Απαγόρευση ενημέρωσης Δημοτικών Συμβούλων από τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας.

Share

Απαγόρευση ενημέρωσης Δημοτικών Συμβούλων από τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας.

Είναι δυνατόν; σε ποιά εποχή ζούμε;

Καθημερινά παρατηρούμε την προκλητική προσπάθεια του Δημάρχου να καπηλευτεί όλα τα έργα που μελετήσαμε και εντάξαμε σε προγράμματα με εξασφαλισμένες πιστώσεις, αφού δεν κάνει την παραμικρή αναφορά σε ποιά κατάσταση παρέλαβε το κάθε έργο χωριστά.

Με στόχο την ακριβή ενημέρωση των δημοτών ζήτησα εγγράφως την 1η Ιουνίου στοιχεία σχετικά με την πορεία ωρίμανσης, ένταξης και δημοπράτησης των έργων. Αφού παρήλθε εύλογο χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων χωρίς να λάβω απάντηση, μίλησα τηλεφωνικά με τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι έχουμε εντολή από την Δημοτική Αρχή, όταν ζητούνται στοιχεία από αιρετούς να δίνονται μόνο κατόπιν εντολής μας. Μετά από αυτό, ενημέρωσα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος με την σειρά του μου είπε ότι ενημέρωσα την κορυφή της ηγεσίας και η απάντηση ήταν θα δοθούν όταν κρίνουμε εμείς.

Ήδη συμπληρώνεται ένας μήνας και απάντηση καμία. Διερωτώμαι τι φοβάται ο δήμαρχος; Μήπως ότι εντάξαμε πάρα πολλά έργα και η όποια σύγκριση θα αποβεί σε βάρος του, αφού αν κρίνουμε από την εννιάχρονη θητεία του στην αντιπεριφέρεια ελάχιστα έργα ενέταξε;

Φοβάται την κριτική; ήδη αποκλείει τις αντίθετες φωνές από τα φιλικά του ΜΜΕ που δεν δημοσιεύουν κανένα κείμενό μας και παρεμβαίνει στα υπόλοιπα με στόχο την πλήρη φίμωσή μας.

Αυτό συμβαίνει μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι στις ευνομούμενες δημοκρατίες.

Η κατάσταση έφθασε στο μη περαιτέρω.

Ζητώ το Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα να αποφασίσει το αυτονόητο. Η ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων να γίνεται άμεσα και κατά προτεραιότητα.

ΑΛΚΗΣΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δείτε επίσης