Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απαγόρευση αλιείας σε Πηνειό & Αχελώο και στις λίμνες Πλαστήρα & Σμοκόβου

Απαγόρευση αλιείας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής) στα εσωτερικά ύδατα της Θεσσαλίας λόγω αναπαραγωγής των αλιευμάτων

Την απόφαση για την απαγόρευση ενάσκησης της αλιείας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής) ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στους ποταμούς (Πηνειό, Αχελώο), λίμνες (Πλαστήρα-Σμοκόβου), παραποτάμους, χειμάρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών, καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με κάθε μέσο και κάθε εργαλείο από Δευτέρα 18 Απριλίου μέχρι και την Τρίτη 31 Μαΐου για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και των λοιπών υδρόβιων οργανισμών.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την έκταση της υπό δημιουργία λίμνης Κάρλας, στις τάφρους και σε όλες τις υδατοσυλλογές μέσα και γύρω από αυτήν η απαγόρευση ισχύει για ένα χρόνο ήτοι από 30/3/2016 έως 30/3/2017.

Αντίστοιχη απαγόρευση ισχύει και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων του Δήμου Αργιθέας (με εξαίρεση τη λίμνη Στεφανιάδας όπου θα τηρούνται οι προβλεπόμενες διατάξεις) λόγω της σημαντικής μείωσης ή καταστροφής των ιχθυοαποθεμάτων της ορεινής πέστροφας και ιδιαίτερα του γόνου της. Η απαγορευτική περίοδος θα διαρκέσει για ένα (1) χρόνο και συγκεκριμένα από 20/4/2016 μέχρι 20/4/1017.

Οι παραβάτες αυτής της απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν (άρθρο 11 και 17 του Ν.Δ. 420/1970 όπως αντικαταστάθηκαν και ισχύουν με το άρθρο 9 παρ. 2 και 3 του Ν. 2040/1992).

Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση – εφαρμογή της παρούσας απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές, οι Δασικές Υπηρεσίες και όλες γενικά οι ανακριτικές Αρχές στην περιοχή αρμοδιότητάς των.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση γραφιστών - καλλιτεχνών γκράφιτι στις 20/4 στο Παυσίλυπο

Next Article

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου με τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό