740/87 και 2040/92.

Συγκεκριμένα, για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές (επιβολή προστίμου, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών) και ποινικές κυρώσεις.

Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης

Δημήτριος Κωστής

Γεωπόνος
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Συνάντηση Δημάρχου Αργιθέας Αν. Στεργίου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

Συνάντηση Δημάρχου Αργιθέας Αν. Στεργίου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

Επόμενο άρθρο
Νομαρχιακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής στην Καρδίτσα

Νομαρχιακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής στην Καρδίτσα