Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απαγόρευση Αλιείας στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας

Απαγόρευση Αλιείας στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας από 08 Απριλίου 2024 έως 31 Μαΐου 2024 - Απαγόρευση αλιείας πέστροφας και κορέγονου στους ποταμούς και στις λίμνες του Νομού Καρδίτσας - Απαγόρευση Αλιείας στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας - Απαγόρευση αλιείας πέστροφας και κορέγονου στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας

Απαγόρευση Αλιείας στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Καρδίτσας γίνονται γνωστά τα εξής:

Με την υπ’ αριθμ. 95001/10-03-2023 απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο στη Λίμνη Σμοκόβου,  από 10 Απριλίου 2023 ημέρα Δευτέρα έως 14 Μαΐου 2023 ημέρα Κυριακή και στη Λίμνη Ν. Πλαστήρα από 02 Μαΐου 2023  ημέρα Τρίτη έως 31 Μαΐου 2023 ημέρα Τετάρτη, για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και των υπολοίπων υδρόβιων οργανισμών.

Επίσης, σε τμήμα της Λίμνης Σμοκόβου και συγκεκριμένα στην πλημμυρίδα που δημιουργείται από τους παραποτάμους Κόκλα και Βίρνα και αριστερά από την γέφυρα της Κτιμένης, απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο, από τις 20 Μαρτίου 2023 ημέρα Δευτέρα έως τις 30 Ιουνίου 2023, ημέρα Παρασκευή, για τους ίδιους λόγους.

Απαγορεύουμε τη διενέργεια αλιείας, από 10 Απριλίου 2023 έως 31 Μαΐου 2023, με κάθε μέσο και εργαλείο, στους ποταμούς, παραπόταμους και κανάλια του νομού μας για τους ίδιους λόγους.

Την τήρηση των αποφάσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, έχουν οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες αρμοδιότητάς τoυς.

Οι παραβάτες διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 420/70 περί Aλιευτικού Kώδικα και των Νόμων 1740/87 και 2040/92.

Συγκεκριμένα, για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές (επιβολή προστίμου, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή -ανάλογα με την περίπτωση- αλιευτικών εργαλείων και συσκευών) και ποινικές κυρώσεις.

Καρδίτσα, 13  Μαρτίου 2023                    




Total
0
Shares
Previous Article
paidikoi stathmoi nipiagogeia

Κλειστός ο Παιδικός Σταθμός Μουζακίου αύριο Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Next Article
Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Οι παρατάξεις ΔΣ Αργιθέας οφείλουν σχολιάσουν την πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού 2022 να ενημερώσουν τους Αργιθεάτες

Related Posts

epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…
sport agrafa dermatas
Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα. Ο βαρύς  καιρός με τα…